Tekoälystä tulee hitaasti ihmiskunnan paras apuväline

Japan AI business is growing at 40-50%

Yleisesti pelätään, että tekoäly (AI) vie paljon työpaikkoja. ”Luulen aluksi, että se saattaa olla. Mutta se ei tarkoita sitä, että vähemmän ihmisiä työskentelee, se tarkoittaa vain sitä, että ihmiset tekevät kehittyneempää työtä – luovaa ja liiketoimintasuuntautunutta, ja arkipäiväinen, jyrkkä työ alkaa delegoitua tekoälylle”, Piyush Jha sanoo. , MD, johtaja, Intia, APAC, GlobalLogic. Hän on GlobalLogicin veteraani, ja hänellä on ollut keskeinen rooli GlobalLogic Intian suunnittelulaboratorioiden perustamisessa, mikä on laajentanut kokonaisvaltaisten suunnittelupalveluiden tarjontaa. Äskettäisessä haastattelussa hän puhui Sudhir Chowdharyn kanssa GlobalLogicin toiminnasta Intiassa ja joistakin kuumimmista teknologioista, kuten ChatGPT:stä, Bardista ja tekoälystä.(Muokatut otteet)

Melkein kaksi vuotta sitten meistä tuli Hitachi-konsernin yritys, ja aloimme skaalaamaan liiketoimintaamme nopeuttaaksemme kasvuamme ja haluamme ollaksemme linjassa visiomme olla 5 miljardin dollarin yritys vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä keskityn johtaa ja laajentaa GlobalLogicin Intian ja APAC-keskuksen toimintoja ja samalla vahvistaa yrityksen johtajuuden, teknologian ja innovaatioiden geenit.
Tällä hetkellä palvelemme monia liiketoimintayksiköitä ja etsimme uusia mittakaavamahdollisuuksia. Työskentelemme laajasti BFSI:n, viestinnän ja median, teknologian ja ISV:n, lääketieteen ja terveydenhuollon aloilla. Tämän vuoden aikana aiomme kaksinkertaistaa keskittymisemme autoteollisuuteen ja sulautetuille sektoreille ja laajentaa horisonttiamme seuraavan sukupolven teknologioissa, koska uskomme vahvasti, että nämä tilat ovat murroksessa. Jatkamme yhteistyötä Hitachin kanssa, jotta voimme hyödyntää heidän laajempaa tarjontaansa. Minun ensisijaisena tavoitteenani on aina ollut tehdä Intiasta innovaatiokeskus eikä työvoiman arbitraasipääkaupunki.

Olemme parin viime vuoden aikana alkaneet panostaa enemmän innovaatiokeskeisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi viime vuosina tekemämme investoinnit tekoälyyn, ML:ään, IoT:hen ja 5G:hen nopeaan tekniseen tutkimukseen ja kehitykseen (ER&D) ovat saaneet meidät sinne, missä olemme. Keskitymme myös Metaversen, AR:n ja kryptovaluutan potentiaalin hyödyntämiseen. Itse asiassa lanseerasimme GlobalLogicin sisäisen valuutan nimeltä GloCoins. Olemme työskennelleet generatiivisten tekoälytekniikoiden parissa nyt kuuden vuosineljänneksen ajan. Olemme sitoutuneet pääsemään asiakkaidemme edellä, jotta kun he alkavat vaatia tällaisia ​​ratkaisuja, meillä on valmiudet tarjota niitä. Siellä panostamme jatkuvasti näihin teknologioihin ja investoimme niihin uudelleen, mikä lisää liiketoimintaa ja edistää Intian digitaalisen muutoksen matkaa vakiinnuttamaan asemansa maailmanlaajuisena innovaatiokeskuksena.

Vaikka ChatGPT valloitti maailman äskettäin, tämä on jatkunut viimeisten kahden vuoden ajan, ja viimeisen kuuden vuosineljänneksen ajan olemme työstäneet avoimen tekoälyn ja generatiivisten tekoälytekniikoiden parissa. Se, mitä tällä hetkellä pelätään, koska teknologiasta, joka tekee ihmisistä tarpeettomiksi, tulee hitaasti ihmiskunnan paras apuväline. Vaikka se on alkanut tehdä elämästä saumattomampaa, poistaako se inhimillisen elementin? Mielestäni ei, koska kokemuksia ei voi korvata tekoälyllä. Siitä voi tulla perämies, avustaja, konekirjoittaja tai hakukone, mutta julkisivun takana olevan luovuuden on aina oltava inhimillistä.

On kolme erilaista horisonttia, joihin haluaisin syventyä. Ensimmäinen horisontti on jatkaa investointeja huomisen teknologioihin. Kokemuksemme, asiantuntemuksemme ja kykymme edistää innovaatioita teknologia-alueella pitävät meidät kärjessä. Lisäksi keskitymme kestävyyteen ja sosiaaliseen kehitykseen antaaksemme takaisin yhteiskunnalle.
Toinen horisontti on kasvattaa markkinoita APAC-alueella. Perustimme läsnäolomme Japanissa viime vuonna ja Japanin liiketoiminta kasvaa 40-50 %. Olemme hiljattain perustaneet läsnäolomme Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Siitä tulee hyvä kasvuväline ensi vuonna. Tutkimme läsnäolomme perustamista joko Dubaihin tai jonnekin Lähi-itään. Perustamme pian kolmijalan APAC-alueen ympärille, jotta voimme saada lisää kasvua sieltä. Kolmas horisontti on tehdä enemmän yritysjärjestelyjä. Tällä hetkellä arvioimme paria yritystä ja viimeisen puolentoista vuoden aikana GlobalLogic on ilmoittanut kolmesta yritysostosta. Tarkastelen myös, kuinka luomme pari yrityskauppamahdollisuutta Intiassa seuraavien 12-24 kuukauden aikana.

Samankaltaiset artikkelit