IIFL Home Finance keskittyy kasvuun pienissä kaupungeissa: toimitusjohtaja

IIFL Finance, Q1FY24, quarter results, revenue, profit, EBITDA, funding, investment, loan growth, NPA, AUM, digital loans, expansion

IIFL Home Finance pyrkii hyödyntämään enemmän tason II ja pienempiä kaupunkeja kasvua varten saatuaan maanantaina 100 miljoonan dollarin velkarahoituksen International Finance Corp:lta (IFC), toimitusjohtaja ja ED Monu Ratra kertoivat FE:lle vuorovaikutuksessa.

”Viimeiset 2 vuotta olemme laajentaneet jalanjälkeämme ja tänään olemme läsnä yli 350 paikkakunnalla. Ja nämä ovat pääosin vain II- ja III-tason sijainteja”, hän sanoi ja lisäsi, että asuntolainayhtiö aikoo lisätä vielä 15-20 sivukonttoria.

Hän sanoi, että IFC:ltä saaduista kokonaistuloista 50 prosenttia varoista käytetään kestäviin vihreisiin omarakennusprojekteihin. Loput 50 % varoista käytettäisiin kohtuuhintaisten asuntolainojen myöntämiseen naislainaajille.

Maaliskuun lopussa IIFL Home Financen hallinnoitavien varojen kokonaismäärä (AUM) oli 28 500 miljoonaa rupiaa, josta asuntolainojen osuus oli 76 % ja loput vakuudelliset pienten ja keskisuurten yritysten lainat. Noin 95 % asuntolainanantajan asuntolainakannasta suuntautui kohtuuhintaisten asuntojen segmenttiin, Ratra sanoi. Tilikauden 24 aikana IIFL Home Finance kasvattaa AUM:aan 18-20 % ja AUM-tasolla tavoittelee alle 1,5 %:n huonojen luottojen suhdetta, kun se maaliskuun lopussa oli 1,71 %.

IIFL Home Finance oli heinäkuussa kerännyt 50 miljoonaa dollaria yhdysvaltalaiselta International Development Finance Corpilta (IDFC). Ratran mukaan nämä tuoreet varat käytettäisiin HFC:n edullisen asuntolainasalkun kasvattamiseen.

Lisäksi Intian keskuspankki (RBI) oli julkaissut viime viikolla uuden kiertokirjeen, jossa lainanantajat ohjasivat, että samalla kun ne nollaavat henkilökohtaisten laina-asiakkaiden korkoja, heidän on tarjottava lainanottajille mahdollisuus siirtyä vaihtuvakorkoisesta viitearvosta kiinteään korkoon. hallituksen hyväksymän politiikan mukaisesti. Politiikassa voidaan myös määrittää, kuinka monta kertaa lainanottaja saa vaihtaa laina-ajan aikana, se sanoi.

Kun Ratralta kysyttiin saman vaikutuksesta, Ratra sanoi, että kiertokirje pyrkii varmistamaan enemmän läpinäkyvyyttä. Samaan aikaan kiinteäkorkoisista lainoista voi tulla kalliimpia kuin vaihtuvakorkoisista, jos lainanantajat joutuvat myöntämään jopa kiinteäkorkoisia asuntolainoja, hän sanoi.

”He (RBI) sanovat, että sinun pitäisi tarjota kiinteitä korkoja hallituksen hyväksymän politiikan perusteella. Joten mitä tahansa ne käskevät, voimme myös tarjota, mutta ne ovat kalliimpia kuin vaihtuvakorkoiset lainat. Viime kädessä korot käyvät läpi sykliä”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit