Globaali saavutettavuus: NFT:t murtavat maantieteellisiä esteitä – Digital Transformation News

NFTs increase boundaries by adding verifiable ownership rights

Suurimman osan ihmiskunnan historiasta rajoilla ja maantiede on ollut ratkaisevassa roolissa rajoittaessaan pääsyä ja osallistumista luoviin harrastuksiin, taloudelliseen edistymiseen, investointimahdollisuuksiin, korkeakouluihin ja muihin. Myös ne, jotka olivat onnekkaita syntyä tiettyihin etuoikeutettuihin maihin, joilla oli suuri sosioekonominen tausta, kohtasivat joitain rajoituksia. Kuitenkin radikaalisti demokratisoituva teknologia voi kaventaa tällaisia ​​kuiluja. Blockchainsin käyttämät NFT:t ovat yksi tällainen.

NFT:t määrittelevät uudelleen taiteellisia ja luovia rajoja maailmanlaajuisesti

Meillä on sosiaalinen media, ja olemme myös digitalisoineet kaiken aiemmin. Jos olet taiteilija, olisit voinut tavoittaa maailmanlaajuisen yleisön jo sosiaalisessa mediassa. He voivat nähdä teoksesi; digitaalinen versio/valokopio saattaa olla Instagramissa/Twitterissä. Mitä he olivat – seuraajasi/fanisi ovat ainoita, jotka näkevät luomasi, mutta et voi myydä heille mitään digitaalista suoraan ilman, että nostat kulmakarvoja, onko kopio aito vai pelkkä kopio.

Esitin asiani. Siinä NFT:t tulevat kuvaan, kun puhutaan taiteellisten tai luovien rajojen uudelleenmäärityksestä maailmanlaajuisesti. Joten NFT:t lisäävät rajoja lisäämällä todennettavat omistusoikeudet olemassa oleviin digitaalisiin teoksiisi. NFT:n avulla tekijät voivat myydä teoksiaan suoraan yleisölleen ilman välittäjiä, kuten levy-yhtiöitä, gallerioita tai kustantamoita. Tämä tarkoittaa, että taiteilijat, muusikot ja muut luovat tekijät voivat ansaita enemmän rahaa työstään ja hallita paremmin sisältönsä jakelua ja hinnoittelua. Lisätuloja fyysisen taiteen myynnin ja maantieteellisten rajoitusten lisäksi.

Toinen merkittävä NFT:stä hyötyvä toimiala on musiikkiteollisuus. Muusikot voivat käyttää NFT:itä myydäkseen musiikkiaan faneilleen, karsia välittäjistä ja ansaitakseen enemmän rahaa. NFT:n avulla sisällöntuottajat voivat tavoittaa uusia markkinoita ja yleisöjä paikallisen tai perinteisen fanikuntansa ulkopuolella. Digitaalista sisältöä voidaan helposti jakaa ja käyttää maailmanlaajuisesti, mikä tarkoittaa, että sisällöntuottajat voivat ansaita rahaa maailmanlaajuiselta yleisöltä.

Se avaa sinulle lisää vaihtoehtoja. Se ei ole vain ensimmäinen myynti; saat rojalteja jokaisesta jälleenmyynnistä NFT-sopimuksessa ohjelmoidun mukaisesti. Ostaja näkee, keitä aiemmat omistajat olivat, kuinka kauan he pitivät sitä, millä hinnalla muut ostivat sen ja kaikki. Taiteilijat eivät ole aiemmin kokeneet tällaista läpinäkyvyyttä maailmanlaajuisesti.

Toinen ”tärkeä näkökohta” on osallistumisen helppous. Olet pieni taiteilija, jolla ei ole paljoa yhteyttä, ja sinulla on silti pääsy maailmanlaajuiselle markkinapaikalle listataksesi taidettasi.

NFT:t tarjoavat laajan valikoiman maailmanlaajuisen saavutettavuuden parantamiseen eri talouden aloilla

Puhutaanpa nyt jostain taiteen ulkopuolelta, jossa tämä saavutettavuus voisi lisätä taloudellista arvoa muille aloille. Kiinteistöala on yksi tällainen ala. Tiedämme, että NFT:t ovat ainutlaatuisia, ei-vaihtokelpoisia ja jakamattomia. Se on totta. Mutta voimme tehdä niistä jaettavia esimerkiksi ERC1155-sopimuksella. Tämä mahdollistaa vaihdettavien, ei-korvattavien ja puoliksi vaihdettavien omaisuuserien luomisen yhdessä sopimuksessa. Otetaan esimerkki kiinteistöstä hienolla paikalla. Kaikki eivät ehkä voi ostaa sitä omalla palkallaan; mikä tärkeintä, jos kiinteistö on San Franciscossa ja asut New Delhissä, Intiassa, se on vaikeaa. Mutta jos tämä ominaisuus on tokenoitu ERC1155:llä ja NFT luodaan koko omaisuudelle, sen kanssa luodaan muutama sata vaihdettavaa tokenia, mikä pitää NFT:n lukittuna sopimuksessa. Nyt kiinteistön osituksen myötä kustannukset ovat edullisia ja saavutettavuus globaalia. Lisäksi teit perinteisesti epälikvidistä omaisuudesta likvidimmän. Ostaja voi hyötyä hinnannoususta ja vuokrasta. Nyt, jos omistaja haluaa ostaa osakkeensa, hän voi siirtää tokeninsa sopimukseen. Jos osto onnistuu, kaikki oikeudet siirtyvät uudelle omistajalle.

Virtuaalikiinteistöissä, kuten Metaverse Worldissä, omaisuus esitetään NFT:nä ja niillä on globaali saavutettavuus. Jos huomaat, että virtuaalimaailmat ovat kaukana todellisesta adoptiosta, sinun on mietittävä uudelleen. Eräs Gamefamin tuore raportti osoittaa, että GenZ ja Alpha viettävät 43% enemmän aikaa Robloxissa ja Fortnitessa kuin sosiaalisessa mediassa. NFT:t ovat loistava tapa käyttää lippuja. Siellä on esimerkiksi Lady Gagan virtuaalitapahtuma, jolla on maailmanlaajuisia faneja. Sen sijaan, että katsoisit YouTube LIVEssa, erittäin tehokas lipunmyynti voitaisiin tehdä NFT:n avulla.

Myös rahoitussektorilla voisi olla joitain sopivia sovelluksia globaali saavutettavuus huomioon ottaen. Esimerkiksi UNICEF julkaisi vuonna 2021 NFT-kokoelman nimeltä ”UNICEF Next Gen” Ethereum-lohkoketjussa, jonka avulla lahjoittajat voivat ostaa digitaalista taidetta NFT-muodossa kaikkialla maailmassa. Tämä antoi UNICEFille mahdollisuuden kerätä varoja maailmanlaajuisesti ilman maantieteellisiä rajoituksia. Identiteetin ja akateemisten tunnistetietojen hallinta voisi olla kaksi muuta merkittävää aluetta, joilla NFT:t voivat parantaa saavutettavuutta.

Samankaltaiset artikkelit