RBI syrjäyttää Abhyudaya Co-op Bankin hallituksen – Banking & Finance News

RBI supersedes Abhyudaya Co-op Bank board, RBI news, RBI Abhyudaya Co-op Bank board, Abhyudaya Co-op Bank board, Abhyudaya Co-op Bank news

Reserve Bank of India (RBI) syrjäytti perjantaina Abhyudaya Cooperative Bankin hallituksen 12 kuukaudeksi ”huonon yrityshallinnon” vuoksi ja nimitti entisen State Bank of Indian pääjohtajan Satya Prakash Pathakin hallinnoijaksi.

”Reserve Bank on syrjäyttänyt Abhyudaya Cooperative Bankin hallituksen 12 vuoden ajaksi käyttäessään valtuuksiaan, jotka on annettu vuoden 1949 pankkialan sääntelylain 56 pykälän kanssa luettuna. kuukaudet. Toimenpide on tarpeen tiettyjen olennaisten huolenaiheiden vuoksi, jotka johtuvat pankissa havaitusta huonosta hallintotasosta, keskuspankki sanoi.

RBI on myös asettanut ”neuvonantajien komitean” avustamaan hallinnoijaa. Komitean jäsenet ovat: SBI:n entinen toimitusjohtaja Venkatesh Hegde, laillistettu kirjanpitäjä Mahendra Chhajed ja COSMOS Co-operative Bankin entinen toimitusjohtaja Suhas Gokhale.

”RBI ei ole asettanut liiketoiminnalle rajoituksia, ja pankki jatkaa normaalia pankkitoimintaansa, kuten tähän asti, hoitajan ohjauksessa”, keskuspankki sanoi.

Puhuessaan FE:lle Abhyudaya Cooperative Bankin puheenjohtaja Sandeep Ghandat sanoi: ”Pankillamme on RBI:n nimittämä ylimääräinen johtaja (Rajendra Kumar) kahden viime vuoden jälkeen, joka toimii keskuspankin DGM:nä (apulaisjohtaja). Pankkivirkailijoiden tapaaminen oli 29. päivänä (Kumarin kanssa)… hän varasi myös hotellin hotellin, mutta he ryhtyivät toimiin ilman tietoja.”

Hän sanoi, että sääntelyviranomaisen edustaja teki myös kuukausittaisen arvion pankin toiminnasta. Kahden viime vuoden aikana osuuspankki on kyennyt leikkaamaan huonot lainat 1 550 miljoonasta alle 1 200 miljoonaan. ”Pankki parani, mutta tämä toimenpide ryhdyttiin, mikä on vaikuttanut moraaliin.”

Abhyudaya Cooperative Bankin verkkosivuillaan julkaisemien viimeisimpien tulosten mukaan lainanantajan nettotulos oli 16,22 miljardia Rs 20:lla, kun se tilikaudella 19 oli 21,58 miljardia. Maaliskuussa 2020 sen kokonaisennakot olivat 6 654,37 miljardia, kun taas talletukset olivat yhteensä 10 838,07 miljardia.

Samankaltaiset artikkelit