Ihanalla paikalla: SBI päivittää 60 NPA-tiliä fintechsin kautta – Pankki- ja rahoitusuutisia

SBI, NPA, latest news, top news, business news, latest news on business, top news on business,

State Bank of Indian (SBI) uusi lähestymistapa makeisten jakamiseen ja lainanottajien neuvomiseen järjestämättömien tilien (NPA) palauttamiseksi on alkanut tuottaa hyviä tuloksia. Maan suurin pankki on kyennyt päivittämään lähes 60 NPA:ta eli noin 13 % kaikista pilottiprojektina fintechille kriisinratkaisua varten lähetetyistä tileistä, sanoi korkea virkamies.

”Toistainen pilotti on ollut melko onnistunut ja odotamme innolla sen laajentamista”, virkamies sanoi. ”Makeisten lähettämisen tarkoitus on saada vastaus NPA-lainaajilta. Yleensä he hylkäävät pankkiilmoitukset, joissa pyydetään lainojen takaisinmaksua”, pankkiiri sanoi.

SBI ajaa tällä hetkellä pilotteja kahden fintechin kanssa tällä toipumismallilla, jossa fintechit lähestyvät NPA-lainaajia makeisrasialla ja neuvovat heitä lainojen takaisinmaksussa. Virkamies sanoi, että nämä fintechit ovat ”hyviä neuvojia” ja puhuvat asiakkaille paljon paremmin kuin kenties pankkivirkailijat.

Virkamiehen mukaan pilottiprojektina lähetetyistä 450 tilistä fintechit eivät tavoittaneet 250 NPA-lainaajaa. He pystyivät kuitenkin ottamaan yhteyttä 200 NPA-lainaajaan, joista 60 tilinomistajaa – lähes kolmasosa kohdeasiakkaista – hyväksyi takaisinmaksuehdotukset ja toimitti maksut, mikä johti NPA:n ”tavalliseen tiliin”.

”He (fintechit) ovat parempia neuvottelemaan, ja monet tilit on päivitetty, mikä on parempi skenaario, koska pankki voi jatkaa suhdetta lainanottajan kanssa eikä hänen tarvitse valita laillista tietä. Lainavaramme ei maltiudu, tulot jatkuvat, suhde säilyy ja asiakkaatkin helpottuvat”, virkamies sanoi.

Virkamies lisäsi, että pankki muodostaa pian muodollisen kumppanuuspolitiikan fintechin kanssa tällaisia ​​palautusmekanismeja varten ja tiedottaa Intian keskuspankille (RBI) uudesta politiikasta. Pankki on ajanut pilotteja kahden fintechin kanssa lähes kaksi kuukautta ja muodostaa politiikan seuraavien 30-60 päivän kuluessa, virkamies sanoi.

Syyskuun lopun vuosineljänneksellä SBI:n brutto-NPA (GNPA) parani 97 peruspistettä vuositasolla (YoY) 2,55 prosenttiin, kun taas sen netto-NPA (NNPA) oli 0,64 %, alempi 16 peruspistettä vuotta aiemmasta. Absoluuttisesti mitattuna lainanantajan BKT:t olivat 86 974 rupioita, kun taas NNPA:t olivat 21 352 rupioita. Heinä-syyskuun aikana lainanantajan kokonaispalautukset ja päivitykset olivat 4 015 miljoonaa rupiaa, mikä on enemmän kuin 3 607 rupiaa huhti-kesäkuussa.

Vaikka SBI etenee ainutlaatuisella strategiallaan laajentaa makeisten elpymistä, toinen julkisen sektorin lainanantaja, UCO Bank, peruutti aiemmin tässä kuussa samanlaisen kiertokirjeen, jonka pankin elvytysviranomainen kirjoitti kaikille vyöhykepäälliköille sanoen, että lainanantaja oli päättänyt tavata. sekä tervehtiä ja tarjota makeisia kunkin haarakonttorin 10 suurimmalle järjestämättömälle tililainanottajalle Diwalin aikana.

Samankaltaiset artikkelit