Kolme Ram Lallan idolia kilpaili Ayodhyan temppelistä, katso kuvat kahdesta hävinneestä – India News

Three Ram Lalla idols were in race for Ayodhya temple, see photos of the two that lost out

Kolme Ram Lallan epäjumalia kilpaili sijoituksesta suuren Ayodhya-temppelin sanctum sanctorumiin. Kun yksi Arun Yogirajin veistämä idoli asuu nyt pyhässä paikassa, kaksi muuta, jotka ovat yhtä upeita käsityönä, odottavat lopullista sijoittamistaan ​​temppelikompleksiin.

Valittu idoli on 51-tuumainen esitys Lord Ramin jumalallisesta lapsuudesta, ja se on huolellisesti leikattu kolme miljardia vuotta vanhasta kalliosta, joka tunnetaan taivaansinisen Krishna Shilasta tai mustasta liuskeesta. Tämä muinainen kivi kaivettiin Gujjegowdanapuran kylästä Mysurusta, mikä lisäsi idoliin ajatonta loistoa.

Ram Lalla -idoli asennettuna Ayodhyan temppelin sanctum sanctorumiin, ensimmäinen visuaalinen ilme ilmestyy

Ganesh Bhatt ja Satyanarayan Pandey veistivät kaksi muuta epäjumalaa. Temppelitrusti oli sanonut, että kolmesta epäjumalista yksi sijoitetaan sanctum sanctorumiin, kun taas loput kaksi säilytetään Ram Mandirin muissa osissa.

Ganesh Bhattin idoli on kaiverrettu ainutlaatuisesta mustasta kivestä, Krishna Shilasta, joka on peräisin Hegadadevana Koten hedelmällisiltä mailta Karnatakan Mysurusta. Sen kuvat on nyt julkaistu, ja ne ovat kiinnittäneet sekä harrastajien että taiteen harrastajien huomion.

Kivi, jota kutsutaan Krishna Shilaksi, on syvänmusta. (Kuva: X)

Vaikka Ram Mandirin asioita valvova säätiö ei valittukaan keskuspyhäkköksi, se on vakuuttanut, että Bhattin luomus säilytetään temppelin alueella.

Ram Lalla virajman! Katso lupaavat KUVAT Ayodhya Ram Mandir -tapahtumasta

Kolmannen idolin veisti Satyanarayan Pandey. Se on valkoisen marmorin idoli, jonka on veistetty Rajasthanissa asuva kuvanveistäjä. Siinä näkyy Ram Lalla pitelemässä kultaista jousia ja nuolta. Jumaluuden takana on kaarimainen rakenne, joka sisältää pienempiä veistoksia, jotka kuvaavat Lord Vishnun erilaisia ​​inkarnaatioita.

Idolissa on huomattavaa käsityötaitoa, sillä jumaluutta koristavat korut ja vaatteet on veistetty marmorista. Epäjumala asennetaan todennäköisesti temppelin ensimmäiseen kerrokseen.

Ram Mandir sisältää neljä erillistä Ram Lallan idolia: alkuperäinen Ram Lalla -idoli, äskettäin asennettu idoli sanctum sanctorumiin ja kaksi muuta Bhattin ja Satyanarayan Pandeyn luomusta.

Ram-temppeli vihittiin käyttöön 22. tammikuuta sen jälkeen, kun pääministeri Narendra Modi suoritti pran pratishtha -seremonian Rashtriya Swayamsevak Sanghin (RSS) päällikön Mohan Bhagwatin ja Uttar Pradeshin pääministerin Yogi Adityanathin läsnä ollessa. Vihkimistilaisuuteen osallistui yli 7 000 vierasta, mukaan lukien näkijät, liikemiehet, julkkikset ja urheilijat.

Samankaltaiset artikkelit