Henkivakuutusyhtiöt romahtivat takaisinostoarvoshokin jälkeen – Market News

insurance

Useimpien henkivakuutusyhtiöiden osakkeet kääntyivät nousuun torstaina sen jälkeen, kun vakuutusalan sääntely- ja kehitysviranomainen (Irdai) yritti nostaa massiivisesti ei-par-vakuutustuotteiden takaisinostoarvoa ensi vuodesta alkaen.

Huolimatta kotimarkkinoiden rajusta Fed-politiikan jälkeen, henkivakuutusyhtiöiden osakkeet, lukuun ottamatta LIC:tä, joka nousi yli 1 %, ja SBI Lifen, joka asettui lähes tasaiseksi pienellä positiivisella harhalla, laski 1–4 %.

Yksityiselämän pelaajien laskurit kärsivät: Max Lifen emoyhtiö Max Financial Services putosi 3,1 % ja sulkeutui 1 024,45 rupiaan, HDFC Life menetti 1,90 % 685 rupiaan, ICICI Prudential Life putosi 1,72 % 533 rupiaan ja Nippon Life AMC putosi 4 6 % 34 rupiaan. .

Keskiviikkona julkaistun luonnoksen mukaan Irdai on ehdottanut paljon korkeampaa takaisinostoarvoa ei-par-vakuutustuotteille ja tehnyt muutamia muutoksia takaisinostomaksujen laskentatapaan. Nyt tuotteelle tulee palkkiokynnys, jolloin palautusmaksua ei peritä.

Takaisinostoarvo on summa, jonka vakuutuksenantaja maksaa vakuutuksenottajalle, jos tämä päättää irtisanoa vakuutuksen ennen sen erääntymistä. Ehdotuksella ei ollut vaikutusta LIC:iin, sillä sen osuus on alle 10 % ei-par-tuotteista, kun taas yksityisten henkivakuutusyhtiöiden osuus on päinvastoin.

Luonnoksessa ehdotetaan kullekin tuotteelle määriteltyä vakuutusmaksurajaa, jossa palkkion saldolle ei peritä palautusmaksuja näiden kynnysarvojen ylittämisestä riippumatta palautuksen ajoituksesta.

Esimerkiksi sitomattomalla säästösopimuksella, jonka vuotuinen vakuutusmaksu on 1 00 000 ruplaa ja vakuutuskausi 20 vuotta, oletettu kynnysraja on 25 000 rupiaa, ja mukautettu taattu takaisinostoarvo kolmannen vuosittaisen vakuutusmaksun maksamisen jälkeen on 26 250 ruplaa. . Uuden ehdotuksen mukaan se on 2 51 250 ruplaa. Jos ehdotus hyväksytään, se vaikuttaa merkittävästi ei-par-tuotteiden marginaaliin.
(PTI-tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit