Oil Indian osakekurssi hyppää yli 1 % positiivisen Q1-kehityksen ansiosta; välittäjät antavat yksimielisen ”osta” -kehotuksen

Oil India

Oil Indian osake nousi tänään yli 1 prosentin 279,35 rupiaan vakaan ja vahvan toiminnan ansiosta, ja sen käyttökate oli 23 miljardia rupiaa Q1FY24:llä. Yhtiön liikevaihto oli kuitenkin joidenkin välitysyritysten arvioitua alhaisempi, 46,4 miljardia ruplaa, mikä on 22 % vähemmän kuin vuosi sitten ja 18 % edelliseen neljännekseen verrattuna öljyn ja kaasun realisoinnin laskun vuoksi. Oil Indian PAT laski myös 9,8 % edellisneljänneksestä 16,1 miljardiin rupiaan korkeampien poistojen, korkojen ja alhaisempien muiden tuottojen vuoksi. Oil Indian osakekurssi on hypännyt yli 9 % viimeisen kuukauden aikana ja lähes 25 % viimeisen kuuden kuukauden aikana. Emkayn, Motilal Oswalin ja Prabhudas Lilladherin analyytikot ovat suositelleet ”Osta” -luokitusta Oil Indian osakkeelle.

Pitäisikö sinun ostaa, myydä vai pitää Oil Indian osakkeita?

Emkay

”Mgmt. toisti OIL:n tuotantotavoitteen 4 millitonnia öljyä/5 miljardia kuutiometriä kaasua 25-26 FY:ssä nopeutetun porauksen, työstön, murskauksen ja EOR:n kautta (24 vuoden 4–5 prosentin kasvutavoite). Leikkaamme konsolimme. EPS FY24E:lle 7 % NRL:n nettotappion huomioon ottamiseksi ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun S/A-tulot eivät muutu. Suhtaudumme edelleen myönteisesti tuotantoketjun alkupään sektoriin vakaan tulosnäkyvyyden ja houkuttelevan arvostuksen johdosta. Pidämme BUY:n ennallaan 24. maaliskuuta TP:llä 330 Rs/h.

Motilal Oswal

”Osakkeen P/E-kerroin on tällä hetkellä 6,4x FY24E EPS. Arvostamme osakkeen 6x FY25E standalone adj. EPS ja lisää sijoituksia saavuttaaksesi TP:mme 345 INR. Toistamme osakkeen BUY-luokituksen.”

Prabhudas Lilladher

”Yhtiön tavoitteena on saavuttaa tavoitteensa 4 MMT öljyä ja 5 miljardia kuutiota kaasua 25 vuoden loppuun mennessä, ja konservatiivisesti olemme rakentaneet 3 % CAGR:n sekä öljyn että kaasun tuotannossa 23-25 ​​tilikauden aikana. Osakkeen kaupankäynti on 6,3x FY25 EPS ja 5x FY25 EV/EBITDA. Säilytämme osakkeen ”Osta”-luokituksen ja arvostamme sen SoTP-pohjaiseen käypään arvoon 6x FY25 EPS ja lisäämme investointeja saavuttaaksemme TP:n 341.

Samankaltaiset artikkelit