SBI lähestyy RBI:tä rajatakseen NBFC:n lainanantajakannan – Banking & Finance News

State Bank of India, SBI, RBI, Reserve Bank of India, RBI news, SBI news

State Bank of India (SBI) on ottanut yhteyttä Reserve Bank of Indiaan (RBI) asettaakseen ylärajan ei-pankkitoiminnallisten rahoitusyhtiöiden (NBFC) lainanantajille. Tällä hetkellä monet NBFC:t lainaavat yli 50–60 lainanantajalta samanaikaisesti.

Maan suurin pankki uskoo, että suuri joukko lainanantajia laimentaa kykyä seurata NBFC:n lainakantoja merkittävästi. ”Melkein kaikilla NBFC:illä on nykyään lainanantajina suuri määrä pankkeja. Joissakin tapauksissa se voi olla yli 50-60 heidän vastuullaan, mikä heikentää kykyämme tehdä due diligence”, SBI:n vanhempi virkamies sanoi. SBI ei vastannut FE:n lähettämiin tiedusteluihin ennen kuin meni lehdistölle.

Vanhempi virkamies selitti, että on useita pankkeja, jotka ovat lainanantajia yhdelle NBFC:lle, mutta ne harvoin kommunikoivat tai pitävät kokouksia arvioidakseen lainanottajan suorituskykyä.

Heidän huolensa johtuu myös siitä, että vaikka NBFC:n järjestämättömät varat (NPA) ovat laskeneet huomattavasti, se on edelleen korkealla puolella. Toisin sanoen NBFC:n brutto-NPA-suhde on laskenut joulukuun 2021 korkeimmasta 7,2 prosentista 4,6 prosenttiin syyskuussa 2023 RBI:n joulukuun 2023 rahoitusvakausraportin mukaan.

Sitten on myös listaamattomia NBFC:itä, joiden tiedot eivät ole saatavilla säännöllisesti. ”Joten jos stressi kasvaa, kenenkään on vaikea tietää sitä”, toinen lähde sanoi. Hän lisäsi, että tapaukset, kuten Infrastructure Leasing & Financial Services (IL&FS) ja entinen Dewan Housing Finance Corp (DHFL), ovat selvästi osoittaneet, että niiden romahtaminen saattaa aiheuttaa tartuntavaikutusta.

Näiden huolenaiheiden ratkaisemiseksi SBI on ehdottanut, että voidaan muodostaa lainanantajien yhteenliittymä, joka tekee yhteisiä lainapäätöksiä ainakin suurille NBFC-yrityksille. Lisäksi on rakennettava mekanismi, joka mahdollistaa kaikkien NBFC:iden suorituskyvyn seurannan.

Viime lokakuussa SIDBI yritti saada kaikki pienet NBFC:t kasvukiihdytysohjelmaan saadakseen pankkirahoituksen, mutta alusta ei ole kuitenkaan piristynyt. Kannattajat väittävät, että yhteinen foorumi elpyy vasta, kun kaikki suuret pankit osallistuvat tai pankkialan sääntelyviranomainen panee painonsa sen taakse.

Vaikka huippupankki näyttää tarttuneen tilanteeseen ja on lisännyt NBFC:n pankkilainojen riskipainoja, monet uskovat, että enemmän voidaan tehdä.

Samankaltaiset artikkelit