Osakkeisiin saattaa kohdistua myyntipaineita lukituksen päättymisen jälkeen – Market News

LIC, eMudhra, Ethos, Mazagaon Dock, Chemcon Specialty, Indian Railway Fin Corp, Star Health and Happiest Minds, BSE, latest news on business, latest news,

Henkivakuutusyhtiön (LIC) osakkeet laskivat maanantaina pörsseissä marginaalisesti noin 0,30 %. Lasku ei kuitenkaan ollut kovin suuri, kun otetaan huomioon, että 20 % eli 1265 miljoonaa yhtiön ulkona olevasta osakkeesta tuli kaupankäynnin kohteeksi sulkemisajan päättymisen jälkeen.

Intian suurimman vakuutuksenantajan osakkeet laskivat 0,26 % BSE:ssä ja 0,30 % NSE:ssä ja päätyivät 606 rupiaan. Osake on jo laskenut lähes 31 % listaushinnastaan ​​875,25 rupiasta ja 36 % 949 rupiasta. Se on laskenut noin 8,82 % vuodessa. LIC:n osakkeet olivat vaimeat, koska sen äskettäin julkistetut luvut eivät innostaneet monia sijoittajia. Nettomaksu laski 19 prosenttia vuodentakaisesta 1,07 biljoonaan rupiaan syyskuun toisella neljänneksellä. Neljänneksen tulos verojen jälkeen oli 7 930 miljoonaa ruplaa.

LIC ei kuitenkaan ole ainoa yritys, jonka lukitusaika päättyy. Nuvama Alternative & Quantitative Researchin huomautuksessa mainittiin, että 44 yrityksen osakkeet, joiden arvo on 19,34 miljardia dollaria, on asetettu kaupankäynnin kohteeksi 9.11.-29.2.2024 välisenä aikana. Tämä koskee sellaisia ​​yrityksiä kuin LIC, eMudhra, Ethos ja Ather Industries. puolitoista vuotta osakesulkua. Yritykset, kuten Mazagaon Dock, Chemcon Specialty, Indian Railway Fin Corp, Star Health ja Happiest Minds, joiden osakkeet on lukittu kahdeksi vuodeksi ja pidemmäksikin aikaa, myös vanhenevat tänä aikana.

”Pienet ja keskisuuret yritykset kohtaisivat myyntipaineen haasteen niiden suhteellisen alhaisemman markkina-arvon vuoksi, mutta suuriin yhtiöihin ei kuitenkaan ole niin paljon vaikutusta”, sanoi Deven Choksey, DRChoksey FinServin promoottori ja toimitusjohtaja. Tätä ei kuitenkaan voi yleistää, ja se on nähtävä kunkin yrityksen subjektiivisesti, hän lisäsi.

Markkina-asiantuntijat sanoivat, että kysymys siitä, luopuvatko osakkeenomistajat ja promoottorit omistusosuuksistaan ​​näissä osakkeissa, on edelleen tekijänä yritysten tuloksessa listautumisesta lähtien.

”Jos he ovat menestyneet hyvin ja osakekurssit nousevat tai pysyvät korkeammalla tasolla, kenelläkään ei olisi kiire poistua, vain ne, jotka haluavat epätoivoisesti saada käteistä, tekisivät niin”, sanoi markkinaasiantuntija. nimettömyys. Hyvin menestyvien yritysten osakkeenomistajat saavat pelivaraa irtautumiseen milloin tahansa, henkilö sanoi.

Samankaltaiset artikkelit