5 virhettä, jotka tulee välttää, jos haluat korkeamman rahastotuoton

5 mistakes to avoid if you want higher mutual fund returns

Sijoitusrahastoihin sijoittamista pidetään sopivana tapana saavuttaa pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita ja kasvattaa vaurautta tehokkaasti samalla, kun verovaikutukset minimoidaan. Nämä rahastot eivät ainoastaan ​​tarjoa inflaation ylittävää tuottopotentiaalia, vaan tarjoavat myös tavan hallita riskejä. Sijoitusrahastojen hyödyn maksimoimisen ydinelementtejä ovat kärsivällisyyden säilyttäminen ja keskittyminen ennalta määrättyihin tavoitteisiin.

Siitä huolimatta monet sijoittajat kohtaavat usein epäsuotuisia kokemuksia rahastosijoituksista. Useimmiten nämä negatiiviset tulokset eivät johdu rahastojen huonosta tuotosta vaan pikemminkin sijoittajien järjettömästä käyttäytymisestä.

Tässä on viisi yleistä sijoitusrahastovirhettä, joita sinun tulee välttää, jos haluat korkeampaa tuottoa sijoitusrahastoista:

Vältä sijoittamasta sijoitusrahastoihin lyhytaikaisen tuoton saamiseksi. On tärkeää, että sijoitushorisontti on pitkä, vähintään seitsemän vuotta, mieluiten pidempi. Markkinoiden kehitys, johon vaikuttavat sijoitusrahastojärjestelmien taustalla olevat arvopaperit, seuraa paremman ja alituoton sykliä. Lyhytaikaiset sijoitukset eivät välttämättä tuota toivottuja tuloksia, ellei niihin liity poikkeuksellista onnea. Lisäksi sijoittaminen ilman erityisiä tavoitteita voi johtaa kurinalaiseen ja epävakaaseen päätöksentekoon markkinoiden heilahtelujen aikana. Selkeät tavoitteet auttavat kestämään markkinasyklejä, mahdollistamaan yksiköiden hankinnan halvemmalla ja lopulta edistämään merkittävää pitkän aikavälin vaurautta.

On erittäin tärkeää varmistaa, että rahastosijoituksesi vastaavat tulevia taloudellisia tavoitteitasi. Jos esimerkiksi aiot kerätä 1 miljoonan Rs:n korpuksen seuraavan 20 vuoden aikana, 1 000 Rs:n sijoittaminen kuukaudessa tai 100 000 rupian kertasumma saattaa tuntua mahdolliselta. Ilman tällaisen tavoitteen edellyttämää investointia huomioimatta todellinen tuotto saattaa jäädä tavoitteesta. Tarkka kuukausittainen 7 550 Rs:n investointi tai 6,1 000 Rs:n kertasumma on välttämätön taloudellisen tavoitteen saavuttamiseksi. Siksi on ratkaisevan tärkeää arvioida ja sijoittaa tarvittava summa saavuttaaksesi halutut taloudelliset virstanpylväät.

Systemaattisten investointisuunnitelmien (SIP) lopettaminen häiritsee kurinalaisten investointien johdonmukaisuutta ja vaikeuttaa osuuksien kertymistä. SIP-ohjelmat auttavat laskemaan keskimääräisiä investointikustannuksia, mikä on ratkaisevan tärkeää kasvun tehostamiselle. Sen sijaan, että lopetat SIP:t äkillisesti, harkitse keskeyttämistä aikoina, jolloin ECS-mandaattien noudattaminen on vaikeaa. Samoin toistuvat nostot estävät arvostusta pahentavaa vaikutusta, mikä tekee hankituista osuuksista tehottomia taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa. Tällaiset toimet voivat vahingoittaa merkittävästi taloussuunnittelua.

Markkinoiden laskusuhdanne tarjoaa itse asiassa mahdollisuuksia pitkän aikavälin vaurauden luomiseen. Monet sijoittajat reagoivat kuitenkin peruuttamalla sijoituksensa, usein tappiolla tai minimaalisella voitolla.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Pitkän aikavälin taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi on ratkaisevan tärkeää hallita tunteita ja keskittyä ennalta määrättyyn sijoitushorisonttiin. Markkinaromat, jotka ovat tyypillisesti lyhytaikaisia, tarjoavat mahdollisuuksia vauhdittaa vaurauden luomista. Osuuksien lunastaminen markkinoiden laskusuhdanteen aikana nollaa sijoituspolun ja tekee pitkäaikaisten sijoitusten uudelleen aloittamisesta haastavaa.

Monet sijoittajat sijoittavat yleensä rahastoihin, jotka ovat viime aikoina menestyneet paremmin, unohtamatta sen tosiasian, että aiempi tuotto ei takaa tulevaa menestystä. Siirtyminen nykyisistä suunnitelmista huippusuorittajiin ei ole aina paras strategia. Jatkuvan järjestelmän vaihtamisen sijaan viisaampi lähestymistapa on antaa vähintään 2–3 vuotta järjestelmän suorituskyvyn arviointiin. Rahastojen tuotot seuraavat sykliään salkun rakentamisen ja rahastonhoitajien vakaumusten vaikutuksesta. Järjestelmien uudelleenarviointi liian usein voi johtaa mahdollisuuksien menettämiseen, sillä rahasto, josta siirrytään pois, voi tulla paremmin tuottavaksi, kun taas äskettäin valittu rahasto voi pudota huonompaan tuottoon.

Näiden yleisten virheiden välttäminen voi merkittävästi parantaa sijoitusrahastosijoitusten tehokkuutta, jolloin voit kohdistaa strategiasi tehokkaammin taloudellisiin tavoitteisiin.

Samankaltaiset artikkelit