Torrent Pharman osakkeet putosivat 4 prosenttia, koska raporttien mukaan co todennäköisesti hankkii määräysvallan Ciplasta

cipla

Torrent Pharman osakekurssi putosi lähes 4 % kaupassa perjantaina, putoaen jo kolmatta peräkkäistä istuntoa, sillä raporttien mukaan Intian kuudes suuri lääkealan toimija todennäköisesti hankkisi Hamiedin perheen osuuden Ciplasta. Yhtiön osakkeet olivat päivän alimmillaan 1 772,05 rupiaa kappaleelta. Ciplan osakkeen kurssi putosi noin prosentin alimmilleen 1 244,70 ruplaan.

ET NOW -raportin mukaan Torrent Pharman promoottorit harkitsevat tarjouksen tekemistä Ciplasta yhdessä pääomasijoitusyhtiöiden yhteenliittymän kanssa. Lisäksi raporttien mukaan Torrent Pharma on hankkinut rahoitusta kansainvälisiltä tahoilta tähän tarkoitukseen. Jos Cipla-osuuskauppa menee läpi, se voi johtaa avoimeen tarjoukseen, jonka mahdollinen kauppaarvo on 6,5-7 miljardia dollaria.

Tämä onnistunut yrityskauppa nostaisi Torrent Pharman liikevaihdolla mitattuna toiseksi suurimmaksi kotimaiseksi yhtiöksi. Tämä tarkoittaisi myös, että Torrent Pharma ohittaisi nykyisen markkinajohtajan Sun Pharman. Raportin mukaan Torrent Pharma on ottanut yhteyttä PE-rahastoihin, mukaan lukien Warburg Pincus ja CVC, suunnitelmien mukaan turvata noin miljardi dollaria ennen sitovan tarjouksen esittämistä lokakuun alkuun mennessä.

Heinäkuussa ilmestyi raportteja, että Ciplan promoottorit tutkivat osakemyyntiä PE-yritysten, kuten Blackstone ja BPEA EQT, kanssa. Puheenjohtaja YK Hamied ja varapuheenjohtaja MK Hamied ovat yli 80-vuotiaita ja heillä ei ole selkeää seuraajasuunnitelmaa.

Kun BSE halusi selvitystä uutisraportista, Torrent Pharma kieltäytyi kommentoimasta väitteitä. Torrent Pharma sanoi pörssille antamassaan hakemuksessa: ”Yhtiö on havainnut, että uutinen viittaa sen promoottorien mahdolliseen osakkeiden myyntiin liittyen heidän osallistumiseensa Ciplan osakkeiden hankintaan. Käytännössä yhtiö ei kommentoi spekulatiivisia raportteja tarkistettujen tietojen puuttuessa.

Samankaltaiset artikkelit