Pankin ja NBFC:n osakkeet putosivat sen jälkeen, kun RBI tiukensi henkilökohtaisten lainojen normeja – Market News

stock market (1)

Pankki- ja NBFC-yritysten osakkeet putosivat perjantaina aamukaupassa 7 prosenttiin kovan myyntipaineen vuoksi sen jälkeen, kun keskuspankki tiukensi kulutusluottojen normeja.

State Bank of India -osakkeet laskivat 3,34 prosenttia, Axis Bankin osake laski 3 prosenttia, Canara Bank laski 2,67 prosenttia ja Bank of Baroda 2,31 prosenttia. Myös Federal Bank (1,39 prosenttia), HDFC Bank (1,26 prosenttia), ICICI Bank (1,16 prosenttia) ja IndusInd Bank (0,89 prosenttia) laskivat BSE:llä.

BSE Bankex -indeksi laski 1,12 prosenttia.

Pankkien ulkopuolisista finanssiyrityksistä SBI Cards and Payment Services -segmentin osakkeet putosivat 6,70 prosenttia, Ujjivan Financial Servicesin 5 prosenttia, Arman Financial Servicesin (3,91 prosenttia) ja IIFL Financen (3,78 prosenttia).

Keskuspankki tiukensi torstaina kulutusluottoja koskevia normeja, kun se pyysi pankkeja ja NBFC:itä antamaan korkeamman riskipainon vakuudettomille henkilökohtaisille lainoille, minkä tarkoituksena on saada lainanantajat olemaan varovaisempia tällaisissa tilanteissa.

Vakuudettomien kulutusluottojen riskipainoa on korotettu 25 prosenttiyksikköä.

Uusia säännöksiä ei kuitenkaan sovelleta asuntolainoihin, koulutuslainoihin, ajoneuvolainoihin sekä kulta- ja kultakoruvakuudellisiin lainoihin, keskuspankki totesi kiertokirjeessään.

Korkeampi riskipaino tarkoittaa, että lainanantajien on varattava enemmän varoja kulutusluottojen turvaverkkona, mikä voi tehdä luotosta kalliimman. Yksinkertaisesti sanottuna korkeampi riskipaino rajoittaa pankkien luotonantokykyä.

RBI totesi kiertokirjeessä: ”Liikepankkien kulutusluottojen riskipainoja on päätetty nostaa (erissä ja uusissa), mukaan lukien henkilökohtaiset lainat, mutta pois lukien asuntolainat, koulutuslainat, ajoneuvolainat ja kultavakuudelliset lainat ja kultakorut 25 prosenttiyksikköä 125 prosenttiin”.

Samanlainen korotus on toteutettu luottokorttisaamisten osalta kiertokirjeen ”Kulutusluottoja ja pankkiluottoja koskevia sääntelytoimenpiteitä NBFC:ille (muuhun kuin pankkiin kuuluville rahoitusyhtiöille)” mukaisesti.

Samankaltaiset artikkelit