Cryptoverse: Bitcoin-johdannaiskauppiaat panostavat miljardeja ETF:n tulevaisuuteen – Digital Transformation News

Options contracts give their buyers the right to buy or sell an underlying asset

Tulevatko, eikö niin? Yhdysvaltain sääntelijät pitävät krypto-pelaajia paikkojensa reunalla, kun he pohtivat, antavatko siunauksensa bitcoin-pörssirahastoille (ETF). Johdannaisten kauppiaat ovat kuitenkin jo panostaneet, mutta vedonlyönti Securities and Exchange Commission näyttää vihreää valoa useille ETF-toiveille tällä viikolla ja sähköistää markkinoita.

Avoin korko, bitcoin-futuureihin sijoitettu määrä, on noussut tasaisesti lokakuusta lähtien ja hyppäsi joulukuun alussa 19,2 miljardiin dollariin, korkeimmalle tasolle kahteen vuoteen, Coinglassin tietoalustan mukaan. Se on nyt 17–18 miljardia dollaria, kun suurin osa 2023 oli 9,5–14,5 miljardia dollaria.

”Odotamme innolla SEC:n päätöstä”, sanoi analyytikko Amberdata analyytikot. ”Tämä tapahtuma on ollut mukana optiomarkkinoiden hinnoittelussa lokakuusta lähtien, mikä on lisännyt odotuksen tunnetta.”

Se on ollut pitkä tie Yhdysvalloissa listatuille spot-ETF:ille, jotka on sidottu volatiileihin bitcoineihin, mikä mahdollistaisi pääsyn kryptovaluuttaan tavanomaisten pörssien kautta avioliitossa valtavirran rahoituksen kanssa, mikä voisi houkutella suuria sijoittajia.

Useat omaisuudenhoitajat ovat hakeneet lupaa käynnistää spot-bitcoin-ETF:itä vuodesta 2013 lähtien, mutta SEC on hylännyt ne väittäen, että tuotteet olisivat alttiita markkinoiden manipuloinnille. Mutta vuoden 2023 loppuun mennessä, jolloin keskustelut ja lobbaus kiihtyivät, SEC kävi keskusteluja yritysten kanssa, jotka halusivat laskea liikkeeseen ETF-rahastoja, mikä herätti toiveita, että kauan odotetut rahastot osuisivat markkinoille ja laukaisivat bitcoin-investointiaaltoja.

Bitcoinin rahoituskorot ovat hypänneet useimmissa pörsseissä tänä vuonna, mikä osoittaa, että kauppiaat ovat valmiita maksamaan enemmän pitkien positioiden ylläpitämisestä, ja rahoituskorot ovat olleet enimmäkseen positiivisia lokakuusta lähtien Coinglassin mukaan. Nämä harppaukset tapahtuivat, kun spot-bitcoin nousi yli 45 000 dollarin tason tammikuun 2. päivänä 170 prosentin nousun jälkeen vuonna 2023.

Jännitys on vallannut sekä vähittäis- että institutionaaliset sijoittajat, ja Chicago Mercantile Exchange (CME) -pörssin bitcoin-futuurien palkkiot ovat nousseet jyrkästi. ”CME:n etukuukauden BTC-preemio on ollut keskimäärin 42 % vuosittaisen avauksen jälkeen, mikä on uusi kaikkien aikojen ennätys, mikä kertoo markkinoiden valtavasta pitkästä harhasta”, K33 Researchin analyytikot sanoivat. Varo kuitenkin kuoppaista bitcoinia.

Monet markkinoiden tarkkailijat varoittavat, että niin paljon nousevaa vaikutusta leimataan, negatiiviset uutiset spot-ETF:stä voivat herättää myyntiaallon. Alkuhyppynsä jälkeen bitcoinin spot-hinta putosi takaisin alle 43 000 dollarin, vaikka se on sittemmin toipunut. Kun se liukui, se laukaisi ”selvitysaallon, jossa bitcoinin avoin korko putosi yli miljardilla dollarilla vain muutamassa tunnissa, kun vipuvaikutus huuhdeltiin pois markkinoilta”, sanoi Kaiko Researchin vanhempi analyytikko Dessislava Aubert.

Bitfinexin johdannaisista vastaava johtaja Jag Kooner sanoi, että jopa spot-ETF:n hyväksyminen voi aiheuttaa hintojen laskun sijoittajien kirjattaessa voittoja, mikä ”korostaa markkinoiden herkkyyttä uutisille ja sääntelyn kehitykselle”.

The Block -lehden tietojen mukaan bitcoin-optiomarkkinoilla implisiittinen volatiliteetti – markkinoiden arvio todennäköisestä hinnanmuutoksesta – on korkeimmillaan vuoteen. Optiosopimukset antavat ostajilleen oikeuden, mutta eivät velvollisuutta, ostaa tai myydä kohde-etuuden kiinteään hintaan tulevaisuudessa. Coinglassin kryptopelko- ja ahneusindeksi, joka mittaa markkinoiden mielialaa, on kahden kuukauden korkeimmillaan ja vakaasti ”ahneuden” alueella viimeisen 30 päivän aikana, mikä osoittaa, että ”pelko jäädä pois” -tunnelma on korkealla tasolla.

Samankaltaiset artikkelit