”Sanktioi 60 000 rupian yrityslainoja viimeisen 4 kuukauden aikana”

canara bank, banking

Vaikka jotkin suuret ja keskisuuret yksityisen sektorin lainanantajat ujostelevat kasvattamasta suuria yrityslainakantojaan alhaisempien tuottojen vuoksi, julkisen sektorin suuri Canara Bank on sanktioinut 60 000 miljardia yrityslainoja viimeisten neljän kuukauden aikana ja jo maksanut noin Rs. 20 000-25 000 crorea tällaisia ​​lainoja, pankin toimitusjohtaja K Satyanarayana Raju kertoo Piyush Shuklalle haastattelussa. Muokatut otteet:

Millä aloilla luottojen kasvu on nopeampaa?

Näemme hyvää kasvua vähittäiskaupan, maatalouden ja mikro-, pk-yritysten (RAM) segmentissä sekä ajoneuvolainoissa, asuntoluotoissa ja jopa palkkaluokan henkilökohtaisissa lainoissa. Pk-yrityksissä olemme tulleet markkinoille 15 aluepohjaisella tuotteella ja saaneet siellä hyvän pidon. Maataloussektorilla, vaikka kylvökausi ei ole alkanut ensimmäisellä vuosineljänneksellä, nähtiin hyvää pitoa elintarvikejalostuksessa, maatalouden infrastruktuurissa ja jossain määrin oma-apuryhmissä. Yrityksissä kasvu jatkuu infrastruktuurissa, vihreässä energiassa ja palvelinkeskusten perustamisessa myös olemme antaneet joitain sanktioita.

Jotkut pankit sanovat, että suurissa yrityslainoissa riski on hinnoiteltu väärin. Mikä on näkemyksesi?

Yleensä kun tavoittelet 20-25 % kasvua, saatat joutua tekemään kompromisseja hinnoittelussa. Kun haluamme kasvaa (yrityslaina) vain RAM-lainakasvumme tasolla, eli noin 13 %, meillä on niin paljon vaihtoehtoja lipun koon valitsemiseen. Pääasiassa minusta tuntuu, että nopea päätös saa sinut lisää vetoa (yrityksiltä).

Mikä on valmisteilla olevien yrityskauppojen määrä tälle verotukselle?

Viimeisen neljän kuukauden aikana olemme sanktioineet yli 60 000 miljardia yrityslainaa. Noin 20 000-25 000 miljoonaa olisi voitu maksaa. Joka toinen viikko hallituksemme käsittelee yritysten ehdotuksia ja joka kerta, kun näemme vähintään 10 000 rupian sanktioita.

Miten aiot parantaa CASA-suhdettasi kesäkuun lopun 33 prosentista?

3,60 biljoonan rupian CASA:n kokonaissummasta käyttötili on 40 000 biljoonaa ja loput 3,20 biljoonaa rupiaa on säästöpankitileiltä. Näin ollen pyrimme lisäämään aloitteita ja tuotteita säästöpankkiasiakkaille. Jakoimme kohdeasiakkaamme kahteen tyyppiin, joista toinen on, joka haluaa asioida konttorin kanssa ja muun tyyppiset asiakkaat, jotka eivät halua käydä konttorissa.

Ensimmäinen tuote on palkkaluokalle ja nuoremmille sukupolville, jotka eivät halua vierailla sivuliikkeellä. Olemme ottaneet käyttöön premium-palkkapaketin, joka on houkutellut nuorempaa sukupolvea ja 25-35-vuotiaita työntekijöitä. Canara Bankin palkkaluokan nykyinen kanta on noin 700 000 ja ensimmäisten 3,5 julkaisukuukauden aikana olemme saaneet jo 310 000 henkilöä. Toinen, jonka esittelimme, on online-tilin avaaminen video KYC:n kautta, kolmas on hanapankkitoiminta, ja olemme myös tulossa ulos älykonttorityyppisillä laskureilla. Nämä toimivat tilinavauskioskeina ja käteisen kierrätyspisteinä.

Mikä on odotettavissa oleva NIM-liikerata FY24:lle?

Epäilemättä korkokulut ovat haaste kaikille pankeille, myös Canara Bankille. Mutta talletusten hankkimisessa meillä ei ole ongelmia, sillä nykyiset korot ovat kilpailukykyisiä ja olemme tähän mennessä neljässä kuukaudessa kyenneet keräämään vähittäismääräaikaistalletusten nettokasvua 8 000 miljoonan rajoissa. En siis ennusta, että meidän on nostettava vähittäistalletusten korkoa nykyisten korkotasojen yli. Tällä hetkellä meillä on 3-4 järjestelmää, joissa tarjoamme eläkeläisille ja muille keskimäärin 7,25-7,75 % korkoja. Tämä jatkuu myös Q2FY24, koska emme vieläkään näe järjestelmän likviditeetissä joustavuutta. Olemme tuoneet esille toistuvan talletuskampanjan (RD), jossa tavoittelemme 1 000 miljoonaa seuraavan kahden kuukauden aikana nykyisen noin 3 800 miljoonan kannan lisäksi.

Siten korkokuluni nykyisellä tasolla voivat jatkua ja luonnollisesti NIM:llä selviäisimme noin 3 %:sta.

Digitaalisella puolella, käytätkö UPI Lite -ominaisuutta?

Olemme valmiita käyttämään UPI Litea. NPCI:n on annettava lupa, me odotamme sitä. Mikä tahansa hetki voi tulla, mutta meidän puoleltamme olemme valmiita.

Pankkisi oli ensimmäisten joukossa, joka aloitti UPI:n yhdistämisen RuPay-luottokorttiin. Mikä on tähän mennessä nähty veto?

Emme näe tapahtumamääriä, mutta aktiivisesta 258 000 luottokorttikannastamme noin 10 % ihmisistä on valinnut sen.

Oletko ottanut käyttöön CBDC-maksujen yhteentoimivuuden UPI QR-koodin kanssa?

Olemme ensimmäinen pankki, joka pyrkii yhteentoimivuuteen. Myös kauppiaiden ja käyttäjien perehdyttämisessä olemme pankki ykkönen tai kakkonen. Olemme saaneet yli 7 000 kauppiasta ja tavoitamme 8 000 kauppiasta. Asiakaskunta on myös lähes 200 000. Arvollisesti asioiden on vielä korjattava. Julkistamme myös omalla tasollamme ja olemme jakaneet kaikille 7 000 kauppiaalle tarroja, joissa sanotaan hyväksyvänsä CBDC-maksun. Mutta kun kaikki pankit ovat mahdollistaneet yhteentoimivuuden, pitoa tapahtuu enemmän.

Samankaltaiset artikkelit