VIHREÄT TALLETUKSET: Varmista, että tuotot ovat kilpailukykyisiä; ei paljon eroa viherkertymien ja tavallisten kerrosten välillä

green deposit

Vihreät talletukset tarkoittavat eräänlaista rahoitustuotetta, jota pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat edistääkseen ympäristön kannalta kestäviä aloitteita ja hankkeita. Nämä talletukset on suunniteltu houkuttelemaan varoja erityisesti vihreiden ja kestävien hankkeiden rahoittamiseen, kuten uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen, jätehuoltoon ja muihin ympäristöystävällisiin hankkeisiin.

Valittavana on useita vihreitä talletuksia, mukaan lukien kiinteät talletukset (FD), säästötalletukset, toistuvat talletukset ja talletustodistukset. Jokainen näistä talletuksista tarjoaa erilaisia ​​ominaisuuksia ja etuja, joiden avulla yksilöt ja organisaatiot voivat valita sopivimman vaihtoehdon sijoitustavoitteidensa ja henkilökohtaisten mieltymystensä perusteella.

RBI-kehys

RBI pyrkii kehittämään vihreän rahoituksen ekosysteemin (GFS) ja on julkaissut puitteet säännellyille yksiköille (RE), kuten pankeille ja ei-pankkitoiminnallisille rahoitusyhtiöille (NBFC), hyväksymään vihreitä talletuksia. Tämä auttaa kannustamaan investointeja vihreisiin hankkeisiin Intiassa ja auttaa asiakkaita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa. RBI julkaisi 11. huhtikuuta puitteet vihreiden talletusten hyväksymiselle. Puitteet ovat voimassa 1.6.2023 alkaen. Sen tavoitteena on ohjata varoja kestäviin hankkeisiin, suojella tallettajien etuja ja vastata viherpesuun liittyviin huolenaiheisiin.

RBI:n mukaan rahoitussektorilla on potentiaalia olla ratkaisevassa roolissa resurssien kanavoinnissa vihreään toimintaan. Intiassa vihreä rahoitus on voimistunut, ja säännellyt yksiköt (RE) ovat vahvasti riippuvaisia ​​talletuksista tärkeimpänä rahoituslähteenä. Itse asiassa jotkut uusiutuvat laitokset ovat jo alkaneet tarjota viheresiintymiä vihreiden hankkeiden ja toimintojen tukemiseksi.

Mitä sijoittajien tulee tarkistaa?

Kun etsit vihreitä talletusvaihtoehtoja tarjoavaa pankkia tai rahoituslaitosta, on tärkeää valita hyvämaineinen laitos, jolla on vahva kokemus vastuullisista pankkikäytännöistä ja läpinäkyvästä raportoinnista. Lisäksi vertaile vihreiden talletusten tarjoamia korkoja ja tuottoja tavallisten talletusten vastaaviin ja varmista, että taloudelliset tuotot ovat kilpailukykyisiä ja sijoitustavoitteidesi mukaisia.

Vähittäistallettajalle ei ole suurta eroa, tallettaako hän rahat vihreään talletukseen vai tavalliseen talletukseen. Pankit tarjoavat kaikille vähittäistalletuksille yhtenäisen koron. Jotkut pankit tai laitokset voivat kuitenkin tarjota korkeampaa korkoa vähittäistallettajille, joilla on ei-lunastettavia vihreitä talletuksia. Vanhuksille tarjotaan 0,50 % pa lisäkorkoa. Jos sijoitat rahasi yrityksen vihreisiin talletuksiin, varmista, että valitset AAA- tai korkeamman tason yritystalletukset.

Arvioimalla huolellisesti näitä korkoja, instituutioita ja niiden sijoitusstrategioita, sijoittajat voivat tehdä tietoisia päätöksiä valitessaan vihreitä talletuksia, jotka vastaavat heidän taloudellisia tavoitteitaan ja kestävän kehityksen prioriteetteja.

Kirjoittaja on toimitusjohtaja, Bankbazaar.com

Samankaltaiset artikkelit