Sam Bankman-Fried haluaa vapauttaa viikoittain vankilasta puolustusjutun valmistelemiseksi

The case is US vs Bankman-Fried, 22-cr-673

Viikko vangitsemisen jälkeen FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried pyytää päästää ulos viitenä päivänä viikossa puolustaakseen asianajajiensa kanssa Manhattanin liittovaltion oikeustalossa.

Bankman-Friedin asianajajat, jolta 250 miljoonan dollarin takuita peruutettiin viime viikolla, koska hänen väitetään yrittäneen peukaloida todistajia, sanoivat perjantaina yhdysvaltalaiselle piirituomari Lewis Kaplanille lähettämässään kirjeessä, että 31-vuotias ei kyennyt kunnolla tarkistamaan valtavaa takuita. useita asiakirjoja hänen tapauksessaan, kun hän oli vangittuna Metropolitanin pidätyskeskuksessa Brooklynissa.

”Juuri viime viikolla hallitus tuotti kolme neljäsosaa miljoonaa sivua Slack-viestintää, jonka piti olla tuotettu kuukausia sitten ja joita Mr. Bankman-Friedillä ei ole toivoa tarkistaa tämän aikataulun mukaisesti”, hänen asianajajansa Christian Everdell kirjoitti.

Everdell sanoi, että Bankman-Friedin antaminen tavata asianajajiaan ja käyttää internetyhteyttä kannettavaa tietokonetta oikeustalossa nopeuttaisi prosessia ja oli välttämätöntä, koska hänen petosoikeudenkäyntinsä oli määrä alkaa lokakuussa. Bankman-Fried on kiistänyt syytteet syytteistä, jotka koskivat vuosia kestäneen petossuunnitelman järjestämistä, jonka ansiosta hän pääsi käyttämään miljardeja dollareita FTX-asiakkaiden varoja omaan käyttöönsä.

Myöhemmin perjantaina syyttäjät valittivat tuomarille kirjeessä, että Bankman-Fried ei ollut luovuttanut kaikkia vaadittuja tietoja suunnitellusta puolustuksestaan, että hän luotti toimissaan asianajajien neuvoihin. Syyttäjien mukaan Bankman-Friedin ei pitäisi antaa esitellä puolustusta oikeudenkäynnissä, ellei hän viipymättä luovuta tietoja siitä, mitä neuvoja hän on saanut ja keneltä se sai.

Syyttäjät ovat tarjonneet ladata asiakirjoja kiintolevyille, joita Bankman-Fried voi käyttää tietokoneissa MDC:ssä, joka on New Yorkin liittovaltion oikeudenkäyntiä odottavien syytettyjen päälukko. Hallitus on kuitenkin sanonut, ettei ole mahdollista ladata kaikkia hänen asiakirjojaan kannettavaan tietokoneeseen. Syyttäjät ehdottivat alun perin, että Bankman-Fried siirrettäisiin pienempään osavaltion laitokseen, jossa hän voisi käyttää Internet-yhteyttä tukevaa kannettavaa tietokonetta, mutta vankilan virkamiehet hylkäsivät ajatuksen.

Bankman-Friedin Internetin käyttö hänen ollessaan takuita vastaan ​​vanhempiensa talossa Kaliforniassa vaikutti siihen, että Kaplan peruutti kryptoyrittäjän takuita. Tuomari havaitsi, että Bankman-Fried työnsi usein liian pitkälle yhteydenotossa ihmisiin tekstiviestillä ja yhdessä tapauksessa virtuaalisen yksityisen verkon avulla.

MDC:llä on pahamaineinen maine vankien keskuudessa. Tuomittu seksikauppias Ghislaine Maxwell, jota myös Everdell edusti, teki monia valituksia siitä, että hänet oli lukittu odottamaan oikeudenkäyntiä, mukaan lukien se, ettei hän voinut auttaa puolustuksessaan. Hänelle annettiin lopulta oma huone tarkastella todisteita koko päivän ja ”enemmän aikaa tarkastella löytöään kuin kenellekään muulle vangille”, syyttäjät sanoivat tuolloin. Maxwell tuomittiin 20 vuodeksi vankeuteen, jota hän istuu liittovaltion vankilassa Floridassa.

Asia on US v. Bankman-Fried, 22-cr-673, US District Court, Southern District of New York (Manhattan).

Samankaltaiset artikkelit