Intian peräänantamaton polku kohti taloudellista arvovaltaa: visio 5 biljoonan dollarin taloudesta

India, BRICS, economy, trillion economy, global economy, economic resilience, bureaucratic barriers, infrastructure development, investment, trade, economic reforms, GST, UPI, digital transactions, digital transactions

Pääministeri Narendra Modi BRICS Business Forum Leaders’ Dialoguessa Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa, vahvisti Intian päättäväisen sitoutumisen nousta 5 biljoonan dollarin talouteen. Hänen puheensa kiteytti Intian vankan vauhdin maailman nopeimmin kasvavana suurena taloudena, joka on valmis muuttamaan kunnianhimoisen tavoitteensa todeksi.

BRICS-johtajien, mukaan lukien Brasilian, Venäjän ja Etelä-Afrikan, läsnä ollessa Modi ilmaisi syvän kiitollisuutensa Etelä-Afrikan presidentille Cyril Ramaphosalle keskeisen kokouksen järjestämisestä. ”Sydämen onnitteluni BRICS-yritysneuvoston 10-vuotispäivän johdosta. Kuluneen vuosikymmenen aikana neuvostolla on ollut keskeinen rooli taloudellisen yhteistyön edistämisessä”, Modi kehui ja korosti neuvoston keskeistä roolia BRICS-maiden yhteistyönäön muovaamisessa.

Kiinan presidentti Xi Jinping ei ollut paikalla foorumilla, mutta hänen kauppaministerinsä luki BRICS-yritysfoorumissa lausunnon, jossa vaadittiin ryhmittymän laajentamista. On mielenkiintoista huomata, että samalla kun Peking ajaa BRICS-maiden laajentumista, siltä puuttuu sama innostus Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston laajentamiseen.

BRICS-maiden perustaminen vuonna 2009 loi toivonpilkahduksen globaalille taloudelle sen selviytyessä valtavan finanssikriisin tuskasta. Kymmenen vuotta myöhemmin, jatkuvan Covid-19-pandemian ja lisääntyvien jännitteiden taustalla, BRICS-maat ylläpitävät edelleen rooliaan taloudellisen joustavuuden majakana. Modin sanoin: ”Vallitsevien haasteiden keskellä BRICS-maiden rooli saa entistä suuremman merkityksen, mikä korostaa sen keskeistä asemaa navigoinnissa myrskyisässä taloudellisessa maastossa.”

Modin väite Intian kriisien muuttumisesta mahdollisuuksiksi heijastelee maan päättäväistä henkeä. Intia on sytyttänyt ennennäkemättömän voimakkaan sijoittajien luottamuksen voimakkailla uudistuksilla ja innokkaalla byrokraattisten esteiden purkamisella. Pääministerin puhe paljasti hallituksen strategisen painopisteen infrastruktuurin kehittämiseen, digitalisaatioon ja valmistukseen, ja nämä näkökohdat näkivät Intian talouskehityksen katalysaattoreina.

Pääministerin puhe esitti selkeän kehotuksen vahvistaa yhteistyötä BRICS-maiden välillä kaupan ja investointien elvyttämiseksi. Aikakaudella, jolloin globaalin talouden ääriviivat ovat valmiita muutokseen, Modi näkee BRICS:n tärkeänä toimijana tämän kehityksen muokkaamisessa.

Hänen sanansa resonoivat voimakkaasti, kun hän saarnasi Intian horjumatonta sitoutumista tulla maailman kasvun moottoriksi ja väitti: ”Intia edistää globaalia kasvua. Kykymme siirtää vastoinkäymiset talousuudistuksiin on huipentunut liiketoimintaa suotuisaan ympäristöön.”

Muuttavien uudistusten upokkaassa Intian edistysaskel on ajanut sen maailman nopeimmin kasvavien talouksien joukkoon. Intia on noussut eteenpäin ja vahvistanut sijoittajien luottamusta merkittävien aloitteiden, kuten tavara- ja palveluveron (GST) ja maksukyvyttömyys- ja konkurssilain käyttöönoton myötä. Samanaikaisesti puolustus- ja avaruusalojen avaaminen yksityiselle osallistumiselle on herättänyt innovatiivisia mahdollisuuksia, mikä ennusti teknologisen kehityksen aikakautta.

Digitaalinen vallankumous, joka pyyhkäisee kaikkialla Intiassa, korostaa entisestään maan rajua nousua. UPI:n (Unified Payments Interface) laajalle levinnyt käyttöönotto on tunkeutunut yhteiskunnan kaikkiin puoliin katukauppiaista ostoskeskuksiin ja nostanut Intian digitaalisten tapahtumien huipulle. Kuten Modi lausui: ”Maailman kansojen joukossa Intia on ylpeänä digitaalisten tapahtumien majakkana, joka osoittaa teknologian voimaa taloudellisen osallisuuden edistämisessä.”

Pääministerin puhe ulottui taloudellisia määräyksiä pidemmälle ja antoi kauaskantoisen näkemyksen Intian kosmisesta noususta. Väite Intian lähestyvästä 5 biljoonan Yhdysvaltain dollarin taloudesta on osoitus sen peräänantamattomasta päättäväisyydestä ja dynaamisesta innovaatiosta. Intian liikerata taloudellisesta lupauksesta vaurauteen huokuu vertaansa vailla olevaa joustavuuden ja lannistumattoman tahdon henkeä.

Useisiin uudistuksiin, innovaatioihin ja hellittämättömään päättäväisyyteen perustuva Intian matka 5 biljoonan dollarin talouteen on osoitus sen vahvasta sitoutumisesta kukoistavan tulevaisuuden muotoiluun. Intian peräänantamaton polku taloudelliseen arvostukseen: visio 5 biljoonan dollarin taloudesta

Samankaltaiset artikkelit