Bankman-Fried suuntaa Brooklynin vankilaan, joka tunnetaan huonoista oloista

In recent years, MDC seemingly has been plagued by persistent staffing shortages

Sam Bankman-Fried valmistautuu petosoikeudenkäyntiinsä Brooklynin vankilasta, jossa vangit aina tuomittu seksikauppias Ghislaine Maxwell ja Hondurasin entinen presidentti ovat valittaneet huonoista olosuhteista.

Yhdysvaltain Manhattanin piirituomari Lewis Kaplan päätti perjantaina, että konkurssiin menneen kryptovaluuttapörssin FTX perustaja Bankman-Fried on tuomittava vankilaan todistajien peukaloitumisesta ollessaan vapaana 250 miljoonan dollarin takuista vanhempiensa kotona Palo Altossa Kaliforniassa. Bankman-Fried, joka on kiistänyt syyllisyytensä petossyytteisiin FTX:n romahduksen johdosta, majoitetaan nyt ennen hänen 2. lokakuuta tapahtuvaa oikeudenkäyntiään Brooklynin Metropolitan Detention Centerissä, kaukana ylellisestä Bahaman lomakeskuksesta, jossa hän asui joulukuussa 2022 pidätykseensä ja luovutukseensa asti. Yhdysvaltoihin.

Viime vuosina MDC:tä on vaivannut jatkuva henkilöstöpula, sähkökatkot ja toukat vankien ruoassa. Aiemmin tänä vuonna vartija myönsi syyllisyytensä lahjusten ottamiseen huumeiden salakuljettamiseksi. Julkiset puolustajat ovat kutsuneet olosuhteita ”epäinhimillisiksi”. Talvella 2019 sähköpalo katkaisi vankilan valaistuksen ja lämmön päiväksi, kun lämpötila laski lähelle nollaa Fahrenheitiä (miinus 18 celsiusastetta).

Edesmenneen rahoittajan ja seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin teini-ikäisten tyttöjen värväämisestä ja hoitamisesta pahoinpitelystä tuomitun Maxwellin asianajajat sanoivat, että raakajätevesi tihkui hänen MDC-soluinsa. Hänen asianajajansa vertasivat siellä olevia ”tuomittavia ja täysin sopimattomia” olosuhteita Hannibal Lecterin vangitsemiseen vuoden 1991 elokuvassa ”The Silence of the Lambs”, ”huolimatta häkin ja muovisen kasvosuojan puuttumisesta”. He viittasivat myös ylivaltaisten vartijoiden ”hypervalvontaan”, huonoon ruokavalioon ja unen puutteeseen. Maxwell tuomittiin viime vuonna 20 vuodeksi vankilaan Floridassa.

Yhdysvaltain vankilavirasto, joka johtaa MDC:tä, ei vastannut kommenttipyyntöön. Virasto on aiemmin kertonut olevansa sitoutunut vankien ja henkilökunnan turvallisuuteen ja että vankien inhimillinen kohtelu on ykkösprioriteetti. Vuonna 1994 perustetussa MDC:ssä on tällä hetkellä 1 608 vankia. Se on nyt vankila, jossa vankeja odottaa liittovaltion oikeudenkäyntejä New Yorkissa sen jälkeen, kun Manhattan Correctional Center suljettiin vuonna 2021 parannusten vuoksi. Epstein tappoi itsensä MCC-solussaan odottaessaan oikeudenkäyntiä seksikaupasta.

Bankman-Friedin asianajajat olivat kehottaneet Kaplania olemaan vangitsematta 31-vuotiasta entistä miljardööriä osittain siksi, että MDC:n ”henkilöstökriisi” merkitsi sitä, että vartijoita olisi liian vähän saattamaan hänet huoneeseen, jossa hän voisi käyttää tietokoneita tarkistaakseen syyttäjiä. ’ todisteita häntä vastaan. Kaplan sanoi kuulemistilaisuudessa, että vaikka MDC ”ei ole kenenkään viiden tähden laitosten luettelossa”, hän ei ollut varma, asuuko Bankman-Friedia vähimmäisturvallisessa vankilassa Putnamin piirikunnassa, noin 80 kilometriä New York Citystä pohjoiseen. , kuten syyttäjät olivat pyytäneet, oli ”totettavissa”.

Tämä ei ole Bankman-Friedin ensimmäinen kerta telkien takana. Bahamalla häntä pidettiin lähes viikon ajan Fox Hillin vankilassa, jossa Yhdysvaltain ulkoministeriön vuoden 2021 raportin mukaan jyrsijät ja wc-tilojen puute vaivasivat. Paikalliset viranomaiset sanoivat joulukuussa, että olosuhteet olivat parantuneet.

Muita korkean profiilin vankeja, joita tällä hetkellä pidätetään MDC:ssä, ovat Juan Orlando Hernandez, Hondurasin entinen presidentti, joka on kiistänyt syyllisyytensä huumekaupasta, ja Guo Wengui, maanpaossa oleva kiinalainen liikemies, joka on kiistänyt syyllistyneensä petossyytteisiin. Hernandezin asianajajat ovat vertailleet hänen vankeusolosuhteitaan ”sotavangin” olosuhteisiin. Guon asianajajat kutsuivat maaliskuussa MDC:tä ”erittäin vaaralliseksi ympäristöksi” viitaten äskettäiseen sulkemiseen vastauksena salakuljetuksen, mukaan lukien aseiden, lisääntymiseen.

Samankaltaiset artikkelit