Kiinteistö hakee jatkoa rakenneuudistuksiin, poliittista tukea uudelta hallitukselta

Real estate looks for continuation of structural reforms, policy support from new Govt

Vuoden 2024 Lok Sabhan vaalien tulos on nyt julkistettu ja on suuri todennäköisyys, että BJP:n johtama koalitiohallitus palaa valtaan, kaikki sektorit ja toimialat – mukaan lukien kiinteistöala – ovat asettaneet tähtäimensä rakenneuudistusten jatkamiseen.

Alan asiantuntijat uskovat, että nykyinen hallitus on kahden viime kauden aikana ottanut merkittäviä harppauksia politiikan rintamalla ja kansakunnan kehityksessä. Talous kasvoi suurilla investoinneilla maan kehittämiseen.

”Kiinteistöala katsoo aina kohti vakaata hallitusta, joka varmistaa, että käynnissä olevat suunnitelmat ja investoinnit infrastruktuurin kehittämiseen eivät keskeydy. Hallituksen jatkuvuuden myötä voimme odottaa kohtuuhintaisen asuntosektorin merkittävää piristystä, sillä tämä on lippulaivaohjelma, joka ei ole menestynyt hyvin viime kaudella. Välibudjetti osoitti, että hallituksen politiikan pysyessä ennallaan keskisegmentin asuntosektorilla tapahtuisi kohdennettuja toimia ja politiikan mukauttamista, mikä johtaisi Intian asuntosektorin kasvuun”, sanoi Anuj Puri, ANAROCK Groupin puheenjohtaja.

Nykyisen hallituksen paluu valtaan vaikuttaa myönteisesti Intian talouteen ja kiinteistöalaan. Poliittinen vakaus lisää merkittävästi luottamusta sekä kuluttajien että sijoittajien keskuudessa.

”Olemme nuori maa, joka on valmis nousemaan kolmanneksi suurimmaksi maailmantaloudeksi vuoteen 2027 mennessä, ja asuntojen kysyntä tulee väistämättä pysymään vahvana nyt, kun meillä on vakautta politiikan rintamalla ja keskitymme edelleen infrastruktuurin kehittämiseen. Kasvava varakkaiden määrä maassa hyödyttää erityisesti kiinteistöjen luksussegmenttiä ja odotamme kelluvuuden jatkuvan. Uskomme, että useat BJP:n johtaman hallituksen, kuten RERA, toteuttamat toimenpiteet tarvitsevat paljon enemmän hienosäätöä, jotta ne olisivat hengeltään tehokkaita. NDA 3.0 esittelee myös liiton budjetin pian, ja nyt on hyvä aika tarkastella uudelleen rakenteilla olevien asuntojen GST-taakkaa ja lisätä asuntolainojen verohelpotuksia, jotta voidaan kannustaa laajempaan asunnon omistamiseen”, sanoi Amit Goyal, toimitusjohtaja. , Intia Sotheby's International Realty.

Colliers Intian toimitusjohtaja Badal Yagnik sanoi myös, että kiinteistöala odottaa rakenneuudistusten jatkumista ja poliittista tukea uudelta keskushallitukselta. ”RERA- ja GST-toteutus, logistiikkapuistoja ja datakeskuksia koskevat kansalliset politiikat ja yleinen infrastruktuurin työntäminen kansallisen infrastruktuurin putkilinjan ja Gati Shaktin kansallisen yleissuunnitelman muodossa ovat juurruttaneet luottamusta eri kiinteistöalan sidosryhmiin viimeisen vuosikymmenen aikana. Nämä pitkän aikavälin toimenpiteet, joilla tasapainotetaan kasvua samalla kun säilytetään finanssikuri, ovat keskeisiä edistettäessä oikeudenmukaisia ​​julkisia ja yksityisiä investointeja talouteen. Edistyksellinen ja taloudellisesti kannattava visio on väistämätön, jos kiinteistösektorin halutaan saavuttaa 1 biljoonan dollarin markkinat, jotka muodostavat 13-15 prosenttia maan BKT:sta vuoteen 2030 mennessä, hän lisäsi.

Voidaan todeta, että kiinteistöjen hinnat ovat nousseet jyrkästi viime vuosina, lähes kaksinkertaistuneet viimeisen neljän vuoden aikana. Päinvastoin, asuntolainoista tarjotut verovähennykset eivät ole pysyneet vauhdissa. Käytännössä näiden vähennysten hyöty on puolittunut kiinteistöjen arvonnousujen vuoksi.

”Hallituksen 1 biljoonan dollarin kiinteistöalan tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan uudistuksia sekä ostajien että sijoittajien kannustamiseksi. Aiemmin saatavilla olevien veroetujen palauttaminen voisi olla merkittävä askel. Vuokranantajat voivat esimerkiksi vähentää koko vuokratulonsa kiinteistön asuntolainalle maksetuista koroista. Tällaisten etujen palauttaminen rohkaisisi investointeja ja lisäisi kiinteistöjen kokonaishankintoja. Tästä on paljon hyötyä asunnonomistajille”, huomautti PropEquityn toimitusjohtaja Samir Jasuja.

Kehittäjät sanovat, että demokratia on selvä voittaja yleisissä vaaleissa 2024. Maailman suurimmat vaalit ovat tulleet päätökseen, ja he toivovat, että uusi hallitus keskittyy edelleen Intian kiinteistöalan vahvistamiseen.

”Talouden kasvun vahvana pilarina Housing for All ja PMJAY:n kaltaiset aloitteet kannustavat kiinteistöalaa olemaan ratkaisevassa roolissa Viksit Bharatin rakentamisessa pitkällä aikavälillä. Toivomme myös, että uusi hallitus harkitsee alan GST-maksujen alentamista loppukuluttajille, jotta useammat ihmiset voivat toteuttaa unelmansa kodin omistamisesta. Odotamme myös jatkuvuutta naisiin liittyviltä politiikoilta ja heidän roolistaan ​​talouskasvussa”, sanoi Amrita Gupta, Manglam Groupin johtaja ja CREDAI Rajasthan Women's Wingin perustajajohtaja.

Axis Ecorpin toimitusjohtaja ja johtaja Aditya Kushwaha sanoi: ”Ratkaisevat vaalitulokset osoittavat Intian demokratian vahvuuden ja ihmisten uskon johtajuuteen. Suhtaudumme optimistisesti siihen, että uusi hallitus pitää jatkossakin etusijalla kiinteistösektorin, joka on kriittinen talouskasvun veturi. Keskitymme infrastruktuurin kehittämiseen ja matkailuun ja uskomme, että kiinteistösektorilla on keskeinen rooli vauraan ja kehittyneen Intian rakentamisessa vuoteen 2047 mennessä.

Lakhram Goyal, toimitusjohtaja, Worldwide Realty, sanoi, että kiinteistökehittäjät he odottavat vakaan hallituksen Narendra Modin kolmannella kaudella luovan suotuisan ympäristön kasvulle ja kehitykselle alallemme.

”Odotamme johdonmukaista ja läpinäkyvää politiikkaa, joka yksinkertaistaa säännöksiä ja vähentää byrokraattisia esteitä. Vakaa hallitus voi auttaa varmistamaan keskeisten infrastruktuurihankkeiden toteuttamisen, parantamaan kaupunkisuunnittelua ja kannustamaan kohtuuhintaista asumista. Odotamme myös jatkuvaa tukea digitalisoinnille ja teknologisille edistysaskeleille kiinteistökaupoissa. Taloudellinen vakaus ja suotuisa veropolitiikka voivat lisätä sijoittajien luottamusta ja houkutella sekä kotimaisia ​​että kansainvälisiä investointeja. Lisäksi odotamme innolla aloitteita, jotka helpottavat liiketoimintaa, virtaviivaistavat hyväksymisprosesseja ja edistävät kestävää kehitystä. Kaiken kaikkiaan vakaa ja ennakoiva hallitus voi edistää kasvua, innovaatiota ja vaurautta kiinteistöalalla, mistä on hyötyä niin kehittäjille, sijoittajille kuin asunnon ostajille”, Goyal sanoi.

RPS Groupin johtaja Aman Gupta sanoi: ”Tekemien havaintojen perusteella on selvää, että poliittiset riskit on vältetty ja pallo on hallituksen puolella varmistaakseen rakennemuutokset, jotka varmistavat Intian kiinteistöalan kasvun. Kestäviä maita käsitellään tehokkaasti digitoimalla arkistot, rohkaista vihreää rakentamista verokannustimilla ja perustaa vuokra-asunnot omaisuusluokkaksi. On ratkaisevan tärkeää perustaa riippumaton sääntelyviranomainen suoria ja epäsuoria PP-asuntoinvestointeja varten.

Samankaltaiset artikkelit