Hyviä uutisia Fastag-metrokortin käyttäjille! RBI mahdollistaa automaattisen latausmahdollisuuden sähköisen toimeksiannon kautta

Good news for Fastag, metro card users! RBI allows automatic recharge facility via e-mandate - Know how it will work!

Tavoitteena on tehdä maanteillä ja metrolla matkustamisesta vaivatonta, Reserve Bank on sallinut toistuvien tapahtumien käsittelyn sähköisen valtuutuksen avulla, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat ladata Fastag- ja National Common Mobility Card (NCMC) -kortin automaattisen täydennystoiminnon kautta.

”Nykyinen e-mandaattikehys edellyttää ennakkoveloitusilmoitusta vähintään 24 tuntia ennen varsinaista veloitusta asiakkaan tililtä. On ehdotettu, että tämä vaatimus vapautetaan asiakkaan tililtä suoritetuille maksuille, jotka koskevat saldon automaattista täydentämistä Fastagissa, NCMC:ssä jne. e-mandaattikehyksen puitteissa”, RBI sanoi lausunnossaan.

Keskuspankki sanoi, että sen sallitaan nyt sisällyttää e-mandaattiin maksut, kuten Fastagin, NCMC:n jne. saldojen täydentäminen, jotka ovat luonteeltaan toistuvia mutta ilman kiinteää jaksotusta.

Toistuvien tapahtumien sähköisen valtuutuksen käsittelykehys mahdollistaa tällä hetkellä toistuvat maksut kiinteällä jaksotuksella, kuten päivittäin, viikoittain, kuukausittain jne.

RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi, että nämä maksuluokat suoritetaan tarpeen mukaan, ja siksi niiden täydentäminen ei ole aika- tai määräkohtaista. ”

”Sähköisen valtuutuksen puitteissa ehdotetaan automaattisen täydennysmahdollisuuden käyttöönottoa tällaisille maksuille. Automaattinen täydennys käynnistyy, kun Fastagin tai NCMC:n saldo putoaa asiakkaan asettaman kynnysarvon alapuolelle, hän lisäsi.

Toisessa tärkeässä päätöksessä RBI on ehdottanut UPI Liten sisällyttämistä e-mandaattikehyksen piiriin ottamalla käyttöön automaattisen täydennystoiminnon, jolla asiakas lataa UPI Lite -lompakon, jos saldo alittaa kynnysarvon.

UPI Lite -palvelun avulla asiakas voi tällä hetkellä ladata UPI Lite -lompakkonsa 2 000 ruplaan asti ja suorittaa 500 rupiaa maksavia maksuja lompakosta.

”Jotta asiakkaat voivat käyttää UPI Liteä saumattomasti, ja eri sidosryhmiltä saadun palautteen perusteella, UPI Lite ehdotetaan sisällytettäväksi e-mandaattikehyksen piiriin ottamalla käyttöön automaattinen täydennystoiminto, joka mahdollistaa sen lataamisen. Asiakkaan UPI Lite -lompakko, jos saldo alittaa hänen asettamansa kynnyssumman”, Das sanoi julkistettuaan tänään tämän tilikauden toisen kahdesti kuukaudessa toteutettavan rahapolitiikan.

”Koska varat jäävät asiakkaalle (varat siirtyvät hänen tililtään lompakkoon), ehdotetaan luopumista vaatimuksesta lisätodennusta tai ennakkoveloitusta koskevasta ilmoituksesta. Yllä olevaan ehdotukseen liittyvät ohjeet julkaistaan ​​piakkoin, Das lisäsi.

Anand Kumar Bajaj, PayNearbyn perustaja, MD ja toimitusjohtaja, kommentoi tätä: ”RBI:n keskittyminen pienten digitaalisten maksujen edistämiseen on myönteinen askel kohti Digital Bharatin voimaannuttamista. UPI Liten integroiminen e-mandaattikehykseen hyödyttää tason 2–3 kaupunkien ja maaseutualueiden ihmisiä, jotka usein turvautuvat pienten maksujen päivittäisiin tarpeisiin.”

”Tämän aloitteen odotetaan lisäävän kulutusta ja myötävaikuttavan maamme talouden kasvuun. Arvostamme RBI:n ponnisteluja, jotka ovat linjassa kaltaisten fintech-yritysten aloitteiden kanssa. Nämä ponnistelut ovat ratkaisevan tärkeitä tuettaessa vähemmän tekniikkaa osaavaa väestöä ja auttamalla heitä tulemaan osaksi digitaalista taloutta”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit