RBI pyytää pankkeja kaksinkertaistamaan takaisinperintätoimensa

rbi, banking sector, bank recovery efforts,

Reserve Bankin apulaisjohtaja Swaminathan J pyysi torstaina pankkeja tuplaamaan takaisinperintäpyrkimykset rajoittaakseen lainojen alaskirjauksesta aiheutuvia tappioita, sanoen, että se auttaa niitä saavuttamaan suurempia voittoja.

Äskettäin sääntelyviranomaiseen liittynyt uraliikepankkiiri lisäsi myös, että pankin kyky toipua tai lainanottajan takaisinmaksuvelvollisuus ei heikkene lainan mitätöinnin myötä ja takaisinperinnät voivat auttaa lainanantajaa saavuttamaan suurempia voittoja.

Aiemmin tällä viikolla hallitus ilmoitti parlamentille, että pankit ovat poistaneet ennakkomaksuja yli 14,56 000 000 000 rupian arvosta 15. tilikauden jälkeen.

”Haluamme pankkien kaksinkertaistavan ponnistelunsa, koska nämä ovat tilejä, jotka on pysäköity erityistilille, ja haluaisimme nähdä enemmän ja enemmän takaisinperintää”, Swaminathan sanoi toimittajille keskuspankin päämajassa täällä.

Hän totesi, että tässä asiassa on saatava ”konteksti oikeaan”, hän tarjosi joitain vivahteita ja korosti, että ”tuomioiden antamisessa” on ”vartioitu”.

Pääosasto sanoi, että NPA-tilillä, joka on yli 4-5 vuotta vanha, on tyypillisesti havaittu arvopapereiden realisointiarvon aleneminen, ja on tarkasteltava NPA:n ikää ja taustalla olevien vakuuksien saatavuutta tai puuttumista.

Swaminathan sanoi, että pankit tekevät varauksen tyhmää omaisuutta vastaan, ja arvonalennushetkellä varausten on vastattava tilin erääntyneitä.

Verotuksen tehokkuuden vuoksi ja osana yleistä taseen hallintaa sellaiset poistetut lainat menevät pankin taseen ulkopuoliselle erityistilille, hän sanoi ja lisäsi, että tähän pankit viittaavat ” tekninen poisto”, ja sama tapahtuu hallituksen hyväksymän käytännön mukaisesti.

Samaan aikaan apulaiskuvernööri M Rajeshwar Rao sanoi myös, että sääntelijä ei ole päättänyt aikataulusta, johon mennessä se aikoo saada pankit siirtymään odotettavissa olevaan luottotappiojärjestelmään (ECL), ja sama kestää jonkin aikaa.

Samankaltaiset artikkelit