Raakaöljyn hinnat risteyksessä punaisen meren geopoliittisten jännitteiden keskellä; markkinat odottavat Yhdysvaltain johtaman työryhmän toimintaa – CaFE Invest News

Crude oil

Kirjailija: Bhavik Patel

Raakaöljyn hinta on vakaa, kun se on noussut lähes 4 kaupankäyntisession ravissa. Marraskuun puolivälistä lähtien Jemenin huthikapinalliset ovat tehostaneet merkittävästi hyökkäyksiä Punaisenmeren alaosan kautta kulkeviin kaupallisiin laivaaluksiin kostoksi Israelin sodasta Hamasia vastaan ​​Gazan kaistalla.

Markkinat ovat reagoineet nostamalla raakaöljyn hintoja korkeammalle, mutta nyt se on tullut siihen pisteeseen, jossa markkinat odottavat, että USA:n johtama työryhmä onnistuu varmistamaan turvallisuuden Punaisenmeren kulkua varten tai jos hyökkäykset tehostuvat.

Noin 12 % maailmankaupasta, mukaan lukien 30 % maailmanlaajuisesta konttiliikenteestä, kulkee Punaisenmeren kautta, mikä tarkoittaa, että viivästykset siellä voivat vaikuttaa polttoaineiden hintoihin sekä eri hyödykkeiden ja elektroniikan saatavuuteen. Öljyn hinnan viimeaikainen nousu on ymmärrettävää, mutta ralli ei kestä, ellei öljyn tarjonta vaikuta olennaisesti. Olemme nähneet aiemmin OPEC+:n päättäneen vapaaehtoisesta leikkauksesta, mikä tarkoittaa, että emme ehkä näe merkittäviä tuotantoleikkauksia.

USA:n raakaöljyn tuotanto on kasvanut tänä vuonna jyrkästi kasvattaen Amerikan johtoa maailman suurimpien öljyntuottajien kärjessä. Tämä on myös asettanut hintarajaa, sillä tyypillisesti raakaöljyn kysyntä on heikkoa vuoden lopulla ja USA:n liuskeen pumppaus lisää raakaöljyä tarkoittaa heikkoa kysyntää ja lisää tarjontaa.

Viimeisimmässä OPEC+-kokouksessa Venäjä ilmoitti syventävänsä viennin leikkausta 500 000 barrelia päivässä vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, ja vuoden 2023 touko- ja kesäkuu ovat viitetasot leikkaukselle, joka koostuu 300 000 tynnyristä päivässä ja 200 000 tynnyristä päivässä. jalostetuista tuotteista. Nähtäväksi jää, leikkaako Venäjä ehdotuksia vai ei.

MCX:ssä liikemääräoskillaattori RSI_14 on noin 50 osoittaen neutraalia trendiä. Olemme nähneet voimakasta toipumista ylimyydyltä alueelta 5670–6280, ja nyt sonnit osoittavat uupumisen merkkejä. ”Shoting Star” kynttilänjalan muodostuminen päivittäisessä mittakaavassa sivuttain kynttilän mukana osoittaa voimakasta vastusta noin 6300 vyöhykkeellä.

Uskomme, että hinnat odottavat seuraavaa laukaisua joko Yhdysvaltain keskuspankin koronlaskuodotuksena tai Punaisenmeren lisäkytkennän muodossa, jotta neula siirtyisi 6300:n yläpuolelle. Ensi viikolla hintojen odotetaan vakiintuvan välillä 5950-6350.

Samankaltaiset artikkelit