Pankkiosakkeet vetää indeksit – Market News

share market, stock market, banking stocks, banks, indices

Intian vertailuindeksit laskivat torstaina lähes 1 %:n ja rahoitusmarkkinoiden myynnin vetäydytti indeksejä.

Bankex (lasku 936 pistettä) ja Bank Nifty (lasku 806 pistettä) laskivat kumpikin lähes 1,8 %. Kolme viidestä suurimmasta Sensexin häviäjistä oli pankkeja, kun Kotak Mahindra Bank ja ICICI Bank pudottivat lähes 3,5 % ja Axis Bank lähes 3 %.

Intian valtionpankki nousi kuitenkin eniten molemmilla indekseillä, yli 3,5 %. Mielenkiintoista on, että valtion omistamat pankit ja yksityiset lainanantajat osoittivat vastakkaisia ​​suuntauksia, kun Nifty PSU Bank -indeksi hyppäsi 2 % ja yksityinen pankkiindeksi laski 2,6 %.

”PSU-pankit ovat ottaneet kiinni ja löytävät ostajia houkuttelevien arvostuksen ansiosta. Yksityiset pankit sen sijaan kantavat suurimman osan korkeammista arvostuksista. Se on markkinoiden tasapainottamista”, sanoi DP Singh, SBI MF:n toimitusjohtaja.

30 osakkeen Sensex laski 723,57 pistettä eli 1 % 71 428,43 pisteeseen, kun taas laajempi Nifty putosi 212,55 pistettä eli 0,97 % 21 717,95 pisteeseen.

SBI ja Bank of Baroda nousivat yli 3,6 %, kun taas Canara Bank ja Bank of India nousivat kumpikin yli 3 %. Indian Overseas Bank ja UCO Bank kuitenkin putosivat yli 6 %.

Toisaalta kaikki yksityiset pankit City Union Bankia lukuun ottamatta sulkivat tappion.

Markkina-analyytikot sanovat, että inflaation uhan jatkuessa ja Intian keskuspankin pitäytyessä ”sovittamisen vetäytymisestä” paineet säilyvät yksityisten toimijoiden nettokorkomarginaaleihin erityisesti kiristyneen politiikan ansiosta.

”Kumulatiivisen 250 bps:n epätäydellinen välitys ja tavoitetason yläpuolella vallitseva inflaatio lisää epävarmuutta koronlaskujen ajoituksesta. Aaltoiluvaikutus näkyi hallituksen 10 vuoden tuotossa, joka nousi. Suuri tasku markkinoilla liukui punaiseksi, kuten FMCG, pankit ja autot”, sanoi Vinod Nair, tutkimusjohtaja, Geojit Financial Services.

Pörssien alustavien tietojen mukaan ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat olivat nettomyyjiä kolmatta istuntoa peräkkäin, ja ne tuottivat nettomääräisesti 1 691,02 miljardia rupiaa, kun taas kotimaiset sijoittajat olivat edelleen netto-ostijoita 327,73 miljoonan rupian nettoostolla.

Sijoittajien varallisuus kärsi 1 biljoonan rupian eroosiosta 388,2 biljoonaan ruplaan sen jälkeen, kun se koski uutta huippua, 389,2 biljoonaa rupiaa päivää aiemmin.

Laajemmista indekseistä BSE MidCap päätyi marginaalisesti 0,08 % nousuun 39 895,42:ssa, ja se on myös nostanut elinkaarensa korkeimman 40 282,49:n päivän sisäisessä kaupassa. BSE SmallCap kuitenkin laski 0,44 % päätyään keskiviikkona korkeimmalle 46 484,65:ssä.

Samankaltaiset artikkelit