RBI:n Paytm Payments Bankin sääntelytoimet jatkuvan noudattamatta jättämisen vuoksi: Virallinen – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI on Paytm

Keskuspankin virkamies sanoi torstaina, että Intian keskuspankin (RBI) rajoittaminen Paytm Payments Bankin liiketoimintaan johtui jatkuvasta sääntelyn normien noudattamatta jättämisestä. Sääntelytoimiin ryhdyttiin sen jälkeen, kun yritykselle oli annettu riittävästi aikaa noudattaa niitä, RBI:n apulaiskuvernööri Swaminathan J sanoi lehdistötilaisuudessa keskuspankin rahapolitiikan tarkastelun jälkeen.

RBI määräsi viime viikolla Paytm Payments Bankin lopettamaan uusien talletusten vastaanottamisen tileilleen tai suosittuihin digitaalisiin lompakoihin maaliskuusta alkaen, vedoten valvontaan liittyviin huolenaiheisiin ja sääntöjen noudattamatta jättämiseen. Sääntöjen vastaisille tahoille annetaan riittävästi aikaa, mutta toimiin ryhdytään kahdenvälisten neuvottelujen päätyttyä. Älä anna toimia, RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi samassa tiedotustilaisuudessa.

”Kun tällainen rakentava sitoutuminen ei toimi tai kun säännelty yhteisö ei ryhdy tehokkaisiin toimiin, ryhdymme asettamaan valvonta- tai liiketoimintarajoituksia”, Das sanoi.

Paytm-määräyksen yhteydessä Das lisäsi, että keskuspankki antaa tarvittaessa selvennyksiä ensi viikolla. ”Sopiviin toimenpiteisiin” ryhdytään sen varmistamiseksi, että asiakkaiden mahdolliset haitat minimoidaan, Swaminathan sanoi. Hän ei tarkentanut, mitä toimia. keskuspankki aikoo ottaa. Paytmin osakkeet nostivat 10 prosenttiin kansallisessa pörssissä apulaisjohtajan kommenttien jälkeen. Osakkeet laskivat viimeksi noin 9 %.

Samankaltaiset artikkelit