Sääntelyviranomaiset voivat luoda selkeän, mukautuvan sääntelykehyksen fintechille: Khara

fintechs

Intian sääntelyviranomaiset voivat ehkä luoda ”selkeän ja mukautuvan” sääntelykehyksen fintech-yrityksille, jotka mukautuvat kehittyviin digitaalisiin teknologioihin ja rohkaisevat innovaatioita samanaikaisesti, valtionpankin (SBI) puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi täällä pk-yritysten rahoitusfoorumin tapahtumassa. tänään.

Khara sanoi, että sääntelyviranomaisen fintech-hiekkalaatikkokokeilua voidaan kannustaa enemmän, koska se on antanut useille yrityksille mahdollisuuden testata tuotteita erittäin kontrolloidussa ympäristössä ja samalla vähentää sääntelytaakkaa. ”Sääntelyviranomaisilla on luova ja rakentava rooli, ja he voivat myös johtaa alan paljon turvallisemmalle tielle”, hän sanoi.

Viimeisen vuosikymmenen aikana Khara sanoo, että digitaalisessa ekosysteemissä on tapahtunut merkittäviä parannuksia, erityisesti tiedonkeruun, käyttäjäidentiteetin todentamisen, tapahtumien, sähköisen kaupankäynnin ja verkkomarkkinapaikkojen aloilla. Kehitys on tuonut muutoksen tapaan, jolla SBI takaa lainat. Laskurahoitusalusta on tehnyt lainanantajien ”elämää helpommaksi”, puheenjohtaja sanoi ja lisäsi, että myös luottoluokitus on helpottunut kehittyvän digitaalisen infrastruktuurin avulla.

Khara sanoi, että SBI:n alun perin vähittäisasiakkaille käynnistetyssä Yono-sovelluksessa on nyt Yono-liiketoimintaominaisuus, joka nopeuttaa luottojen toimittamista ja auttaa tuottamaan merkittävän määrän toimitusketjun rahoitusta, olipa kyse sitten tuloverosta, laskusta, verkkopankkitakuista jne. .

Kuusi kuukautta sitten SBI ilmoitti myös tarjoavansa digitaalisia ennalta hyväksyttyjä yrityslainoja, ja pankki käyttää nyt tekoälypohjaisia ​​työkaluja uusien tuotteiden lanseerauksiin. SBI on myös tuonut esille toisen alustan, jossa pienet ja keskisuuret yritykset voivat esitellä tuotteitaan.

Samaan aikaan Federal Bank ED Shalini Warrier sanoi, että vaikka digitaalinen luotonanto on helpompaa yksittäisille vähittäisasiakkaille, pk-yrityksille pankeilla on vielä paljon tehtävää. Federal Bankilla on pk-yrityksille tarkoitettu Insta-lainapalvelualusta, jonka avulla pankki voi noutaa GST-tiedot, tuloveroarkistot, ajaa tiedot pisteytysmoottorien läpi ja antaa vastaavasti periaatteellisen hyväksynnän määräaikaisille lainoille.

Seuraava vaihe on kuitenkin lainojen periaatteellisen hyväksynnän lisäksi myös vakuuksien ottaminen ja uusiminen digitaalisesti. Warrier korosti, että vaikka digitaalinen tarjonta on parantunut merkittävästi, joidenkin asiakkaiden on tunnettava paremmat ihmissuhteet lainalaitokseen. Näin ollen pankki avaa 100 konttoria nykyisen verotuksen aikana, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit