Joukkovelkakirjojen tuotot laskevat 50 peruspistettä seuraavan 6 kuukauden aikana – Markkinauutiset

money

Joukkovelkakirjamarkkinat järjestivät älykäs rallin torstaina sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti lainaavansa markkinoilta nettomääräisesti 11,75 biljoonaa rupiaa seuraavan verovuoden aikana. Tämä on pienempi määrä verrattuna kuluvan vuoden lainoihin, 11,8 biljoonaa rupiaa, ja ilmoitus yllätti markkinat. 10 vuoden viitelainan tuotto laski peräti 8 peruspistettä (bps) ja päätti istunnon 7,06 %:ssa. Vaikka tuotot voivat laskea edelleen, jotkin markkinaosapuolet odottavat Intian keskuspankin (RBI) muuttavan suhtautumistaan ​​likviditeettiin ”asumisen peruuttamisesta”. Jotkut lyövät vetoa koronlaskuista myöhemmin tänä vuonna.

Tuottojen odotetaan laskevan edelleen erityisesti ulkomaisten portfoliosijoittajien arvioiden sijoittavan lähes 25 miljardia dollaria noin kesäkuuhun mennessä Intian joukkovelkakirjaindeksiin sisällyttämisen ansiosta. Ajay Manglunia, MD ja johtaja – Investment Grade Group, JM Financial, uskoo, että korkea kysyntä saattaa nostaa vertailulainan tuoton 6,50-6,75 %:iin seuraavan kuuden kuukauden aikana. ”Näemme lisää kysyntää ja vähemmän tarjontaa ensi tilikaudella, kun Intian joukkovelkakirjat sisällytetään globaaleihin indekseihin”, Manglunia sanoi.

HDFC Bankin treasury-tiimi odottaa 6,7–7 prosentin tuottoa 25. vuoden toisella neljänneksellä. ”Odotettua pienemmät lainat FY25:lle tukevat joukkovelkakirjalainojen tuottoa, mikä tasoittaa tietä alle 7 prosentin nousulle pysyvästi tulevina kuukausina”, he sanoivat.

Axis Mutual Fundin huipputiimi havaitsi, että pienemmät bruttolainat ovat suuri positiivinen asia. ”Nämä yhdessä odotetun JP Morgan -indeksin tuonnin kanssa kesäkuusta 2024 alkaen auttavat laskemaan tuottoa entisestään. Odotamme RBI:n täydentävän budjettia muuttuneella asenteella likviditeettiin ja alhaisemmilla koroilla vuoden toisella puoliskolla”, he sanoivat. He huomauttivat lisäksi, että he odottavat 10 vuoden joukkovelkakirjalainojen tuoton nousevan 6,75 prosenttiin kesä-syyskuussa 2024.

Ensikottojen tuottojen lasku on myös hyvä uutinen yrityksille, koska se pienentää niiden lainakustannuksia ja rohkaisee niitä hyödyntämään joukkovelkakirjamarkkinoita rahoitustarpeidensa täyttämiseksi.

Naveen Singh, ICICI Securities Primary Dealershipin kaupankäynnistä vastaava johtaja, uskoo, että julkisen talouden vakauttaminen antaisi RBI:lle riittävästi mukavuutta muuttaakseen kantaansa. Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman on asettanut tavoitteeksi 5,1 prosentin julkisen talouden alijäämän vuodelle 25 samalla kun se on tarkistanut kuluvan vuoden alijäämän 5,8 prosenttiin suhteessa BKT:hen.

Valtiovarainministeri sanoi väliaikaisessa budjettipuheessaan, että keskus lainaa markkinoilta 14,13 biljoonaa bruttomäärää vuonna 25, mikä on pienempi summa kuin nykyiselle verotukselle budjetoitu 15,43 biljoonaa. Pienempiä lainoja on auttanut GST cess -varojen käyttö lyhennysten alentamiseen. Valtiovarainministeri korosti, että hallitus haluaa vähentää markkinalainaa, jotta yksityiset sijoittajat eivät syrjäytyisi.

Vertailukoron lasku johti myös 13 peruspisteen laskuun 14 vuoden velkakirjojen tuotoissa. Ralli pidentää Intian valtion joukkovelkakirjalainojen tammikuun parasta voittoa viiteen vuoteen, mikä johtui ulkomaisista tuloista ennen maailmanlaajuisen indeksin sisällyttämistä kesäkuusta alkaen. Myös yrityslainat nousivat, kun huippuluokituksen saaneiden kolmen vuoden yrityslainojen keskituotto laski 10-12 pistettä.

”Meillä on paremmat mahdollisuudet nähdä koko vuoden hyvän tuottoskenaarion riippumatta siitä, miten globaalit joukkovelkakirjat käyttäytyvät”, sanoi Abhisek Bahinipati, Mirae Asset Capital Marketsin Intian korkokaupan johtaja. Hän sanoi, että 10 vuoden joukkovelkakirjalainan tuotto saattaa laskea 6,90–6,95 prosenttiin kesäkuuhun mennessä.

Samankaltaiset artikkelit