Cipla hyppää 6 % 79 %:n nettovoiton kasvusta ja vahvasta marginaaliohjeesta: tässä mitä välittäjät neuvovat – Markkinauutiset

Cipla share price jumps over 6%

Ciplan osakkeet nousivat yli 6 % alkukaupankäynnissä maanantaina, kun lääkeyhtiö ilmoitti 79 %:n nousun nettovoitosta vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä. Osake nousi 6,44 % ja saavutti päivänsisäisen korkeimman 1 425,95 rupiaan osakkeelta NSE:ssä.

Lääkejätti Cipla ilmoitti maaliskuussa 2024 päättyneeltä vuosineljännekseltä 939 miljoonan Rs:n nettotuloksesta, mikä merkitsee merkittävää 79 prosentin nousua viime vuoden vastaavan ajanjakson 525 miljoonasta.

Liiketoiminnan liikevaihto kasvoi myös 7 prosenttia vuodentakaisesta 6 163 miljoonaan rupiaan maaliskuun vuosineljänneksen aikana. Yhtiön hallitus ehdotti lopullista osinkoa 13 rupiaa osaketta kohden maaliskuussa 2024 päättyneeltä tilikaudelta. Neljänneksen käyttökate kasvoi 13 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja oli 1 316 rupioita, kun se edellisenä vuonna oli 1 166 miljoonaa rupiaa.

Kotimaan markkinoilla Ciplan One-India -liiketoiminta kasvoi 7 % edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna merkkituotteiden reseptilääkkeiden ja kaupallisten geneeristen lääkkeiden vauhdittamana, ja ensimmäinen ylitti markkinoiden kasvun 100 peruspisteellä. Samaan aikaan Pohjois-Amerikan liikevaihto oli 226 miljoonaa dollaria, 11 % enemmän kuin vuotta aiemmin, mikä tuki keskeisten erilaisten omaisuuserien ja yhtiön portfolion jatkuvaa kasvua.

Myös Etelä-Afrikassa tapahtui merkittävää vauhtia, kun liikevaihto kasvoi 26 % paikallisessa valuutassa laskettuna, mikä nosti Ciplan alueen reseptimarkkinoiden kärkisijoille.

Tutkimus- ja kehitysinvestoinnit viimeisellä vuosineljänneksellä olivat 444 miljoonaa rupiaa, mikä on 7,2 % liikevaihdosta, mikä merkitsee 19 %:n kasvua vuoden 2010 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna tuoteilmoitusten ja kehitystyön ansiosta.

Ciplan nettokassa on 7 708 miljoonan rupian vankalla tasolla maaliskuussa 2024, ja velka koostuu pääasiassa vuokravastuista ja käyttöpääomavaatimuksista.

Välitystoiminta Ciplassa

Motilal Oswal Ciplalla

Motilal Oswal pitää yllä tulosarvionsa FY25/FY26 ja arvostaa Ciplaa osien summan (SOTP) avulla. Arvostukseen sisältyy 25-kertainen kerroin 12 kuukauden termiinituloista perusliiketoiminnalle ja nettonykyarvo (NPV) NR30 gRevlimidille, jolloin tavoitehinta on 1 600 Rs.

Motilal Oswalin uusin Cipla-raportti paljastaa pienen tappion 24. vuoden neljännen vuosineljänneksen tuloksessa, mikä johtuu pääasiassa korkeammista toimintakuluista.

Tästä huolimatta Cipla päätti tilikauden 24 vahvasti, jolloin liikevaihto kasvoi 13 %, käyttökate 23 % ja PAT 39 % edellisvuodesta, mikä oli 257 miljardia, 63 miljardia ja 42 miljardia rupiaa. vastaavasti.

Kasvua vauhditti vahva kehitys Yhdysvaltain geneeristen lääkkeiden markkinoilla ja tehokas toteutus brändättyjen geneeristen tuotteiden segmentissä kotimaisissa formulaatioissa (DF) ja Etelä-Afrikassa. Vaikka g-Revlimid vaikutti merkittävästi FY24 tulokseen, Motilal Oswal ennakoi 12 %:n vuosittaisen tuloskasvun (CAGR) 24-26 tilikauden aikana.

Kasvun odotetaan johtuvan monimutkaisten omaisuuserien kaupallistamisesta Yhdysvalloissa, kroonisten hoitojen vahvasta suorituskyvystä DF-segmentissä, kaupallisten geneeristen lääkkeiden toimintamallin parannuksista ja jatkuvasta kasvusta kuluttajien terveydenhuollon segmentissä. Näiden odotusten mukaisesti Motilal Oswal toistaa BUY-luokituksensa Ciplassa.

Pabhudas Lilladhar Ciplalla

Nykyisellä markkinahinnalla (CMP) osakkeen kaupankäynti on 24x FY26E EPS gRevlimidillä oikaistulla. Prabhudas Lilladhar toistaa ”Accumulate” -luokituksensa tavoitehinnalla (TP) 1 405 Rs osakkeelta. Siinä kuitenkin korostetaan riskiä FDA:n laajenemisesta Indoren yksikköön ja USA:n tärkeimpien tuotteiden eroosiota mahdollisina haasteina heidän kutsulleen.

Prabhudas Lilladharin Ciplaa koskevan raportin mukaan FY25/26E EPS-arviot ovat kasvaneet 3 %. Ciplan Q4FY24 EBITDA oli 13,2 miljardia ruplaa ja liikevoittomarginaali (OPM) 21,4 %, odotusten mukainen, ja sitä tukee korkeampi bruttokate (66,3 %).

Kuitenkin keskeisten julkaisujen, kuten gAdvairin ja gAbraxanen, viivästyminen, joka on lykkääntynyt vähintään 2–3 neljänneksellä, korostaa viiden peptidin oikea-aikaista lanseerausta FY25:lle.

Raportti säilyttää myönteiset näkymät Ciplan kasvunäkymistä keskeisillä segmenteillä, mukaan lukien Intia ja Yhdysvallat, mikä johtuu vahvasta vetovoimasta hengitystie- ja muissa portfolioissa, potentiaalisella yli 10 %:n kasvulla kotimaisissa formulaatioissa ja Yhdysvaltain nykyisten liikevaihdon kestävyydessä. Se ennakoi 10 %:n EPS:n yhdistetyn vuotuisen kasvun (CAGR) 24-26E tilikaudella.

Samankaltaiset artikkelit