RBI sitoutui alentamaan inflaation 4 prosenttiin; valppaana hintariskejä: kuvernööri Das

Reserve Bank of India, Inflation, Shaktikanta Das, RBI, Indian economy, economy news, inflation

Valtiopankin pääjohtaja Shaktikanta Das sanoi tiistaina, että keskuspankki on sitoutunut pudottamaan inflaation 4 prosenttiin ja tarkkailee riskejä, koska yleistyneillä maailmanlaajuisilla tarjontahäiriöillä voi olla syvällisiä vaikutuksia hintatilanteen hallintaan. Delhin kauppakorkeakoulun kuvernööri sanoi, että RBI pysyy valppaana varmistaakseen, että toisen asteen vaikutukset yleistymisen ja inflaation pysyvyyden muodossa eivät pääse valloilleen.

Hallitus on valtuuttanut keskuspankin pitämään inflaation 4 prosentissa 2 prosentin marginaalilla molemmin puolin.” Usein toistuvat elintarvikkeiden hintasokit muodostavat riskin inflaatio-odotusten ankkuroitumiselle, joka on jo käynnissä. helmikuusta 2022 lähtien. Pysymme valppaana myös tästä näkökulmasta.

”Hallituksen toteuttamien jatkuvien ja oikea-aikaisten tarjontapuolen interventioiden rooli on kriittinen tällaisten elintarvikkeiden hintasokkien vakavuuden ja keston rajoittamisessa”, hän sanoi. Näissä olosuhteissa on hänen mukaansa oltava valppaana. riski hintavakaudelle ja toimia oikea-aikaisesti ja asianmukaisesti.

”Keskityimme tiukasti inflaation kohdistamiseen 4 prosentin tavoitteeseen”, hän sanoi antamatta mitään aikarajaa. Hän sanoi myös, että inflaatio, joka oli heinäkuussa noussut korkeimmalle 7,4 prosenttiin, johtui vihannesten hintojen noususta, on aloittanut moderoinnin.

Samankaltaiset artikkelit