Tärkeimmät trendit Intian toisilla ja loma-asuntomarkkinoilla vuonna 2024

Key second & holiday home market trends to watch in 2024

Intian kakkos- ja loma-asunnot, joita aiemmin uskottiin harvojen valituille pokaaleina, ovat nyt yleistymässä. Axon Developersin tutkimuksen mukaan markkinat ovat tällä hetkellä kooltaan 2,1 miljardin dollarin pohjoispuolella ja kasvavat kiitettävästi 23,6 %.

Kakkosasuntojen ja niihin liittyvien tuotteiden kysyntä kasvaa ennennäkemättömällä koko maassa, lumihuippuisista Himalajasta Sahyadrin lumoaviin laaksoihin, Konkanin maalauksellisista rannikkokaupungeista Koillis-Idän rauhallisiin teepuutarhoihin. vauhti.

Ihmiset investoivat nyt helposti kakkosasuntoihin, loma-asuntoihin, maalaistaloihin ja aidattuihin huviloihin välttääkseen ajoittain ruuhkaista kaupunkiasumista ja viettääkseen aikaa luonnon keskellä. Kaikkien ikäryhmien ihmisten keskuudessa on näkyvä halu kokonaisvaltaiseen terveyteen, hyvinvointiin ja nuorentumiseen.

Toisen asunnon kiinteistöihin sijoittamisen trendit jatkavat nousuaan ja kehittyvät vuonna 2024 nousevan tarjontalinjan ja kysyntäkäyrän myötä. Alla on mainittu joitakin tärkeimmistä trendeistä, jotka tulemme näkemään ensi vuonna vuonna 2024.

Paikkojen ja kiinteistöjen, joissa voimme yhdistää luonnon ja seikkailun, kysyntä nousee jyrkästi. Yksinkertaisista luontokävelyistä maaseudun polkujen ja nähtävyyksien katseluun edistyneempiin seikkailulajeihin, kuten vaellukseen, kalliokiipeilyyn, vuorikiipeilyyn, veneilyyn jne., riittää varmasti. Oleskelujen aikana, kun normaalit työt tapahtuvat arkisin, viikonloput on varattu adrenaliinin pumppaamiseen. Uusia kiinteistöjä tulee, joissa on sisäänrakennetut tilat seikkailupeleihin, kuten zorbingiin, kalliokiipeilyyn, paintballiin jne.

Hyvinvointi-, virkistys- ja mukaansatempaavien matkapakettien yleinen kysyntä kasvaa jyrkästi. Syrjäisillä merirannoilla ja Himalajan vuoriston juurella näemme uusia maalaistaloprojekteja, wellness-keskuksia, ekologisia lomakohteita, jooga- ja reiki-studioita, maatilamajoituksia jne. Samoin investoinnit kasvavat perinteisiin ja moderneihin hierontahoitoihin, lääketieteellisiin matkapaketteihin, naturopatian hotellit, henkiset retriitit jne.

Uneliaisissa kaupungeissa ja maaseudun takapihoilla, jotka sijaitsevat kaupunkien reuna-alueilla tai lähestyttävissä etäisyyksillä suurista metroista, kysyntä kasvaa tasaisesti. Delhi-Mumbai-pikatien poikki sijaitsevat kohteet houkuttelevat maatalojen, kakkostalojen jne. kysyntää erityisesti NCR:n ostajilta. Samoin joukko mäkiasemia, kuten Panchagani, Lavasa, Lonavla, Panvel, Karjat jne., jotka sijaitsevat lähestyttävän etäisyyden päässä Pune & Mumbaista (1-3 tuntia), näkevät spurtin loma-asuntoprojekteissa. Niiden sopiva sijainti sekä rikkaat luonnonvarat, joihin kuuluu turmeltumattomia järviä, kukkuloita, vihreitä polkuja ja näköalapaikkoja, tekevät niistä täydellisen reseptin viikonloppureiteille. Tällaisissa paikoissa oleskeleminen tarkoittaa luonnosta nauttimista pysymättä kaukana kaupungin muodoista. Piilaaksossa Nandi Hills vahvistaa asemaansa.

Kaikki eivät investoi kiinteistöihin. Monet pitävät edelleen parempana pitkiä vuokrasopimuksia, koska niiden avulla he voivat pysyä koskemattomissa ja rauhallisissa paikoissa investoimatta paljon. Kasvava etätyökulttuuri, keikkatalous ja startupit vahvistavat trendiä. Monet ammattilaiset ymmärtävät, että joskus on viisasta vältellä 9-5 toimistorutiinia ja pysyä luonnossa ja töissä. Tämä voi parantaa tuottavuutta, tukea kriittistä ajattelua ja elvyttää mieltä ja kehoa. Kun pitkien vuokrasopimusten kysyntä kasvaa edelleen, myös vuokratuotot kasvavat. Tämä houkuttelee sijoittajaveljeskuntaa edelleen kohti kakkosasuntoja.

Jo nyt on suosittuja markkinoita, kuten Sindhudurg (7,2 %), Nandi Hills (6,6 %) ja Rishikesh-Narendra Nagar Stretch (6,7 %) kategoriassa ~ 6 % ja sitä korkeampi. Jatkossa muut kohteet, kuten Panjim, Lavasa, Mussorie, Chamba, Coorg jne. voivat ylittää 6 %:n vuokratuottorajan.

Vuonna 2024 kakkosasuntojen tarjontalinjat muuttuvat ja kehittyvät edelleen. Suuret kehittäjät ovat tulossa tilaan, mikä antaa monumentaalisen muutoksen segmentille. Takana ovat ajat, jolloin toinen koti tarkoitti maalaistalomaista kotia, jossa oli nuotio, uima-allas ja alkeispelejä. Uusia kakkosasuntojen yhteisöjä rakennetaan huippuluokan palveluineen, kuten pysäköintipalvelu, concierge-palvelu, etäyhteys, 24h-kahviloita, wellness-kylpylä jne. Tämä kiinnittää entisestään kansallisten asiantuntijoiden, teknologiayrittäjien, huippuyritysten ja taiteen huomion. velhot jne.

Samankaltaiset artikkelit