Delhi HC varoittaa SpiceJetiä halveksunnasta, jos se ei palauta moottoreita vuokralleantajalle 8. heinäkuuta mennessä – Airlines/Aviation News

The Financial Express logo

Delhin korkeimman oikeuden jaosto varoitti tiistaina SpiceJetiä halveksunnasta, jos lentoyhtiö ei palauta kolmea moottoria vuokralleantajalleen TWC Aviationille 8. heinäkuuta mennessä.

Määräys välitettiin SpiceJetin jättämän hakemuksen perusteella, jossa haettiin pidennystä 8. heinäkuuta asti moottorien palauttamiseksi vuokralleantajalle, koska rahdinkuljettaja ei löytänyt vaihtoehtoja. Oikeus määräsi lentoyhtiön aiemmin palauttamaan ne 16. kesäkuuta mennessä.

Lentoyhtiön asianajaja Amit Sibal kertoi tuomioistuimelle, että nämä kolme moottoria asennettiin lentokoneisiin, jotka lentävät parhaillaan, ja heidän on pysäytettävä lentokone, jos moottorit palautetaan välittömästi.

”Nämä lentokoneet kuljettavat 1 000 matkustajaa päivässä, se asettaa heille suuria vaikeuksia, jos heidän lentonsa perutaan”, hän sanoi. Sibal kertoi lisäksi tuomioistuimelle, että SpiceJet maadoittaa lentokoneen ja palauttaa moottorit, jos vaihtokonetta ei saavu.

Vanhempi asianajaja Dayan Krishnan, joka esiintyi vuokranantajan puolesta, väitti, että lentoyhtiö on heille velkaa yli 120 miljoonaa rupiaa, eivätkä he voi jatkaa moottoreiden rahallistamista maksamatta osaa maksuistaan. Hän kehotti tuomioistuinta antamaan määräyksen, joka velvoittaisi SpiceJetin maksamaan osan maksuista, ennen kuin he voivat ryhtyä käyttämään moottoria.

Tuomioistuin pyysi kuitenkin vuokranantajaa esittämään asiaa koskevan asianmukaisen hakemuksen. Sen jälkeen esiteltiin SpiceJetin halveksuntaa ja tehtiin selväksi, että ilmoitus lakkaa toimimasta, kun SpiceJet palauttaa moottorit. Asia tulee nyt käsiteltäväksi 9. heinäkuuta.

Delhi HC oli 27. toukokuuta kieltäytynyt lykkäämästä tuomioistuimen yhden tuomarin määräystä, jossa se pyysi SpiceJetiä palauttamaan kaksi lentokonetta ja kolme moottoria vuokralleantajalleen TWC-aviationille.

SpiceJet päätti peruuttaa valituksen ja viedä asian yhden tuomarin käsiteltäväksi. Tuomioistuin antoi lentoyhtiölle kuitenkin luvan palauttaa lentokoneet ja moottorit kesäkuun 16. päivään aiemmin suunnitellun 28. toukokuuta sijaan.

Tuomari Rajiv Shakderin johtama lautakunta totesi, että olisi epäreilua antaa tällaista tilausta, kun lentoyhtiö on velkaa vuokranantajalle yli 120 miljoonaa rupiaa. Oikeuden mukaan SpiceJetillä ei ole oikeutta käyttää lentokonetta ja moottoria maksamatta vaadittua vuokrasummaa.

Delhin korkeimman oikeuden yksittäinen tuomari oli antanut 15. toukokuuta väliaikaisen määräyksen, joka määräsi lentoyhtiön palauttamaan kaksi lentokonetta ja kolme moottoria vuokralleantajalle sen jälkeen, kun lentoyhtiö ei noudattanut aikaisempia maksuaikoja.

Samankaltaiset artikkelit