UGC päivittää kelpoisuusehdot; Opiskelijat, joilla on 4-vuotinen UG-tutkinto, voivat nyt ilmestyä NETille – Tarkista rekisteröintipäivät

Students with 4-year UG degrees can now appear for NET, UGC Chairman Jagadesh Kumar informs

Yliopiston apurahojen komission (UGC) puheenjohtaja Jagadesh Kumar on ilmoittanut merkittävästä muutoksesta tohtorintutkinnon suorittamisen ja kansalliseen kelpoisuustestiin (NET) osallistumisen kelpoisuuskriteereihin.

Uusien ohjeiden mukaan opiskelijat, joilla on nelivuotinen perustutkinto, voivat nyt suoraan suorittaa tohtorintutkintoa ja hakeutua NET:iin, mikä poikkeaa aiemmasta maisterintutkinnon vaatimuksesta, uutistoimisto PTI raportoi. Tämä muutos avaa nelivuotisen kandidaatin tutkinnon suorittaneille opiskelijoille mahdollisuuksia päästä tutkimusalueelle ilman maisterin tutkinnon suorittamisen välivaihetta.

Tohtorintutkintoa ja NET-tutkintoa suorittavien ehdokkaiden, joilla on neljän vuoden perustutkinto, on täytynyt saavuttaa vähintään 75 % pisteet tai vastaavat arvosanat perustutkintokurssillaan. Tämä vaatimus on voimassa riippumatta siitä, millä tieteenalalla kandidaatin tutkinto on suoritettu. Aiemmin NET-hakijat tarvitsivat maisterin tutkinnon vähintään 55 % arvosanalla, mutta uusi direktiivi laajentaa jatko-opintoihin pääsyä.

Kumar korosti, että nelivuotisia perustutkintoja suorittaneet voivat nyt jatkaa tohtorintutkintoa valitsemallaan aineella riippumatta kandidaatin tutkinnon alasta. Lisäksi hän hahmotteli erityiset kelpoisuuskriteerit, mukaan lukien harkintaan vaadittavien pisteiden vähimmäisprosenttiosuus.

Lisäksi UGC:n puheenjohtaja korosti säännöstä pisteytyksen lieventämisestä tietyille ehdokasluokille, kuten SC:hen, ST:hen, OBC:hen (ei-kermainen kerros), erikykyisille henkilöille, taloudellisesti heikompiin ryhmiin ja muihin määrättyihin ryhmiin kuuluville. Tällä säännöksellä pyritään varmistamaan tasapuoliset mahdollisuudet korkea-asteen koulutusmahdollisuuksiin.

Kaiken kaikkiaan nämä muutokset ovat merkittävä askel kohti jatko-opintoihin pääsyn ja tutkimusmahdollisuuksien laajentamista sekä pyrkimyksiä edistää korkea-asteen koulutuksen osallisuutta ja monimuotoisuutta.

UGC NET – Päivämäärät ilmoitettu

Kansallinen testausvirasto on ilmoittanut UGC NET:iin kesäkuun 2024 ilmoittautumispäivät. Ilmoittautuminen alkaa 20. huhtikuuta 2024 ja viimeinen hakupäivä on 10. toukokuuta 2024. Ehdokkaat, jotka haluavat hakea NET:iin, voivat vierailla UGC NET -virkailijalla verkkosivusto – ugcnet.nta.ac.in.

Tenttimaksun jättöaika on 11.5.-12.5.2024. Korjausikkuna aukeaa 13.5. ja on käytettävissä 15.5.2024 asti.

Samankaltaiset artikkelit