Intohimosta palkkaan: Ympäristön edistämisen muuttaminen palkitsevaksi urapoluksi – kestävä kehitys Uutiset

How and where to invest at different stages of your life

Muutama päivä sitten palattuani kotiin törmäsin 8-vuotiaaseen pojaan Bangaloren esikaupunkialueella, joka asui niin sanotussa puolipukkatalossa. Keskusteluissamme satun kysymään häneltä, mikä on hänen suurin toiveensa. Kysymys oli tarkoitettu satunnaiseen keskusteluun, mutta se, mitä hän sanoi minulle, oli täysin hämmästyttävää. Hän sanoi, että hänen ainoa toiveensa on, ettei hänen talonsa joutuisi uudelleen veteen tulvien aikana. Niin sydäntäsärkevää kuin onkin nähdä 8-vuotiaan tämän keskustelun, se on myös todellisuustesti, että ilmastonmuutos on todellinen ja että et ehkä tunne sitä jokapäiväisessä elämässäsi, mutta se vaikuttaa meihin kaikkiin.

Kirjoittaessani Delhi kirjasi kaikkien aikojen korkeimman lämpötilan, kun lämpötilan nousu Tiibetin tasangolla saa Himalajan jäätiköt vetäytymään, mikä uhkaa Gangesin, Brahmaputran, Yamunan ja muiden suurten jokien virtausnopeutta. Intian kokonaislämpötilat ovat nousseet 0,7 °C (1,3 °F) vuosina 1901–2018, ja nykyisten ennusteiden mukaan kuivuuden määrä ja vakavuus Intiassa ovat lisääntyneet huomattavasti tämän vuosisadan loppuun mennessä.

Näin ollen miljardin, luultavasti biljoonan dollarin kysymys on: Kuinka ratkaisemme tämän ongelman mittakaavassa ja kuinka onnistumme pitämään ilmaston lämpenemisen alle 1,5 asteen Pariisin sopimuksissa sovitulla tavalla. Vastaus voi olla monia asioita. Kyllä, hallituksen politiikalla ja ekosysteemiyhteistyöllä on erittäin tärkeä rooli, mutta uskon, että ongelman ratkaisemiseksi laajassa mittakaavassa tarvitsemme tänään ympäristönsuojelua ja ilmastonmuutoksesta intohimoisia ihmisiä luomaan uramahdollisuuksia, joissa tarkoituksen ja intohimo yhdistyy ammattiin.

Monille matka ympäristön edistämiseen alkaa tärkeästä hetkestä – muovin tukehtuman joen näkemisestä, laittomien hakkuiden tuhoaman metsän näkemisestä tai ilmansaasteiden vaikutuksista. Esimerkiksi Greta Thunbergin matka alkoi yksinäisistä mielenosoituksista Ruotsin eduskunnan ulkopuolella, mikä johti maailmanlaajuiseen liikkeeseen. Hänen tarinansa korostaa ratkaisevaa seikkaa: vaikuttava vaikuttaminen alkaa usein yhdestä, päättäväisestä henkilöstä.

Tämän intohimon muuttaminen ammatiksi alkaa yleensä koulutuksesta. Ympäristötiede, kestävä kehitys ja vihreä teknologia ovat nousevia aloja korkeakouluissa. Yliopistot ympäri maailmaa tarjoavat nyt erikoisohjelmia, joiden tarkoituksena on antaa opiskelijoille ympäristöhaasteisiin vastaamiseen tarvittavat taidot. Opetustilastokeskuksen mukaan luonnonvara- ja luonnonsuojelututkintojen määrä on kasvanut 57 prosenttia viimeisen vuosikymmenen aikana, mikä kuvastaa kasvavaa kiinnostusta ja kysyntää.

Ympäristötyön urapolut ovat yhtä vaihtelevia kuin itse asiat. Voittoa tavoittelemattomat järjestöt, kuten World Wildlife Fund ja Greenpeace, tarjoavat tehtäviä kentällä suoritettavasta suojelutyöstä korkean tason politiikan edistämiseen. Julkisen sektorin työpaikat ympäristönsuojeluviraston (EPA) kaltaisissa virastoissa keskittyvät sääntelytehtäviin ja ympäristönsuojelualoitteisiin. Yksityisellä sektorilla yritykset palkkaavat yhä enemmän kestävän kehityksen toimihenkilöitä varmistaakseen ympäristöystävällisyyden. Työtilastokeskuksen mukaan ympäristötieteen ja asiantuntijatehtävien työllisyyden ennustetaan kasvavan 8 prosenttia vuodesta 2020 vuoteen 2030, mikä on nopeampaa kuin kaikissa ammateissa keskimäärin.

Yksi merkittävä esimerkki on tohtori Jane Goodallin ura. Hän aloitti nuorena simpansseihin intohimoisena naisena ja käänsi tutkimuksensa maailmankuuluun Jane Goodall -instituuttiin, joka ei ainoastaan ​​edistä villieläinten suojelua, vaan myös edistää kestäviä toimeentuloa paikallisissa yhteisöissä. Hänen työnsä on esimerkki siitä, kuinka omistautunut vaikuttaminen voi johtaa maailmanlaajuisiin vaikutuksiin ja kestävään uraan.

Toinen inspiroiva hahmo on Katharine Hayhoe, ilmastotieteilijä, joka siltaa tieteen ja yleisen ymmärryksen välistä kuilua. The Nature Conservancyn päätutkijana hänen työnsä ilmastoviestinnän parissa osoittaa, kuinka ympäristön edistäminen voi olla sekä vaikuttavaa että taloudellisesti palkitsevaa. PayScalen mukaan kestävän kehityksen johtajan keskipalkka Yhdysvalloissa on noin 120 000 dollaria vuodessa, mikä osoittaa tämän alan korkean tason tehtävien taloudellisen kannattavuuden.

Vaikka polku intohimosta palkkaan ympäristönsuojelussa on lupaava, se ei ole haasteeton. Rahoitus voi olla arvaamatonta etenkin voittoa tavoittelemattomille järjestöille, ja työ vaatii usein navigointia monimutkaisissa poliittisissa maisemissa. Sisäiset palkinnot – saastuneen vesiväylän kunnostamisen näkeminen, politiikan muutokseen vaikuttaminen tai seuraavan sukupolven ympäristösotureiden kouluttaminen – ovat kuitenkin mittaamattomia.

Otetaan esimerkki Leah Thomasista, Intersectional Environmentalistin perustajasta. Yhdistämällä ympäristöoikeuden puolestapuhumisen keskittymiseen syrjäytyneisiin yhteisöihin, hän on muuttanut intohimonsa alustaksi, joka vahvistaa ympäristöliikkeen erilaisia ​​ääniä. Hänen työnsä korostaa vaikuttamisen mahdollisuuksia paitsi ajaa ympäristön muutosta myös edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Intohimosta ympäristönsuojelun muuttaminen palkitsevaksi uraksi vaatii omistautumista, koulutusta ja usein hieman yrittäjähenkeä. Kun maailma kamppailee ympäristökriisien kanssa, ammattitaitoisten, intohimoisten puolestapuhujien kysyntä on suurempi kuin koskaan. Hyödyntämällä koulutusmahdollisuuksia, pysymällä kestävinä haasteissa ja pysymällä sitoutuneina asiaan, ihmiset voivat todellakin muuttaa intonsa planeetan puolesta tyydyttäväksi ja taloudellisesti kestäväksi uraksi.

Nobelin rauhanpalkinnon saaneen ja Green Belt -liikkeen perustajan Wangari Maathain sanoin: ”Kansalaiset tekevät pieniä asioita. Siitä tulee ero. Pikku asiani on puiden istuttaminen.” Niille, joita ajaa intohimo ympäristöön, heidän ”pienensä” voi kukoistaa uraksi, joka ei vain tue heitä, vaan myös parantaa planeettaa.

Samankaltaiset artikkelit