Kulta luisuu Yhdysvaltojen tärkeimpien inflaatiotietojen edellä; Sijoittajat varovaisia ​​Fedin politiikan näkymistä – Commodities News

Gold prices slip on Thursday

Kullan hinta putosi toista peräkkäistä sessiota torstaina sen jälkeen, kun Yhdysvaltain dollarin ja valtiovarainministeriön tuotot nousivat hieman ennen tulevia keskeisiä inflaatiotietoja, mikä voisi selventää Federal Reserven korkosuunnitelmaa. Sijoittajat varautuvat mahdollisiin yllätyksiin, jotka voivat pakottaa Fedin uudelleenkalibroimaan rahapolitiikan näkymiään.

Lok Sabhan vaalien tulokset 2024

Spot-kulta laski 0,4 % ja oli 2 330,44 dollaria unssilta klo 0311 GMT nähtyään 1 %:n pudotuksen keskiviikkona. Bullion on pudonnut yli 100 dollaria sen jälkeen, kun se saavutti ennätyskorkeuden, 2 449,89 dollaria 20. toukokuuta, kun Fedin virkamiesten haukkaat huomautukset ja viimeiset kokousminuutit osoittivat pidennettyä polkua 2 prosentin inflaatiotavoitteeseen.

Lisäksi Minneapolisin keskuspankin pääjohtajan Neel Kashkarin kommentit viittasivat uuteen koronnostoon, mikä vaikuttaa merkittävästi markkinoiden tunteisiin. 10 vuoden lainan tuotto oli kuukauden korkeimmillaan 5,471 %, kun taas 2 vuoden lainan tuotto oli 4,958 %.

Myös geopoliittiset jännitteet ovat lisänneet kullan riskipreemiota, koska huoli velkaantumisesta asettaa pitkän aikavälin haasteita yleiselle kasvulle, sanoi Navneet Damani, Motilal Oswal Financial Servicesin hyödyketutkimuksen johtaja.

Dollari vahvistui 0,5 %, mikä teki vihreästä hinnasta vähemmän houkuttelevan muille valuutanhaltijoille. ”Uskomme, että Kiina lisää metalliosuuksiaan, mukaan lukien jalometallit, kuten kulta ja hopea, sekä perusmetallit, kuten kupari ja sinkki, vähentääkseen Kiinan juanin heikkenemisen pitkän aikavälin vaikutuksia”, sanoi vanhempi Bhavik Patel. Hyödyke-/valuuttatutkimusanalyytikko TradeBulls Securitiesissa.

Motilal Oswalilla on kuitenkin positiivinen harha kultaa ja hopeaa kohtaan. Se muutti nousevan potentiaalisen tavoitteen 81 000 ruplaan kotimarkkinoilla. Rahoituspalveluyrityksellä on ”buy on dips” -lähestymistapa ja neuvonta keräämään MCX:stä lähes 69 000 rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit