Taloja myytiin 1,11 000 000 000 000 rupian arvosta vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä on 68 % enemmän arvoltaan: Raportti

Houses worth Rs 1.11 lakh crore sold during Q1 2024, up by 68% in value terms: PropTiger.com Report

PropTiger.comin raportin mukaan Intian kahdeksalla suurimmalla ensisijaisella asuntomarkkinalla oli vahva kysyntä tammi-maaliskuussa (Q1 2024) tänä vuonna, ja myynti kasvoi arvoltaan 68 prosenttia lähes 1,11 lakh croreen. .

Neljännesvuosittaisessa raportissaan ”Real Insight Residential – tammi-maaliskuu 2024” PropTiger.com raportoi, että asuntojen myynti nousi arvon mukaan 1 10 880 rupiaan tammi-maaliskuussa 2024 vuoden 2024 66 155 miljoonasta.

Raportissa todettiin, että ”bruttokauppaarvo tai myyntiarvo tarkoittaa kaupungin sisällä vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana myytyjen kiinteistöjen kokonaisarvoa. Tämä arvo saadaan kertomalla myytyjen asuntojen kokonaismäärä painotetulla keskihinnalla ja edelleen arvolla. kiinteistöjen painotettu keskikoko. Pohjimmiltaan se kiteyttää kaikkien myyntitapahtumien rahallisen arvon kyseisessä kaupungissa tietyn ajanjakson sisällä.”

Pinta-alaltaan asuntojen myynti kasvoi 63 prosenttia 162 miljoonaan neliöjalkaan 99 miljoonasta neliöjalosta.

PropTiger.comin tietojen mukaan asuntojen myynti kasvoi 41 prosenttia 1 20 640 asuntoon tämän kalenterivuoden ensimmäisellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavan ajanjakson 85 840 asunnosta.

Vikas Wadhawan, konsernin talousjohtaja, REA Intia ja PropTiger.comin liiketoimintajohtaja, kertoi näkemyksensä: ”Asuntojen myynnin kasvu sekä volyymin että arvon osalta ennustaa hyvää koko taloudelle, sillä yli 200 sivuteollisuutta, mukaan lukien sementti ja terästeollisuus. , ovat riippuvaisia ​​kiinteistöalasta.”

Hän lisäsi: ”Intian asuntomarkkinoilla on unelmajuoksu. Asuinkiinteistöjen myynti kahdeksalla suurimmalla päämarkkina-alueella on kasvanut nopeasti voimakkaan kasvun, vakaan asuntolainojen korkojen ja lisääntyvän asunnonhalun vauhdittamana. Sijoittajien luottamuksen noustessa vähitellen esiin ja ulkomailla asuvien intialaisten vahvan kysynnän kanssa asuntokysynnällä näyttää olevan vakaata kasvua, mikä estää odottamattomat hintapiikit.”

Ankita Sood, tutkimuspäällikkö, PropTiger.com & Housing.com, sanoi: ”Ensimmäisellä neljänneksellä kiinteistöjen myynnin bruttotransaktioarvo kasvoi poikkeuksellisen 68 % viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Huomionarvoista on, että suuret kaupungit, kuten Mumbai, Hyderabad, Delhi NCR ja Pune, vastasivat yhteensä 76 % 1,11 000 000 rupian kokonaisarvosta. Tämä nousu ei merkitse vain kysynnän kasvua, vaan myös heijastaa merkittävää 15–20 %:n kiinteistöhintojen nousua keskeisillä liiketoiminta-alueilla. Odotamme vauhdin jatkuvan seuraavan kahden neljänneksen aikana talouskasvun ja vahvan kysynnän vetämänä.

Samankaltaiset artikkelit