200 000 dollarin pet-rock NFT näyttää kuinka krypto on uusiutumassa FOMO:ksi – Digital Transformation News

Reportedly, social media is once again full of posts hyping meme coins

Aiemmin tässä kuussa kuva lemmikkikivistä myytiin yli 200 000 dollaria vastaavalla arvolla ei-vaihtokelpoisilla token-markkinoilla.

Samaan aikaan Pepe-nimisen kryptovaluutan – sarjakuvasammakkopohjaisen meemikolikon – markkina-arvo kaksinkertaistui muutamassa viikossa. Ja jopa FTX-pörssin luoman FTT-tunnuksen hinta, jolla ei ole tällä hetkellä todellista hyötyä, on kolminkertaistunut viimeisen kuukauden aikana, koska toivotaan, että Sam Bankman-Friedin pörssi palaa kuolleista.

Kaikkialla, missä katsot, on merkkejä siitä, että kryptomarkkinoiden hullut ylilyönnit – ja niiden menettämisen pelko – ovat tekemässä epätodennäköistä paluun. Kun odotukset spot-Bitcoin-pörssissä noteeratun rahaston välittömästä hyväksymisestä nostavat vanhimman ja suurimman kryptovaluutan koskaan korkeammalle, hype on nostanut myös muita veneitä – jopa niitä, joita pidetään vähiten merikelpoisina.

Tämä digitaalisen romun viimeisin nousu seuraa lähes kaksi vuotta kestänyt kryptotalvea, jolloin tuhansien kyseenalaisten projektien arvo putosi – osan lähes nollaan – kriitikkojen ja jopa joidenkin alan sisäpiiriläisten iloksi. Securities and Exchange Commissionin aggressiiviset toimet merkitsivät jotkin kryptokolikot laittomiksi ja ajoivat jotkin promoottorit pois kryptosta. Nyt näyttää siltä, ​​että puhdistus on ollut vain väliaikaista.

”Kun hinnat nousevat, sivussa olevat sijoittajat ajattelevat, että heidän on päästävä sisään”, sanoi Campbell Harvey, Duken yliopiston talousprofessori. ”Monet rikkovat sijoittamisen numero yksi sääntöä: Ymmärrä, mihin sijoitat. Monet rikkovat myös numero kaksi sääntöä sijoittamalla rahansa hajauttamattomaan vetoon yhdelle rahakkeelle.”

Sosiaalinen media on jälleen täynnä meemikolikoita hyppiviä viestejä. Yksi niistä on yksinkertaisesti nimeltään Memecoin, joka luotiin aiemmin tänä vuonna ja on noussut arvossaan tässä kuussa. Sen lyhyt selvitys, jossa vastuuvapauslausekkeet vievät suunnilleen yhtä paljon tilaa kuin selitykset, huomauttaa, että tunnuksella ”ei ole toimintoja, ei ole hyödyllistä eikä luontaista arvoa, ei lupausta tai odotuksia taloudellisesta tuotosta, voitosta, korosta tai osingosta.”

”Etsimme uutta teemaa asiakkaiden rahojen keräämiseksi ilman arvoa – se on ei-Bitcoin- krypton teema”, Bitcoin-palveluntarjoajan Swanin toimitusjohtaja Cory Klippsten sanoi haastattelussa. ”Takaan, että alt-kolikoilla on uusi hype-kierros, ja useammat ihmiset loukkaantuvat.”

Staattiset kuvat kivistä, jotka on sidottu Ethereumiin ja Bitcoinin lohkoketjuihin, myydään jälleen silmiä hiveleviin hintoihin. Bitcoin Rock #75 myytiin äskettäin lähes kolmella Bitcoinilla eli noin 112 900 dollarilla. Kokoelma, kuten monet muutkin, on pienen joukon hallussa. Ja kuten useimmat NFT-kokoelmat, kivet eivät ole kovin nestemäisiä. Samaan aikaan joukko projekteja järjestää NFT-maamyyntiä – tehokkaasti myymällä NFT-kiinteistöjä pelien digitaalisilla alueilla – vaikka monet edellisen sukupolven projektien osallistujat paloivat.

”On tärkeää huomata nykyinen ilmapiiri, jota voidaan kuvata minihärkämarkkinaksi”, sanoi Sara Gherghelas, DappRadarin analyytikko. ”Tämä ympäristö on täyttänyt NFT-avaruuden tuoreella innostuksen ja spekulatiivisten investointien aallolla, mikä voi joskus nostaa hintoja hankkeille, joilla voisi muuten olla rajallinen pitkän aikavälin arvo.”

TG Casino, joka keskittyy tarjoamaan anonyymiä kryptouhkapeliä Telegramissa, on kerännyt yli 2 miljoonaa dollaria token-ennakkomyynnissä, joka sisältää NFT-pelien myynnin high rollereille. Menneinä vuosina ihmisten sijoitukset moniin token-myyntiin kaatui ja paloi.

Keskellä kiihkeää kiirettä viimeisimpään kuumaan merkkiin, jotkut ostajat päätyvät niin sanotuiksi mattovedoksi – tai huijauksiksi, joissa kolikon tekijät katoavat likviditeetin mukana. Kolmannella vuosineljänneksellä mattovetojen osuus kaikista kryptohyökkäyksistä oli lohkoketjun tietoturva-auditorin Hacken.io:n mukaan.

”Optimistit näkevät sulamista kryptotalvessa ja jopa vihreitä versoja”, sanoi Bloomberg Opinionille kirjoittava kryptosijoittaja Aaron Brown. ”Jos tämä todella on varhainen kryptokevät, hyvien uusien ideoiden pitäisi imeä huomio hölynpölystä. Jos ei, roskan pitäisi hämärtyä.”

Samankaltaiset artikkelit