”Intian suuri kulutustarina houkuttelee sijoittajia” – Market News

money

Yhdysvaltain keskuspankin viimeaikainen röyhkeä asenne voi johtaa koronlaskuihin vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, uskoo Andrew Hollandin toimitusjohtaja, Avendus Capital Alternate Strategies. Hän kertoo Siddhant Mishralle, että Intian kulutustarina tulee jatkossakin lisäämään tuloja. Otteita:

Näkemyksemme on, että Yhdysvaltain keskuspankki (Fed) ei mene liian pitkälle koronnostojen suhteen. Siksi korot laskevat ja kun kasvu palaa, sijoittajat katsovat kehittyviä markkinoita. Tämä on pelannut hyvin.

Fedin äkillinen asenne viime viikolla oli täydellinen käänne, mikä osoitti, että kasvu tapahtuu nopeammin. Odotan yhden leikkauksen vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä saattaa johtaa siihen, että Intian keskuspankki (RBI) seuraa perässä, jos elintarvikkeiden inflaatio ja hyödykkeiden hinnat pysyvät alhaisina. Maailmanlaajuisesti laskevat korot ja heikentynyt dollari lupaavat hyvää kehittyville markkinoille. Lisäksi markkinat ottavat huomioon myös viime osavaltiovaalien tapahtuneen.

Jos sinulla oli 5 %:n nousu markkinoilla, katsot vielä 5 %:a tämän hetken ja ensimmäisen neljänneksen välillä, mikä on 22 000:n taso Niftylle.

Arvostukset ovat kunnossa, kun otetaan huomioon, että voimme harkita tulosparannusta vuoteen 2024 mennessä. Tämä johtuu siitä, että hallituksen investointien kerrannaisvaikutus eri toimialoilla alkaa näkyä. Myöskään todellista marginaalipainetta ei ole, koska hyödykkeiden hinnat ovat pysyneet maltillisina. Suuremmat volyymit parantavat tulosta.

Virrat eivät tällä hetkellä tule EM-alueille, koska Kiinassa on suuri negatiivinen vaikutus. Jos Kiina sammuu, virtaukset palaavat ja erityisesti Kiinaan, koska se on halpaa. Toiset saavat virtaa, mutta suhteettoman vähemmän kuin Kiina.

Minusta se on ”Kiina ja Intia” enkä ”Kiina plus Intia”. Harkitse näiden kahden maan väestörakennetta, jotka ovat samanlaisia. Meillä on 400-500 miljoonaa millennial/GenZ-luokassa. Tiedämme missä ostovoima on. Kun Intia ylittää 2 500 dollaria asukasta kohden, ihmiset alkavat kuluttaa asteittain enemmän kuin välttämättömät ”elämyksiin”.

Kun ulkomaisilta yrityksiltä kysytään, mistä ne saavat kasvua, he sanovat katsovansa Intiaan. Intiasta on tullut palvelukeskeinen talous, ja teknologia auttaa siirtymään eteenpäin.

Kulutus on hieno tarina Intialle. Ota vain juomat, niin näet ihmisten liikkuvan ylöspäin arvoketjussa, kuten vähittäiskauppiaiden tulokset osoittavat – se on enemmän yläpäässä kuin alemmassa päässä. Kulutusmallit muuttuvat, kun siirryt tikkaita ylöspäin.

Ensinnäkin se johtaa dollarin heikkenemiseen, mikä auttaa EM-valuuttoja vahvistumaan. En kuitenkaan näe Intiaa viejänä. Se on kotimainen talous, josta sijoittajat pitävät. Elektroniikkateollisuuden kaltaisista toimialoista tulee pian valtava. Intia yksin kulutustarina on riittävän suuri.

Korkoja leikataan, koska kasvu tarvitsee vauhtia. Kasvun aikana sijoittajat katsovat vientimaita, kuten Kiinaa ja Etelä-Koreaa, kun taas Intia on yksi suurista kotimaisista talouksista. Kun tulet EM-maille, joissa riski on suuri, rahaa menee Kiinaan, koska se on halpa markkina, mutta Intia on myös lupaava kulutustarinansa vuoksi. Syys- ja lokakuun myynti ei välttämättä ollut Intia-kohtaista vaan EM-ongelma.

Pankkien tulokset olivat rohkaisevia, mutta kaksi kysymystä on edelleen vaille vastausta. Ensinnäkin, milloin nettokorkomarginaalien (NIM) paine helpottuu? Jokainen pankki oli hiljaa tästä. Toiseksi pankit kieltävät myöntävänsä paljon vakuudettomia lainoja, mutta niin näyttää tapahtuvan. NIM:t ovat paineen alaisena, ja koska uusin asetus todennäköisesti iskee lainojen kasvuun, niiden on vähennettävä ennustettaan.

Samankaltaiset artikkelit