Mitä kuluttajien tulee tehdä, kun digitaaliset lompakot kohtaavat sääntelyn muutoksia?

84% of users reach for their devices within just 15 minutes of waking up

Rahoitusympäristö muuttuu nopeasti, ja monet yritykset mukauttavat näitä muutoksia teknologian sekä paikallisten ja kansainvälisten säännösten pohjalta oman liiketoimintansa osalta. Usein yksi sääntelypäätös aiheuttaa paniikkia. Viimeaikaiset ongelmat, joita Paytm, yksi Intian johtavista digitaalisista lompakoista, kohtasi, ovat lähettäneet shokkiaaltoja fintech-teollisuudelle ja herättäneet huolta kuluttajien keskuudessa. Vaikka RBI:n säännösten selkeyttä tarvitaan edelleen, käyttäjien on tärkeää olla tietoisia siitä.

Yksi tärkeimmistä asioista on, että kuluttajien on tiedettävä, mitä tehdä ja kuinka käsitellä heidän saatavillaan olevaa tietoa useiden alustojen kautta. Tässä on erittely tärkeimmistä kuluttajille Paytm-tapahtuman jälkeen.

Kuluttajat asettavat usein etusijalle mukavuuden tehdessään verkkotapahtumia ja laiminlyövät kauppiaan legitiimiyden tarkastamisen. Tämä voi johtaa tilanteisiin, joissa vilpilliset kauppiaat käyttävät alustaa huijatakseen käyttäjiä. Tämän riskin vähentämiseksi ota aina yhteyttä kauppiaaseen ennen oston tekemistä. Etsi arvosteluja, tarkista heidän verkkosivustonsa ja sosiaalisen median läsnäolo ja varo tarjouksia, jotka vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta.

Vaikka jotkut alustat tarjoavat laillisia sijoitusvaihtoehtoja, toiset saattavat hyödyntää digitaalisiin lompakoihin liittyvää luottamusta houkutellakseen käyttäjiä petollisiin järjestelmiin. Älä koskaan sijoita pelkästään digitaalisen lompakon tarjouksiin perustuen. Tee perusteellinen tutkimus, ymmärrä asiaan liittyvät riskit ja sijoita vain lisensoitujen ja säänneltyjen kanavien kautta.

Muista digitaalisten lompakoiden kanssa jakamasi tiedot. Lue heidän tietosuojakäytäntönsä huolellisesti, ymmärrä, miten tietojasi käytetään ja jaetaan, ja anna pääsy vain sellaisiin tietoihin, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä tapahtumia varten.

Monivaiheinen todennus (MFA) lisää digitaalisen lompakkotilisi suojaustasoa. Se vaatii lisävarmennusta pelkän salasanasi lisäksi, mikä vaikeuttaa huomattavasti luvattomien henkilöiden pääsyä. Ota aina MFA käyttöön digitaalisessa lompakossasi ja harkitse vahvojen, ainutlaatuisten salasanojen käyttöä lisäsuojan lisäämiseksi.

Usein vanhentuneet sovellukset pitävät sinut poissa tärkeistä tietoturvapäivityksistä ja -ilmoituksista. Tästä syystä pidä digitaalisen lompakkosovelluksesi ajan tasalla uusimmalla versiolla varmistaaksesi, että sinulla on uusimmat tietoturvakorjaukset ja -ominaisuudet.

Ole aktiivinen digitaalisen lompakkosi tapahtumien seuraamisessa. Tarkista säännöllisesti lausuntosi luvattoman toiminnan varalta, äläkä epäröi ilmoittaa kaikista epäilyttävistä tapahtumista tai käyttäytymisestä alustan asiakastuelle tai asianomaisille viranomaisille.

Vaikka se on kätevää, vain yhteen digitaaliseen lompakkoon luottaminen voi keskittää riskin. Harkitse hyvämaineisten palveluntarjoajien lompakoiden yhdistelmää, jossa on erilaisia ​​suojausominaisuuksia ja tarjouksia. Tämä lähestymistapa jakaa taloudellista riskiäsi ja tarjoaa vaihtoehtoja, jos jollakin alustalla on ongelmia.

Intian digitaalinen lompakkomaailma kehittyy edelleen, ja säännöksiä päivitetään jatkuvasti. Pysy ajan tasalla säädösten muutoksista ja siitä, miten ne vaikuttavat valitsemiisi alustoihin. Tämä auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä ja valitsemaan lompakot, jotka noudattavat uusimpia turvallisuus- ja vaatimustenmukaisuusstandardeja.

Aina kun lainsäädännöllisiä muutoksia tapahtuu, on tärkeää pysyä ajan tasalla ja tarkistaa asiakirjat huolellisesti ilman, että joudut huolestuneeksi. Lisäksi on erittäin tärkeää ottaa yhteyttä alustan asiakaspalvelutiimiin, jotta he ymmärtäisivät vaikutukset sinulle kuluttajana. Tämä ennakoiva lähestymistapa pitää sinut ajan tasalla sen sijaan, että luottaisit vääriin tietoihin tai huhuihin.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Pysyminen rauhallisena on välttämätöntä; ei ole syytä paniikkiin. RBI varmistaa tallettajien varojen turvallisuuden ja tarjoaa varmuutta. Siitä huolimatta on tärkeää pysyä ajan tasalla pysymällä ajan tasalla RBI:n viimeisimmistä tiedoista ja ilmoituksista. Pidä silmällä ilmoituksia ja viestintää ja tarkista säännöllisesti tilisi tila ymmärtääksesi muutokset. Jos sinulla on epäilyksiä tai huolia palveluista, älä epäröi ottaa yhteyttä alustan asiakastukitiimiin. He ovat parhaita ihmisiä antamaan selvennyksiä ja ohjeita.”

Edes fintech-alan vakiintuneet toimijat eivät ole immuuneja haasteille. Ymmärtämällä mahdolliset riskit ja omaksumalla turvallisia käytäntöjä kuluttajat voivat tehdä tietoisia valintoja ja suojautua samalla kun he nauttivat digitaalisten lompakoiden mukavuudesta.

Samankaltaiset artikkelit