Pankkien lainanotto MSF:stä on korkeimmillaan marraskuussa likviditeetin kiristyessä – Banking & Finance News

Reserve Bank of India, Marginal Standing Facility, latest news, top news, business news,

Pankkien lainanotto Intian keskuspankin (RBI) Marginal Standing Facilitysta (MSF) kasvoi jyrkästi marraskuussa heijastaen pankkijärjestelmän tiukkaa likviditeettitilannetta. Lainanantajat lainasivat 1,5 biljoonaa rupiaa 20. marraskuuta, mikä on suurin lainasumma tähän mennessä tässä kuussa, RBI:n uusimpien tietojen mukaan.

Likviditeetin kiristymistä nähtiin aiemmin edellisen kuun viimeisellä viikolla, jolloin pankkien lainanotto MSF:n kautta oli lokakuussa saavuttanut 1,86 biljoonaa rupiaa.

Pankit turvautuvat RBI:n MSF-järjestelyyn yön yli -varoihin, kun pankkien välinen likviditeetti loppuu. Tällä hetkellä MSF-korko on 6,75 %, mikä on 25 peruspistettä korkeampi kuin repokorko.

Lainaus MSF:n kautta pysyi 45 000 – 74 000 rupian välillä tämän kuun ensimmäisellä viikolla, mutta maksuvalmiuden rasitus lisääntyi kuukauden edetessä. Toisella ja kolmannella viikolla lainanotto liikkui 1 biljoonan ruplan markalla.

Vastauksena järjestelmän tiukkaan likviditeettiin keskuspankki lisäsi 1,5 biljoonaa rupiaa Liquidity Adjustment Facility (LAF) -operaatioilla. Myös RBI:n likviditeetin lisääminen on lisääntynyt marraskuussa. Keskuspankki sijoitti lähes 21 000 miljoonaa rupiaa lokakuun 7. päivänä, mikä nousi 44 000 miljoonaan rupiaan – tämän kuun kolmannella viikolla 54 000 miljoonaa rupiaa.

”Likviditeetti on tiukkana odotettavissa juhlakauden ja suuren luottokysynnän vuoksi. Pankit näkevät yleensä asiakkaiden suuria käteisnostoja festivaaleihin liittyvien kulujensa vuoksi, pankin johtava virkamies kertoi FE:lle.

RBI on tehnyt selväksi, ettei se ole tyytyväinen järjestelmän ylimääräiseen likviditeettiin, koska se estää inflaation hallinnan. Se määräsi elokuussa pankeille 10 prosentin ICRR:n (inkrementaalinen kassavarantoprosentti) ylimääräisen likviditeetin poistamiseksi 2 000 rupian seteleiden poistamisen jälkeen. Se ilmoitti kuitenkin ICRR:n asteittaisesta poistamisesta 23. syyskuuta alkaen.

Keskuspankki on jopa sanonut, että se voisi harkita avomarkkinaoperaatioita ylimääräisen likviditeetin imemiseksi. Tiukat likviditeettiolosuhteet viivästyttävät kuitenkin keskuspankin mahdollisia OMO-ratkaisuja.

Samankaltaiset artikkelit