Alibaban Hongkongin osakkeet putosivat 8 % pilviyksikön irtautumisen jälkeen – Market News

stock market

Alibaba Groupin Hongkongin pörssilistatut osakkeet putosivat perjantaina 8 % sen jälkeen, kun se luopui suunnitelmistaan ​​irrottaa pilviliiketoiminnastaan, koska Yhdysvaltain rajoitukset tekoälysovelluksissa käytettäville siruille olivat epävarmoja.

Osake putosi 75,0 Hongkongin dollariin, 7,8 % avauskaupassa, mikä on ensimmäinen reaktio Aasiassa myöhään torstaina julkaistun ilmoituksen jälkeen. Yhtiön Yhdysvalloissa listatut arvopaperit sulkivat 9 %.

Alibaba, aikoinaan Aasian arvokkain osake, oli arvoltaan noin 830 miljardia dollaria huipussaan lokakuussa 2020, mutta sen arvo on nyt alle neljäsosa, kun sähköisen kaupan jättiläinen nousi keskeiseen asemaan Pekingin teknologiasektorin tukahduttamisessa ja Kiinan talouden hidastuessa. .

Alibaban huoli Yhdysvaltojen viennin rajoituksista johtuu samankaltaisista huolista, joita kiinalainen teknologiajätti Tencent Holdings ilmoitti tällä viikolla, että rajoitukset pakottaisivat sen etsimään kotimaisesti tuotettuja vaihtoehtoja.

Uutiset korostavat laajempia esteitä Kiinan suurilla teknologiayrityksillä, kun Yhdysvaltojen viennin hillitseminen vaikeuttaa niiden saamista tärkeiden sirutoimitusten yhdysvaltalaisilta yrityksiltä.

Maaliskuussa Alibaba ilmoitti suunnitelmistaan ​​irrottaa pilviliiketoiminta osana sen 24-vuotisen historian suurinta rakennemuutosta.

Analyytikot olivat maaliskuussa arvioineet pilviosaston arvoksi 41–60 miljardia dollaria, mutta varoittivat, että sen listautuminen saattaisi houkutella sekä kiinalaisten että ulkomaisten sääntelijöiden tarkastelua sen hallinnoimien tietojen vuoksi.

Hangzhoussa toimiva yritys ilmoitti torstaina neljännesvuosittaisesta tuloksestaan ​​myös päivittäistavaraliiketoimintansa Freshippon listautumissuunnitelman.

LSEG:n tiedot osoittivat, että Alibaban toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 224,79 miljardia juania (31,01 miljardia dollaria), mikä vastaa 224,32 miljardia analyytikot.

Alibaban toimitusjohtaja Eddie Wu kertoi tulospuhelussa yrityksen tulevaa strategiaa ja sanoi, että jokainen sen liiketoiminnasta kohtaa markkinat itsenäisemmin ja että ne suorittaisivat strategisen katsauksen erottaakseen toisistaan ​​”ydin” ja ”ei-ydinosa”. yrityksille.

Samankaltaiset artikkelit