SBI odottaa 2–3 bps:n NIM:n maltillistumista RBI:n riskipainojen määräämisen jälkeen – Banking & Finance News

SBI, Banking news, SBI RBI, RBI news, banks in India, Indian banks

State Bank of Indian (SBI) nettokorkomarginaali (NIM) todennäköisesti heikkenee ”enintään” 2 peruspisteellä (bps) – 3 peruspisteellä vuoden 2024 kolmannella vuosineljänneksellä johtuen Intian keskuspankin (RBI) kiertokirjeestä riskipainojen korotuksesta. kulutusluottoja, puheenjohtaja Dinesh Khara kertoi toimittajille täällä tänään FIBAC 2023:n sivussa.

Keskuspankki nosti pankkien luottojen riskipainoa kulutusluottoja, mukaan lukien henkilökohtainen laina, 100 prosentista 125 prosenttiin; NBFC:n kulutuslainat 100 %:sta 125 %:iin; luottokorttisaamisten riskipaino 125 %:sta 150 %:iin ja NBFC:n luottokorttisaamisten riskipaino 100 %:sta 125 %:iin. Heinä-syyskuun aikana SBI:n NIM oli 3,29 %, mikä on pienempi kuin 3,33 % vuosineljänneksestä ja 3,32 % vuosi sitten.

Kharan mukaan RBI joutui nostamaan riskipainoja, koska osta nyt maksa myöhemmin (BNPL) -tyyppiset tuotteet, joissa lainanantajat eivät arvioineet luottoa, olivat myös yli 30 prosentin vuotuinen ajuri. -kasvu vuoden takaisesta (yoY) lainanantajien vakuudettomien henkilökohtaisten lainojen segmentissä.

”Mitä tahansa teimmekin (lainojen kasvu), jatkamme, mutta (henkilökohtaisissa lainoissa) se olisi maltillista. Jos rahastokustannukset ylipäätään nousevat, nostan varmasti korkoja (segmenteillä, joissa riskipainoja on korotettu), Khara sanoi. SBI:n henkilökohtainen vähittäislaina oli 12,43 biljoonaa rupiaa syyskuun 30. päivänä, mikä on 16 % enemmän kuin vuotta aiemmin (yoY).

Hän lisäsi, että markkinaraportit sanovat, että pankkien pääoma-riski (painotettu) omaisuussuhde (CRAR) laskee todennäköisesti 60 peruspisteen verran, mutta nousu ei ole merkittävä ja vaikuttava SBI:lle. ”Pankeilla on aina ollut tuo pääomatyyny, mutta normaalisti niiden on perittävä takaisin myös (nettovoitot), se antaa sinulle pääomaa”, hän sanoi.

Kotak Mahindra Bankin kokoaikainen johtaja KVS Manian jakoi samanlaisia ​​näkemyksiä sanoen, että pankin NIM todennäköisesti näkee maltillisen, mutta hän ei jakanut tarkkaa marginaalien paineen määrää. Manian sanoo, että vaikka vakuudettomien luottojen korot voivat nousta jopa 25 bps, on seurattava, vaikuttaako se luottojen kysyntään. Manian sanoi, että vakavaraisuussuhde on yli 21 % Kotak Bankissa, eikä lainanantaja ennakoi pääomankorotusvaatimusta tulevan.

RBL Bank MD, toimitusjohtaja R. Subramaniakumar puolestaan ​​sanoi, että lainanantajan NIM vaikuttaa todennäköisesti 1 bps-2 bps vuoden kolmannella neljänneksellä johtuen RBI:n kiertokirjeestä ja CRAR todennäköisesti hidastuu 60 bps.

Samankaltaiset artikkelit