Palkkani nousi 40% työnvaihdon jälkeen. Pitäisikö minun ensin korottaa SIP:tä vai maksaa asuntolaina ennakkoon?

salaried employee news

Monet palkatut henkilöt vaihtavat työpaikkaa palkankorotuksen vuoksi. Työpaikan vaihdon jälkeen he ovat kuitenkin usein dilemmassa, maksaako ensin asuntolainansa ennakkoon vai korotetaanko kuukausittaista sijoitusrahaston SIP-summaa kotiintulopalkan nousun myötä.

Yksi tällainen henkilö kysyi äskettäin FE Moneylta, pitäisikö hänen keskittyä ensin asuntolainansa sulkemiseen vai SIP-summan kasvattamiseen, koska hän oli saanut 40 %:n palkankorotuksen uuteen yritykseen liittymisen jälkeen.

Lukija kysyi:

Tämä henkilö on ottanut 50 000 rupiaa asuntolainaa 28 vuodeksi ja maksaa noin. 45 000 rupiaa kuukaudessa EMI:nä viimeisen kahden vuoden ajan. Hän tekee myös kuukausittaisen 10 000 Rs:n SIP:n sijoitusrahastojärjestelmässä.

Viplav Majumdar, sertifioitu taloussuunnittelija ja Planyourworld Training Academyn johtaja, vastaa lukijan kysymykseen:

Majumdar sanoi, että tämän henkilön pitäisi lisätä SIP:tä, koska tämä on Equityssä. Pitkällä aikavälillä osake antaa paljon enemmän tuottoa kuin hänen asuntolainalleen maksama korko. Lisäksi, jos hän päättää maksaa asuntolainan ensin, hän tekee kokonaistappiota. Tämä näkyy 10 vuoden kuluttua, asuntolainan ennakkomaksupäätöksen myötä henkilön nettovarallisuus pienenee. Jos hän lisää SIP:tä, hänen nettovarallisuutensa on suurempi.

”Ydinideana on saada lainalle tuottoa, jos maksat 9 % lainasummasta ja jos saat 12 % tavallisissa sijoitusrahastosuunnitelmissa ja 13,5 % suorissa suunnitelmissa, saat paljon enemmän tuottoa kuin lainasummasta. asuntolainan korko”, Majumdar sanoi.

”Jos hän lisää SIP:tä, hänellä on likviditeettiä milloin tahansa maksaa asuntolaina etukäteen. Siinä tapauksessa hän haluaa vain päästä eroon velasta. Hänen tulee valita rahasto viisaasti ja sijoittaa suoraan sijoitusrahastojen suunnitelmaan. Tällä tavalla hän kasvattaa tuottoaan 1,5 % vuosittain. Tämä kerää viime kädessä varallisuutta nopeammin kuin investoinnit pankkien tai agenttien kautta.

Onko sinulla henkilökohtaisia ​​rahoituskysymyksiä? Kirjoittaa saada asiantuntevat vastaukset kaikkiin kysymyksiisi.

Samankaltaiset artikkelit