Rupia on parempi kuin Aasian valuutat, dollari; laskusuuntainen suhtautuminen dollariin maltillisesti

USDINR

Kuluneella viikolla Intian rupia nousi ja puhdistui, mutta suljettiin ilman muutoksia. Se on päihittänyt Aasian valuutat dollarin sisäänvirtauksen keskellä. RBI yllätti markkinat 10 %:n ICRR:llä hallitakseen inflaatiota ja poistaakseen ylimääräisen likviditeetin ja piti toisen koron ennallaan ”poistumalla sopeuttavasta” asenteesta. Kotimaiset osakemarkkinat pysyivät aasialaisten markkinoiden paineiden alaisena. Ulkomaiset instituutiot jatkoivat intialaisten osakkeiden ja velkojen netto-ostajaa investoimalla yli 800 miljoonaa dollaria viime viikolla.

Viime viikolla spot USDINR sulkeutui 82,84:ssä, mikä on vahvin sulku sitten helmikuun 27. helmikuuta. Järjestely suosii härkäkerhoa laaja-alaisen dollarin vahvuuden ja riskejä välttävien tunteiden keskellä ympäri maailmaa. Lomaviikolla parin odotetaan löytävän tukea 82,50 ruplaa ja vastustusta 83,30 rupiaa. Intian Forex-kitty laski kolmatta viikkoa peräkkäin 601,45 miljardiin dollariin. Keskuspankki on puuttunut molemmin puolin vähentääkseen volatiliteettia ja sovittaakseen kysyntä-tarjonta-matriisin, mikä on rajoittanut rupian hintakehitystä parin viime viikon aikana.

Yhdysvaltalaisten vaihtelevien taloustietojen näkemisen jälkeen dollariindeksi päätti viikon 0,81 prosentin nousuun 102,84:ään, mikä on neljättä viikkoa peräkkäin ensimmäistä kertaa helmikuun jälkeen. Kehittyneiden maiden nykyinen rahapolitiikan yhdistelmä ja erilainen talouskasvu vaikuttavat Yhdysvaltain dollarin vahvistumiseen. On havaittu, että dollari pärjää hyvin ympäristössä, jossa valtion rahaston todelliset tuotot ja öljyn hinta nousevat samanaikaisesti, mitä olemme todistamassa. Teknisesti ICE-dollariindeksillä on alaspäin laskeva trendilinjan vastus 103,50:ssa, hieman yli 200 SDMA:n (103,42) ja tuki 101,50:ssa.

CFTC-asema

Laajempi laskeva dollaritunnelma on laantunut jonkin verran, kuten CFTC:n viimeisimmät paikannustiedot osoittavat. Ei-kaupalliset tilit leikkasivat dollarin sijoituksia hieman yli 3,4 miljardilla dollarilla viikon tiistaihin välisenä aikana, mikä nosti dollarin yhteenlasketun karhuvedon päävaluuttoja vastaan ​​15,8 miljardiin dollariin. Nettospekulatiivisen dollarin lyhyen positioinnin väheneminen johtuu lähes kokonaan pitkästä euromääräisestä likvidaatiosta. Eurolongseja leikattiin 3,1 miljardilla dollarilla.

Viime viikon tiedot rohkaisivat keskuspankin vaellussyklin pitkittymiseen. Mutta intialaisten kauppiaiden painopiste siirtyy Intian kuluttajahintaindeksiin, joka saattaa hypätä RBI:n toleranssitason yläpuolelle vihannesten ja elintarvikkeiden hintojen noustessa.

Samankaltaiset artikkelit