HDFC Bank lyhentää irtisanomisaikaa 90 päivästä 30 päivään – Banking & Finance News

HDFC Bank

Maan suurin yksityinen pankki HDFC Bank on lyhentänyt lähtevien työntekijöiden irtisanomisaikaa yli puoleen. Organisaatiosta lähtevät työntekijät joutuvat nyt työskentelemään vain 30 päivän irtisanomisajalla aikaisemman 90 päivän sijaan.

”Tämän politiikan muutoksen tavoitteena on tarjota enemmän joustavuutta työntekijöille ja varmistaa samalla sujuvat siirtymät”, HDFC Bankin vanhempi virkamies kertoi FE:lle.

HDFC Pankin työntekijöille ilmoitettiin lähteiden mukaan henkilöstöpolitiikan muutoksesta sähköpostitse 6. toukokuuta.

HDFC Bankille lähetetty kysely jäi vastaamatta lehdistölle asti.

Koeaikaisilla työntekijöillä on 30 päivän irtisanomisaika. Lähteiden mukaan työntekijät voivat vapautua jopa alle 30 päivässä, jos heidän pyyntönsä hyväksyy raportointipäällikkönsä.

HDFC Bank on toinen suuri yksityinen lainanantaja, joka on lyhentänyt irtisanomisaikaansa. Vuonna 2020 ICICI Bank oli lyhentänyt irtisanomisaikaa 90 päivästä 30 päivään. Kotak Mahindra Bankilla on 90 päivän irtisanomisaika, samoin kuin julkisen sektorin pankeilla, kuten State Bank of India, Punjab National Bank ja Bank of Baroda.

Markkina-arvoltaan suurimman pankin HDFC Bankin työntekijöiden kokonaismäärä ylitti 200 000:n rajan ja oli 208 066 vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä.

Lainanantajan politiikkamuutos tapahtuu yksityisten pankkien jatkuvan suuren poistumispaineen keskellä. HDFC Bankin poistuminen oli 34,15 % vuonna 23, kun alan keskiarvo oli 24,7 %.

”Se on win-win-tilanne pankeille ja työntekijöille. Pankeille se johtaa tuottavuuden paranemiseen, koska irtisanomisajalla oleva työntekijä tekee puolitoista työtä”, virkamies sanoi.

Samankaltaiset artikkelit