El Salvadorin muutospolku: Bukelen voitto, turvallisuusuudistus ja kasvavat siteet Intiaan

El Salvador's Transformative Path: Bukele's Victory, Security Revamp, and Growing Ties with India

Presidentti Nayib Bukele voitti toisen kerran El Salvadorin vaalit huikealla 87 prosentilla 4. helmikuuta 2024. Hänen johtajinaan maassa murhien määrä väheni huomattavasti, yli 92 prosenttia, mikä teki El Salvadorista yhden turvallisimmista. paikoissa läntisellä pallonpuoliskolla. Huolimatta maailman korkeimmasta murhaluvusta, presidentti Bukele muutti kansakuntansa turvallisemmaksi turvasatamaksi ryhtymällä ankariin toimiin jengejä ja rikollisuutta vastaan.

42-vuotias johtaja saavutti merkittävän voiton El Salvadorin vaaleissa, kun äänestäjät jättivät syrjään demokratian rappeutumisen aiheuttamat huolet kiittääkseen hänen voimakasta tukahduttamistaan ​​jengeihin, mikä parantaa merkittävästi Keski-Amerikan maan turvallisuutta. Tuhannet Bukelen kannattajat, jotka olivat pukeutuneet syaaninsinisiin ja heiluviin lippuihin, kokoontuivat San Salvadorin keskusaukiolle juhlimaan hänen uudelleenvalintaansa, jota hän kutsui hallituksensa ”kansanäänestykseksi”.

Ainutlaatuinen näkökohta näissä vaaleissa oli, että ensimmäistä kertaa sisällissodan päättymisen jälkeen vuonna 1992 El Salvador järjesti ne hätätilassa, joka määrättiin Bukelen rikollisryhmien tukahduttamisen vuoksi. Vaikka tämä aloite vähensi merkittävästi murhien määrää, sitä kritisoitiin ihmisoikeuksien loukkaamisesta.

Vaalien aikana Bukele, suosikki toiselle viiden vuoden kaudelle, kampanjoi jenginsä tukahduttamisen menestyksen puolesta, mikä sisälsi kansalaisvapauksien keskeyttämisen, mikä johti yli 75 000 salvadorilaisen pidätykseen ilman syytteitä. Nämä pidätykset alensivat jyrkästi murhien määrää valtakunnallisesti. Vaalipäivänä Bukele äänesti äänestyskeskuksessa San Salvadorissa ennen kuin hän puhui tiedotusvälineille.

Bukele ilmaisi luottamuksensa: ”Joten, jos olemme jo voittaneet syövän ja etäpesäkkeitä, jotka olivat jengit, nyt meidän tarvitsee vain toipua ja olla se henkilö, jonka olemme aina halunneet olla.” Hän kehotti kansalaisia ​​äänestämään ja korosti ennennäkemättömän suurta tukea, jonka hänen projektinsa sai, sillä prosenttiosuus ja ero ensimmäisen ja toisen sijan välillä oli historian suurin.

Vuonna 2023, vain kuukausia ennen vaaleja, El Salvador isännöi Miss Universe -kilpailua. Bukelen tultua valtaan vuonna 2019 hän toi merkittäviä muutoksia maahan, jossa asuu 6,5 miljoonaa ihmistä. Hänen merkittävä aloitteensa sisälsi ratkaisevan sodan El Salvadoria vuosikymmeniä terrorisoineita ryhmiä vastaan.

Vastauksena jengiväkivallan lisääntymiseen vuonna 2022 Bukele keskeytti jotkin perustuslailliset oikeudet ja vangitsi yli 72 000 ihmistä väitettyjen jengisuhteiden vuoksi ilman asianmukaista oikeudenkäyntiä. Hänen hallintonsa kohdistui myös toimittajiin, työjärjestäjiin, ihmisoikeusryhmiin ja muihin kriittisiin ääniin käyttämällä laajaa viestintäkonetta hallituksen propagandan levittämiseen.

Keskittyessään kansainvälisiin suhteisiin, intialaiset matkustajat, jotka ovat matkalla El Salvadoriin, voivat saada viisumin saapuessaan enintään 90 päivän oleskelua varten maksamalla 1 000 US$ plus alv. Tällä 23. lokakuuta voimaan tulleella säännöllä pyritään puuttumaan Keski-Amerikan kautta Yhdysvaltoihin suuntautuvaan laittomaan maahanmuuttoon. El Salvadoriin lentävät lentoyhtiöt ovat nyt velvollisia ilmoittamaan Salvadoran viranomaisille päivittäin matkustajista 57 maasta, mukaan lukien Intiasta.

Globaalista Covid-19-pandemiasta huolimatta Intia ja El Salvador ovat vahvistaneet siteitään poliittisesti, diplomaattisesti, kaupallisesti ja taloudellisesti. Vaikka Keski-Amerikan maan markkinat eivät ole suuret, kaupalliset suhteet ovat lisääntyneet merkittävästi.

Entisen diplomaatin mukaan ”Vaikka Intialle markkinat eivät ole yhtä suuret kuin jotkin muut alueen maat, se ei tarkoita, etteikö se olisi tärkeä.” Kauppa on kasvanut tasaisesti viimeisen kolmen vuoden aikana, erityisesti vuosina 2021 ja 2022, lähes kaksinkertaistuen Intiasta tulevan tuonnin suhteen. Maa tuo Intiasta erilaisia ​​tuotteita, kuten tekstiilejä, autoja, lääkkeitä, lääkkeitä ja lääkkeitä.

Intiasta on tulossa tärkeä kumppani El Salvadorille, ja se sijoittui tuonnissa 11. sijalle vuonna 2022. Kasvu näkyy erityisen selvästi sellaisilla aloilla kuin autoteollisuus, tekstiilit, valmiit tuotteet, puolivalmiit tuotteet ja raaka-aineet. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon lääkeala, jossa El Salvador ei ole vain maahantuoja vaan myös tuottaja ja viejä alueellaan.

Tarkasteltaessa laajempaa pohjoista kolmiota Keski-Amerikassa, siellä on ollut jonkin verran poliittista myllerrystä ja epävakautta. Nayib Bukelen voitto vuonna 2019 merkitsi merkittävää muutosta El Salvadorissa. Vaikka hän on alueen nuorin johtaja, hän on suosittu hahmo.

El Salvador, Guatemala ja Honduras muodostavat yhdessä Keski-Amerikan pohjoisen kolmion tulliliiton, joka edustaa 6,2 miljardin dollarin markkinoita 134 miljardin dollarin BKT:n ja 32,1 miljoonan asiakaskunnan kanssa. Alueen vahvaksi johtajaksi tunnustettu presidentti Nayib Bukele ilmaisee suurta kiinnostusta kansainvälisten suhteiden rakentamiseen erityisesti Intian kanssa. Valitettavasti hänen suunniteltu vierailunsa New Delhiin kesäkuussa 2020 peruttiin maailmanlaajuisen COVID-19-pandemian vuoksi.

Kaupassa mitattuna El Salvador on 156 kertaa pienempi kuin Intia, mutta sillä on merkitystä Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla (LAC) ja se on 15. sija 40 maasta, joihin Intia vie vientiä. Tärkeimmät tuontituotteet Intiasta ovat synteettiset väriaineet, lääkkeet, moottoripyörät, neulekankaat ja autot. Salvadoran hallitus kannustaa intialaisia ​​yrityksiä investoimaan eri aloille, kuten energiaan, ilmailuteollisuuteen, tekstiileihin, matkailuun, vaatteisiin, kevyeen valmistukseen ja uusiutuvaan energiaan.

Molemmat maat voisivat tehdä yhteistyötä ilmailu- ja avaruusalalla, erityisesti kunnossapidossa, korjauksessa ja kunnossapidossa (MRO), joka on kehittynyt tasaisesti. El Salvador on osa Keski-Amerikan integraatiojärjestelmää (SICA), joka on ratkaiseva ryhmittymä, jossa on kahdeksan täysjäsentä, mukaan lukien Guatemala, Honduras, Nicaragua, Belize, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, El Salvador ja Panama. Presidentti Bukelen johdolla vallitseva vakaus asettaa El Salvadorin strategiseksi investointikumppaniksi.

Lopuksi presidentti Nayib Bukelen raikuva voitto yhdistettynä Intian ja El Salvadorin kehittyviin suhteisiin korostaa maan sitoutumista turvallisuuteen, kasvuun ja maailmanlaajuisiin kumppanuuksiin. Mahdollisuudet lisääntyvän taloudellisen yhteistyön, diplomaattisten siteiden ja kulttuurivaihdon luomiseksi luovat pohjan lupaavalle tulevaisuudelle näiden kahden maan välillä.

Samankaltaiset artikkelit