Mitä tehdä ennen kullan ostamista tänä juhlakautena

What to do before buying gold this festive season

Juhla-aika on taas täällä, ja sinun täytyy odottaa hyviä tarjouksia kultaa ostaa suotuisina päivinä. Kullan ostaminen ei ole vain taloudellinen päätös, vaan myös emotionaalinen päätös intialaisille kotitalouksille. Usein jäämme paitsi tärkeistä asioista, kun päätämme ostaa kultaa. Meidän ei tarvitse tarkastella vain alennuksia tai tarjouksia, vaan sinun on otettava huomioon monia tekijöitä ennen jalometallin ostamista.

Sinun on tiedettävä, että saatavilla on erilaisia ​​kullan muotoja, kuten kolikoita, tankoja ja koruja. Jokaisella on hyvät ja huonot puolensa. Ennen kullan ostamista on otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä. Tässä on joitain tärkeimpiä asioita, jotka on pidettävä mielessä:

Aseta budjetti kultaostollesi ja pysy siinä. Vältä impulsiivisia ostopäätöksiä, jotka voivat johtaa ylikulutukseen. Selvitä, miksi ostat kultaa. Onko se sijoitukseen, koruksi, erityiseen tilaisuuteen vai lahjaksi? Tarkoituksesi vaikuttaa siihen, minkä tyyppistä kultaa sinun pitäisi ostaa.

Kulta mitataan karaateina (K), ja 24K on puhdasta kultaa. Koruja myydään usein alhaisemmissa karatageissa, kuten 22K tai 18K, joiden puhtausaste vaihtelee. Varmista, että ymmärrät ostamasi kullan puhtauden.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Kulta ostaessasi, muista kysyä kullan puhtautta ja tarkistaa BIS-leima. BIS-tunnusmerkki on hallituksen myöntämä sertifikaatti, joka varmistaa, että kulta täyttää määrätyt puhtausstandardit.

Etsi BIS (Bureau of Indian Standards) -leimattuja koruja. Tämä sertifikaatti varmistaa kullan puhtauden ja aitouden, ja se on tärkeää laadunvarmistuksen kannalta.

Pysy ajan tasalla kullan nykyisestä markkinahinnasta (kutsutaan usein ”kultakurssiksi”). Kullan hinta vaihtelee päivittäin maailmanlaajuisten markkinaolosuhteiden ja valuuttakurssien vuoksi. Osta kun hinnat ovat edulliset.

Jalokiviliikkeet veloittavat usein korujen tekemisestä maksuja. Nämä voivat vaihdella huomattavasti kultaseppäkohtaisesti. Vertaa maksujen tekemistä ennen ostoa.

Shetty selittää: ”Maksut ovat kultakorujen valmistukseen liittyviä työvoimakustannuksia. Maksut voivat vaihdella suunnittelun monimutkaisuuden ja kultasepän mukaan. On tärkeää neuvotella maksut ennen ostoa.”

Varmista, että saat ostamasi kullan oikean painon ja mitat. Korut myydään yleensä painon mukaan, ja sinun tulee varmistaa tämä luotettavalta jalokiviliikkeeltä.

Valitse hyvämaineinen ja vakiintunut kultaseppä. Pyydä suosituksia ystäviltä ja perheeltä ja lue online-arvosteluja. Luotettavat myyjät ovat välttämättömiä väärennettyjen tai huonolaatuisten tuotteiden välttämiseksi.

Laskut ovat erittäin tärkeitä, koska se auttaa, kun päätät myydä kultasi tai ottaa lainaa siihen. Pyydä aina yksityiskohtainen lasku ja kuitti kultaa ostaessasi. Tämän pitäisi sisältää puhtaus, paino, valmistuskulut ja kokonaiskustannukset.

Harkitse, kuinka säilytät kultasi turvallisesti. Turvalliseen kaappiin tai pankin tallelokeroon sijoittaminen on hyvä idea, varsinkin jos ostat huomattavan summan.

Muista, että saatat haluta myydä kultasi tulevaisuudessa. Ymmärrä jälleenmyyntiarvo ja ole tietoinen siitä, että et ehkä saa täyttä markkinahintaa myydessäsi jalokiviliikkeelle.

Ota huomioon kaikki sovellettavat verot ostaessasi kultaa. Intiassa kullasta peritään tavara- ja palveluvero (GST).

Jos ostat kultakoruja, kiinnitä huomiota suunnitteluun ja ammattitaitoon. Valitse malli, josta pidät ja jota käytät mukavasti.

Kullan ostaminen on investointi ja vaurauden symboli intialaisessa kulttuurissa. Kun käytät aikaa tutkimukseen ja tietoisten päätösten tekemiseen, voit varmistaa, että kultaostoksesi täyttää taloudelliset ja henkilökohtaiset tavoitteesi.

Samankaltaiset artikkelit