Kulta kohtaa vastustusta 2000-2010 dollarilla vaihtelevien markkinoiden keskellä Signaalit: Mitä tapahtuu kullalle? – CaFE Invest News

World Gold Council revealed intensified buying by central banks around the world resulting in a new record for purchases in the first nine months of the year

Kulta on lähellä 2000-2010 dollarin vastustusvyöhykettä ja nousuvauhti on ajautumassa sivusuunnassa uusien laukaisimien puutteen vuoksi. Kullan odotetaan kuitenkin pysyvän positiivisena eri tekijöiden yhdistelmien ansiosta. Yksi niistä on odotukset, että Federal Reserve olisi saattanut päättää koron nostamisesta.

Toiseksi geopoliittinen maisema sisältää edelleen liikaa epävarmuutta ja riskejä Lähi-idän ja Ukrainan sodan vuoksi, vaikka sotapreemio on heikentynyt. Kolmanneksi World Gold Councilin raportti paljasti keskuspankkien ostojen tehostamisen eri puolilla maailmaa, mikä johti uuteen ostoennätykseen vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana. Lopuksi, Yhdysvaltain keskuspankkia lukuun ottamatta, maailmanlaajuiset keskuspankit ennustavat ohjauskoron laskua vuonna 2024.

Federal Reserven viimeisimmät FOMC:n kokouspöytäkirjat, jotka julkistettiin keskiviikkona iltapäivällä, sulautuivat nopeasti markkinoilla. FOMC:n pöytäkirjan mukaan valiokunnan jäsenet keskustelivat sekä odotettua heikomman Yhdysvaltain talouskasvun että odotettua korkeamman inflaation mahdollisuudesta. FOMC:n pöytäkirjan mukaan lisätietoa tarvitaan ennen kuin Fed muuttaa kantaansa Yhdysvaltain korkoihin.

Markkinat näkivät tämän, kun Fed jatkoi korkojen nostamista muutaman kuukauden ajan, kun se harkitsee uusia taloustietoja. Näimme kullan nousevan vähintään 1 % seuraavana päivänä, koska on selvää, että Yhdysvaltain keskuspankki on päässyt koronnostoihin. Toinen syy torstain ralliin oli USA:n heikko asuntomyynti. Tiedot osoittavat, että Yhdysvaltojen talous on supistunut Federal Reserven viimeaikaisten koronnostojen seurauksena.

Tekniset tutkimuksemme osoittavat, että jos kulta jatkaa nousuaan, ensimmäinen vastustustaso on noin 2040 dollaria COMEXissa. Tämä perustuu kaksinkertaiseen huippuun, jossa ensimmäinen esiintyminen tapahtui torstaina 1. kesäkuuta ja toinen tapaus perjantaina 27. lokakuuta. Molemmilla kerroilla kullan vaihto oli 2040 dollaria ennen kuin se astui matalaan korjaukseen. Tällä hetkellä odotamme vain yli 2010 dollarin purkamista, jos Yhdysvaltain keskuspankki ilmaisee hillityn tai neutraalin asenteen.

Jos se jatkaa haukkamaista säveltä, saatamme nähdä kullan hinnan ajelehtivan alaspäin, kun se on lähellä vastusaluettaan. MCX:ssä pitäisi odottaa korjausta noin 60500-60000 ennen pitkää positiota 59500 stoplossilla ja odotetulla tavoitteella 61200-61300. Mikä tahansa pitkä asento on pidettävä kevyenä ja tiukasti pysäytettynä.

Samankaltaiset artikkelit