Fino tavoittelee 5 biljoonaa ruplaa liiketoiminnassa 25:llä tilikaudella – Banking & Finance News

Fino Payments Bank

Fino Payments Bank tavoittelee yli 5 biljoonaa rupiaa koko liiketoiminnasta 25. tilikaudella, mikä ylittää 3,58 biljoonaa rupiaa vuonna 24, toimitusjohtaja Rishi Gupta kertoi FE:lle vuorovaikutuksessa.

”Maaliskuun vuosineljänneksellä ylitimme 1 biljoonan rupian kokonaisliiketoiminnan (läpivirtauksen) ensimmäistä kertaa. Kaiken kaikkiaan 42 % liiketoiminnasta tapahtui digitaalisten kanavien kautta. Kun koko talous siirtyy kohti digitaalista puolta, yli 5 biljoonan rupiaan odotus 25:llä tilikaudella ei ole suhteetonta”, hän sanoi.

Maksupankki odottaa saavansa yli 3–3,5 miljoonaa asiakasta nykyisen verotuksen aikana, hän sanoi ja lisäsi, että yleiset käyttö- ja säästötilitalletukset (CASA) kasvavat yli 400 miljardia Rs 25:llä. Maksupankin keskimääräiset talletukset kasvoivat 49 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 1 352 rupjoonaan tilikaudella 24. Se lisää lähes 250 000 lakhaa 300 000 asiakaspalvelupisteeseen (CSP) nykyisessä verotuksessa talletusten kasvutavoitteen saavuttamiseksi.

Fino Payments Bank käytti 103 miljoonaa rupiaa yrityksen infrastruktuurin ja digitaalisen suorituskyvyn modernisointiin 24. tilikaudella ja jatkaa investointeja kenttään lisätäkseen transaktionopeutta, hallitakseen suurempia määriä ja päivittääkseen kyberturvallisuusinfrastruktuuria. ”Olemme toteuttaneet projektin koko IT-järjestelmän uudistamiseksi ja pyrimme sen mukaisesti kohdentamaan IT-menoja”, hän sanoi.

Maksupankki on ensimmäinen luonteeltaan yksikkö, joka on hakenut pienen rahoituspankin (SFB) lisenssiä Reserve Bank of India:lta (RBI) tämän vuoden tammikuussa. Gupta kuitenkin sanoi, että transaktioliiketoiminta jatkaa yrityksen ydintulojen kasvattamista SFB-muuntamisen jälkeen.

Lainaus ja ristiinmyynti olisivat Finon suurimmat painopisteet SFB-avatarissa, mutta jopa 3-4 vuoden SFB-toiminnan jälkeen näiden kahden tuotteen osuus kokonaistuloista olisi vain 20-25 %.

Luotonannossa asiakkaiden painopisteenä olisivat käyttöpääomalainat Finon kauppiaille sekä henkilökohtaiset kulutusluotot, kun taas vakuutus- ja sijoitusrahastot olisivat keskeisiä ristiinmyyntitoiminnan ajureita, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit