Korkeat kustannukset, heikko tekninen infra tekevät KYC:stä haasteen: Fintechs – Banking & Finance News

Reserve Bank of India, RBI, KYC, top news, latest news, business news, Fintechs, Vivifi India Finance,

Fintechit ovat ilmaisseet huolensa siitä, että korkeammat kustannukset ja heikko teknologiainfrastruktuuri ovat tehneet tuntemasi asiakas (KYC) -prosessista haastavan erityisesti kolmannen tason kaupungeissa ja sitä alemmissa kaupungeissa.

Äskettäin tehdyt muutokset Reserve Bank of Indian (RBI) KYC-normeihin vuonna 2023 eivät jättäneet lainanantajiksi muuta vaihtoehtoa kuin suorittaa asiakkaan videoiden tunnistamisprosessi (V-CIP) tai offline-prosessi, mikä on johtanut kustannusten nousuun.

”Fintech-lainanantajien liiketoimintamalli on digitaalinen ja sen fyysinen jalanjälki on minimaalinen, joten kaikki fyysinen due diligence ei-kasvokkaiseen asiakaslähtöisyyteen pidentää läpimenoaikaa ja vaikuttaa rahoituspalveluiden käyttöön”, sanoi Digital Lenders Association of Indian toimitusjohtaja Jatinder. Handoo.

Vuonna 2023 RBI merkitsi keskitetyn KYC-tietokannan (c-KYC) ja DigiLockerin riskialttiiksi, mikä tarkoittaa, että ei-kasvokkaisessa tilassa avattuja tilejä valvotaan tehostetusti, kunnes asiakkaan henkilöllisyys on varmistettu video-KYC- tai kasvokkain tapa. RBI:n määräys koskee erityisesti tilejä, jotka on avattu ei-kasvokkain-tilassa.

RBI:n siirto tapahtui tietokannassa olevien tietojen laadusta huolestuneena. Tiukan sääntelyn valvonnan ja noudattamisvaatimusten vuoksi lainanantajat ovat valinneet video-KYC:n tai kalliimman fyysisen KYC:n käytön.

”Silloin kun tarkastelemme siirtymistä fyysisiin työkaluihin KYC:n tekemiseen, se vain nostaa opexia ja monet tuotteet eivät ehkä ole järkeviä”, sanoo Akshay Mehrotra, yksi Fiben perustajista.

Alan arvioiden mukaan video-KYC voi maksaa missä tahansa välillä 15-30 Rs ja fyysisen KYC:n hinta voi nousta noin 100 Rs. Toisaalta tietojen etsiminen C-KYC-rekisteristä on ilmaista ja tietojen lataaminen. maksaa rupian.

”Muista, että noudattaminen on äärimmäisen tärkeää. Et voi koskaan olla sääntöjen vastainen. Saatat päästää irti muutamasta asiakkaasta, jotka eivät pysty tarjoamaan oikeaa määrää KYC:tä. Se on tasapainottava teko, joka on tehtävä, Mehrotra sanoi. Lukuun ottamatta kaukaisten alueiden heikkoa digitaalista infrastruktuuria, asiantuntijat korostavat, että jotkut yhteistyöhaluttomat asiakkaat ovat tehneet prosessista hankalampaa.

”V-CIP:n suhteen on raportoitu haasteita, ja olemme ilmoittaneet samasta sääntelyviranomaiselle, joista yksi liittyy heikkoon pehmeään infrastruktuuriin tason 3 kaupungeissa ja sitä alemmissa kaupungeissa”, Handoo sanoi. ”Siellä on myös kuluttajakäyttäytymiseen liittyvä ongelma. Jos V-CIP-istunto on jostain syystä uusittava, asiakkailta puuttuu yleensä kärsivällisyys ja joskus he voivat kävellä pois, hän lisäsi.

Tällaisessa skenaariossa asiantuntijat uskovat, että riskiin ja lipun kokoon perustuvat luokitusvaatimukset auttavat tekemään prosessista kustannustehokkaamman. Täällä fintech-yritykset voisivat käyttää C-KYC:tä tai DigiLockeria pienten lippujen lainoja varten. Toisaalta videon fyysistä KYC:tä voidaan käyttää suurempaan lippukokoon.

”Pyyntö, jota meillä on ollut, on palauttaa e-KYC, joka otettiin pois korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen. Vaikka tätä palautetaan pikkuhiljaa pankeille ja joillekin NBFC:lle, prosessi jatkuu”, sanoo Anil Pinapala, Vivifi India Financen perustaja ja toimitusjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit