RBI ei todennäköisesti ryhdy korkotoimiin: Poll – Economy News

cpi, consumer price index, inflation, economy

Intian keskuspankin (RBI) kuusijäseninen rahapoliittinen komitea (MPC) pitää todennäköisesti repokoron status quon 6,5 prosentissa seuraavassa kokouksessaan 6.-8. helmikuuta, FE:n 12 ekonomistia sanoi. Noin 40 % taloustieteilijöistä katsoi, että MPC voi kääntyä koronlaskuihin vasta Q2FY25 alkaen, kun taas 25 % uskoo, että se voi tapahtua vielä myöhemmin tilikauden toisella puoliskolla.

”Odotamme MPC:n jatkavan taukoaan helmikuussa arvioidakseen kotimaan inflaationäkymiä ja globaalia kehitystä. Koska Yhdysvaltain keskuspankki ei ole edelleenkään sitoutunut politiikkaansa, RBI:n MPC todennäköisesti välttää ennaltaehkäisevän dovish-muutoksen”, sanoi Radhika Rao, ED ja DBS Group Researchin vanhempi ekonomisti.

CareEdge Ratingsin pääekonomisti Rajani Sinhan mukaan huolimatta perusinflaation hidastumisesta alle 4 prosentin kynnyksen, huoli elintarvikkeiden hintojen epävakaudesta jatkuu, etenkin kun otetaan huomioon Kharifin odotettu tuotanto ja Rabin kylvöjen viivästyminen.

”First Advance Estimate (FAE) arvioi Intian BKT:n kasvuksi 7,3 % tilikaudella 24 edellisen tilikauden 7,2 %:n kasvun jälkeen. Kuluvan tilikauden kasvua on vauhdittanut vahva investointikysyntä. Sekä teollisuuden että palvelualojen odotetaan jatkuvan vauhdissa”, hän sanoi.

Sujan Haria, Anand Rathi -välityksen pääekonomisti, jakoi samanlaisia ​​näkemyksiä. Hän sanoi, että vaikka inflaatio on hidastunut huomattavasti ja ennakoitua aikaisemmin, kasvupulssit jatkuvat myös vahvasti. Lisäksi geopoliittiset jännitteet ja mahdolliset toimitusketjun häiriöt aiheuttavat kiihtyviä riskejä inflaatiolle.

Intian peruskuluttajahintaindeksin (CPI) inflaatio putosi joulukuussa 48 kuukauden alimmalle tasolle 3,9 prosenttiin marraskuun 4,1 prosentista, kun taas kuluttajahintainflaatio nousi neljän kuukauden korkeimmalle 5,69 prosenttiin saman ajanjakson 5,55 prosentista.

Vaikka suurin osa kyselyyn vastanneista taloustieteilijöistä sanoo, että MPC ei todennäköisesti muuta kantaa majoituksen peruuttamisesta neutraaliksi, jotkut väittävät, että likviditeettivaje on noussut usean vuoden korkeimmalle viime kuussa, mikä oikeuttaa kannanmuutoksen. Pankkijärjestelmän likviditeettivaje oli viime kuussa kaikkien aikojen ennätys 3,4 biljoonaa rupiaa, mutta se pieneni torstaina 2,4 biljoonaan ruplaan.

Esimerkiksi Sinhan mukaan mahdollisuutta muuttaa kantaa neutraaliin ei voida sulkea pois, koska perusinflaatio hidastui alle 4 prosenttiin ensimmäistä kertaa pandemian jälkeen, systeeminen likviditeetti on ollut alijäämäinen joulukuun 2023 ensimmäisestä viikosta lähtien ja RBI yrittää jatkuvasti helpottaa likviditeettiä. vaihtuvakorkoisten repo-huutokauppojen (CRR) kautta.

IDFC First Bank Intian ekonomisti Gaura Sengupta sanoi kuitenkin, että kannanmuutos olisi lähikuva. Puhelun korko pysyi maksuvalmiusluoton (MSF) tasolla lokakuusta lähtien, joten likviditeettiolosuhteet pysyvät tiukoina ja pysyvät sellaisina valuuttavuodon piristymisen ja voimakkaan veronkeräyksen vuoksi.

”Vasta maaliskuun loppuun tai huhtikuuhun mennessä voidaan odottaa järjestelmän likviditeetin keventymistä julkisten menojen piristyessä. Signaalin näkökulmasta voi kuitenkin olla ennenaikaista muuttaa kantaa neutraaliksi helmikuussa, sillä odotamme koronlaskujen alkavan elokuusta eteenpäin, hän sanoi.

RBL Bankin ekonomisti Achala Jethmanlani sanoi, että nykyisen tiukan likviditeettitilanteen vuoksi pankki odottaa RBI:n antavan näkemyksiä likviditeetin hallintastrategiasta, varsinkin kun pankit lähestyvät tilikauden loppua, jolloin luotonotto on suurempi.

”Voimme odottaa VRR:n huutokauppojen aikataulua, joka auttaisi lievittämään kausiluonteisia likviditeettipaineita ja pitämään rahamarkkinakorot ankkuroituna toimintapolitiikan korkoihin. Tällä hetkellä itse Call-korko leijuu 6,86 prosentissa ja repokorko on 6,50 prosenttia, hän sanoi.

Vaikka VRR-huutokaupat auttavat vastaamaan likviditeettihaasteisiin, instrumenttia käytetään vain lyhyempiin toimikausiin, ja pankit tarvitsevat RBI:n avomarkkinaoperaatioita (OMO), sanoi Madan Sabnavis, Bank of Barodan pääekonomisti.

”Tarvitsemme OMO:ita, mutta sitä ei näytä olevan tulossa, ellei RBI ilmoita samaa politiikassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että RBI on tyytyväinen VRR:n lähestymistapaan”, hän sanoi.

Ei
Ei
Ei Q1FY25
Ei H2CY24
Ei
Ei H2FY25
Ei Q1FY25
Ei
Ei
Ei H2FY25
Ei
Ei

Samankaltaiset artikkelit